Celebek tartják életben a nyakpántot

Már Diana hercegnő is oda volt értük, manapság Rihanna, Naomi Campbell vagy Uma Thurman rajong a nyakpántokért és merev nyakláncokért, melyek több tervezőt is megihlettek 2012-ben.

A "choker" nyaklánc a kilencvenes évek óta nem ment ki a divatból, de idén újra igazi fénykorát éli. A magyarul nyakpántként, nyakékként, nyakörvként vagy nyakszalagként is emlegetett ékszert először 1954-ben viselte a ma már hetven éve pályán lévő Betty White és egyik kortársa az excentrikus öltözködéséről (is) híres Phyllies Diller színésznő.

Pár évtizeddel később Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 Brenda Walsh-e hozta vissza a köztudatba a nyakpántot, ami nem volt több, mint egy egyszerű fekete bársonyszalag. Diana hercegnő is rajongott a bohém kiegészítőért, gyöngyökkel díszített, elegáns nyakpántot többször is viselt társadalmi eseményeken - írja a stylelist.com.

Nyakörv rajongó Rihanna
Nyakörv rajongó RihannaSamir Hussein

A kilencvenes évek popkultúrája is népszerűsítette a szinte folytogató láncokat, a 2012-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathéten pedig ismét renegetg szegecses aranygallért és látványosabb pórázt láthattunk, a Jean Paul Gaultier, a Givenchy és a Ralph Lauren divatbemutatóin. Néhány bevállalósabb híresség is behódolt a merész trendnek, például a Madonnával smároló Nicki Minaj, Katy Perry, Rihanna vagy Naomi Campbell.

A galériában megnézheti az idei nyakpánt-trendeket, szerintünk legmenőbb a biztosítótűvel díszített bársonyszalagos pánt 28500 forintért, a legbizarabb a karácsonyi boára emlékeztető szalag igazgyöngyökkel, melyet 135500 forintnak megfelelő összegért árulnak. Kattintson!

Oszd meg másokkal is!
Mustra