no

Celebekkel küzdöttünk a H&M Marni-kollekciójáért

Ördög Nóra, Lilu, Zséda, Orosz Barbara és Makány Márta is bevetette magát a tömegbe szerdán este, amikor a szerencsések egy elővásárlási este keretében szerezhették be a Marni és a H&M közös kollekciójának darabjait. Bunyó ugyan nem volt, de az egy négyzetméterre eső, több kilónyi ruhát cipelő divatrajongók száma majdnem olyan magas volt, mint a retinaszaggató Versace kollekciónál. Aki türelmesen várt, a hivatalos premieren, vagyis csütörtök reggel a lehető legnagyobb nyugalomban válogathatott látványosan mintás darabok és a gigakiegészítők között.

A Versace-kollekció debütálásának környékén már lehetett tudni, hogy a H&M ezúttal melyik ismert tervezővel szeretne együtt dolgozni, az illetékesek választása Consuelo Castiglioni 1994-ben alapított márkájára, a Marnira esett. A közös kollekcióról folyamatosan szivárogtak ki az újabb részletek Sofia Coppolástól, árastól, és a rajongók pár hete már ár alapján válogathatták ki, hogy a kollaboráció melyik darabját teszik majd a bevásárlószatyrukba. Bár a Versace sokak számára nagyobb húzónév, a Marni is megkapta a neki járó tiszteletet: a hivatalos premier előtti napon a Vörösmarty téri üzletben egy celebekben, ismert magyar tervezőkben és stílusszakértőkben gazdag elővásárlási estet rendeztek, ahova civilek is nyerhettek belépőt egy női magazinnak köszönhetően.

Nézze meg a VIP shopping partis őrületet mozgóképen!

Bár az esemény este hétkor kezdődött, fél órával korábban már kezdett kibontakozni a sor, ami hamarosan a Gerberaud-ig ért. Mivel itt nem volt olyan karszalagos módszer, mint a nagyon színes, nagyon szegecses, jóárasított Versace debütálásakor, hanem mindenkit egyszerre engedtek be, kicsit tartottunk attól, hogy kitör a III. Világháború. Jó, a kiadós küzdelem most sem maradt el. Bár a legtöbben állítólag a kiegészítők miatt jöttek, mindenki egy raklapnyi ruhával távozott a próbafülkék felé, és a kasszáknál sem csak karkötőkkel álltak sorba - akkora volt a pörgés a fizetésnél, hogy belassultak a kasszák és kártyaolvasó terminálok is.

A személyzet példás türelemmel igyekezte megválaszolni a felfokozott idegállapotban vásárló tömeg kéréseit, ha valaki egy más méretet szeretett volna a kiszemelt ruhadarabból, megkérték, hogy maradjon ott, és maximum tíz percen belül már hozták is a kívánt pólót, ruhát, miegymást.

Bár a Versace-kollekció után nem voltak illúzióink, meglepőve tapasztaltuk, hogy a Marni-kreációk nagyon kellemes anyagokból készültek, és a kivitelezésre sem lehet panasz, de mindenképpen érdemes azért felpróbálni őket, mert ami jól áll egy 180 centiméteres, vékony modellen, az a magunk 167 centijével talán nem lesz olyan tökéletes. Több kolléga szerint a Marniba bújtatott külföldi celebek közül sem mindenkihez áll közel ez a világ. A legnagyobb meglepetést talán a mindenki által favorizált kiegészítők okozták, azok ugyanis élőben jóval nagyobbak voltak, mint amire számítottunk volna, kiderült, hogy a fülbevalók is klipszesek. A kicsit szögletes, de valahogy így is nőies napszemüveg és a Zara, valamint a Karl Lagerfeld által is elsütött flitteres gallér viszont pont olyan tökéletes volt, mint amilyennek gondoltuk, haza is jöttek velünk. Ez utóbbi egyébként majdnem fillérre ugyanannyiba került, mint az Inditexes változat, és azon még aranyos szalag sincs.

Biztos, ami biztos alapon a hivatalos premierre is elmentünk. Nyitásra, vagyis reggel kilencre értünk oda, és kicsit meglepődtünk, amikor a kígyózó sorok helyett az üres vörösszőnyeg fogadott, és azonnal bejutottunk az üzletbe. A szerdai tömegnek nyoma sem volt, és így igazán ideálisak voltak a körülmények a válogatáshoz, nem kellett bevetni a könyökünket, hogy odaférjünk a ruhákhoz, kiegészítőkhöz. Csütörtökön reggel egyébként főként külföldi turisták szemezgettek a választékból, de láttunk olyan vásárlót is, aki előző nap első volt a sorban. A próbafülkékbe természetesen kényelmesen be lehetett jutni, de persze a kiegészítőket továbbra sem volt szabad bevinni. Ha Marni-napszemüvegre fáj a fogunk, a kiegészítők osztályán lévő valamelyik tükröt kell használni, szerencsére útba esik.

Akárcsak a legtöbb tervezői kollekció esetében, most is a női cuccok a kelendőbbek, hiszen a férfiosztályon több volt az eladó, mint a vásárló. Aki akarta, már tegnap megvette a kiszemelt dolgokat, és valljuk be, a magyar férfiak többségét egyébként sem igazán hatja meg a divat. Mindenesetre ha valaki a pasijának akar venni valamit, de nem tudta magával rángatni, akkor egy napig visszacserélik a Marni-kollekció darabjait. Persze az olasz kreációkat később is meg lehet vásárolni, amennyiben marad belőlük. Egyelőre úgy tűnt, hogy a méretcserével nem lesz gond, a Star Wars birodalmi tisztjeinek sapkájára emlékeztető kék fejfedőből rengeteg M-es méretű darabot találtunk.

Az interneten egyébként nagy az érdeklődés a kollekció iránt, csütörtökön délelőtt több óráig nem volt elérhető a H&M magyarországi oldala és azóta is hektikusan működik. Külföldön persze ismét nagyobb az őrület, a Mirror cikke szerint voltak, akik már hajnali háromkor letáboroztak a Regent Streeten található üzlet elé, egy másik boltnál pedig egy fanatikus könyvárus lány már este tízkor elfoglalta a helyét a széken, amit magával vitt. „Imádom a Marnit, mert igazán klasszikus ruháik vannak, amelyek kiállják az idő próbáját. A maxiruhát és a leggingset szeretném megvenni, vagyis az összes ruhát” – nyilatkozta. A Mirror szerint az első darabok már fel is kerültek a legnagyobb aukciós oldalra, és persze jóval drágábban vásárolhatja meg a kollekció darabjait az, aki volt olyan rest, és nem állt sorba a legközelebbi H&M üzletben.

A Haaretz.co.il szerint egyébként nem egyárban kaphatóak a Marni-holmik világszerte, Izraelben például 30 százalékkal drágábbak, mint mondjuk Nagy-Britanniában vagy Hollandiában. A cég szerint ennek többek közt az országonként eltérő adók, valamint a szállítás az oka. Ha már a piszkos anyagiaknál tartunk, jó pont jár azért, mert bizonyos termékek árából 25%-ot a japán földrengés áldozatainak megsegítésére ajánlanak fel, a csomagolások pedig mind újrahasznosítható anyagokból készültek.

Olcsósított Marni külföldi celebnőkön

Oszd meg másokkal is!
no
Címkék
Érdekességek