TREND

A betonruha az új kis fekete

2012. március 3., szombat 12:48

Az IVANKA Beton Design tavaly betonba öntött belső szervekre hajazó ékszereivel sokkolt, 2012-re hordható utcai viseletet tervezett betonból.

A nemzetközi piacon egyre sikeresebb magyar IVANKA Beton Design nem ismeretlen a kortárs tervezők és építészek körében. Idén nagy fába vágták a fejszéjüket a divatipar meghódításával.

Az IVANKA Stúdiót 2004-ben alapította Ivánka Katalin és Ivánka András. Különleges betontechnológiával innovatív burkolatokat, bútorokat, design tárgyakat és divattermékeket készítenek.

A high-performance anyaggal dolgozó házaspár a hagyományos alapanyagok mellett olyan adalékanyagokat vegyít a betonnal, amitől az jobb minőségű és külsejű lesz, sőt első pillantásra nem is mondanánk meg róla, hogy az betonból készült. Itthon sok munkájukkal lehet találkozni, többek között a Divatcsarnok földszintjén látható aranybeton pultot is ők készítették, de Levi's bolt kialakításában is vettek már részt.

A tervező páros a folyamatos fejlesztés híve, így született meg tavaly a stúdió és Szabó Anna együttműködéséből az első ékszerkollekciójuk, ami különleges stilizált emberi szerveket ábrázoló, például szív formájú betonnyakláncokból állt.

A beton és bőr párosításával készült borítéktáskák tervezése után pedig a ruhakészítésbe is belefogtak. Az Ivanka Concret Genezis fantázianéven futó kifinomult, nőies kollekció szürkébbnél szürkébb darabjai természetesen betonból készültek és hordhatóak.

A szürke építőanyag modern ruhákat eredményezett, a kollekcióban a kedvencünk a fröcskölt betönpöttyös kabát, de találunk ruhát, nadrágot, övet és overált is, amit előszerettettel hordanánk.

Az egér színű együtteseket Ivanka Katalin a MOME legígéretesebb és legfiatalabb hazai divattervezőivel,Gálvölgyi Anettel és Kormos Zsófiával együtt alkotta meg.

A belső szervekről mintázott ékszerek 35 euróért (10 ezer forint), a táskák 295 és 345 euró (85-100 ezer forint) között vásárolhatók meg az ivanka.hu-n.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta