Kis- és nagylábú nők agóniája

35-ös és 42-es lábra női cipőt kapni még mindig igazi kihívás, jó hír, hogy 36-os és 41-es cipők majdnem mindenhol vannak. Persze a többieknek sem kell mezítláb járniuk, de alaposan körül kell nézni, hogy stílusos cipőt találjanak, persze jóval drágábban, mint az átlagos lábméretű nők.

A 35-ös női cipő igazi ritkaság a boltokban, a Mark és a Gabor márkák, illetve a Deichmann és pár sportcipőgyártó utazik az extrém kis lábak piacán. 41-es női cipő viszont majdnem mindenhol van, még divatos fazonban is, a 42-es méret már gond, de a Humanicban és az Office Shoes-ban érdemes nézelődni. Egyébként nagy lábbal egyszerűbb az élet, mint kicsivel, mert a számozások egyre csökkennek: 39-es lábra a H&M-ben például 37-es cipőt kell venni, tehát aki 42-es lábbal él, simán belefuthat jó 40-es, 41-es cipőkbe is.

Premier Outlets Center

Ecco

A dán Ecco minőségi és kényelmes cipőket gyárt, persze csak visszafogottan trendi designnal, 35-től 42-es méretig. Az outletben nincsenek 35-ös cipők, de van egy pár 42-es, és a design is olyan, amilyen: borús színű, széles orrú, barna, fekete, vastag bőrből készült félcipők, csizmák várják gazdájukat, melyek biztos nagyon kényelmesek, de azt a bizonyos kortalan divatot követik, ami sosem volt igazán divat. Mivel visszafogott, egyszerű a legtöbb cipő, természetesen bármikor, bármihez fel lehet őket venni, csak épp egy 20-as évei elején járó 35-ös lábú csaj nem fog találni semmit a boltban.

Mark és Mark Boxx

A Mark Boxxban kellemes meglepetés volt, hogy a 35-ös cipők külön polcot kaptak: a télre való tekintettel legalább 4 féle fekete, nem túlcicomázott, tehát mindenki által hordható, enyhén magassarkú bokacsizmát tudtak mutatni, és aki már a nyárra készül legalább 5 féle színes, divatos szandál közül válogathat, nem is túl magas áron. A bokacsizmák is olcsóbban 15 ezer forintnál, a szandálok ára 8 ezer forint körül mozog.

Nike

A Nike outlettől azt vártuk volna, hogy tele lesz extrém méretű női cipőkkel, de 36-os volt a legkisebb női méret. A gyerekcipők között persze találtunk 35-ösnél kisebbeket is, és végülis edzőcipő esetében mindegy, kinek szánták, mindegyik ugyanolyan színes. 41-42-es méretek viszont voltak bőven a női soron, a bolti ár körülbelül feléért, 10 ezer forint körül.

Geox

A Geoxnál is gyártanak kis- és nagy méreteket, ennek megfelelően az outletbe is került pár 35-ös cipő, ráadásul nem a divatjamúlt fazonokból. Szép, bőr mokaszinok kaphatók az eredeti ár feléért, 17500 forintért.

Plázaboltok és netes üzleteik

Office Shoes

Nincsenek 35-ös cipőik, legalábbis mi épp nem találtunk, de az általuk forgalmazott márkák (Hilfiger, Diesel, Lacoste, Kitten) honlapján is 36-tól 41-es cipőket láttunk csak. A Converse persze tuti tipp, merthogy ők egész kisgyerekmérettől a legnagyobb férfiméretig gyártanak tornacipőt, csak hát az sem az a nagyon elegáns megoldás. Persze jó, ha a 35-ös és 42-es lábú nő szekrényében van egy pár fehér Converse, de Kitten magassarkút már nem fog találni az Office-nál a lábára. Viszont bakancsot, téli csizmát, sportcipőt lehet 42-es lábra találni, legalábbis nagylábú ismerősünk nagyon szeret az Office-nál vásárolni.

Players Room

A Players Room honlapján szerencsére lehet méret szerint keresni, jó hír, hogy vannak 35-ös lábbelijeik. Rosszabb hír, hogy főként papucsokat, korcsolyákat és edzőcipőket rendelhetnek a kislábúak. A 42-es lábú nőknek főként uniszex cipőkkel és további Fila papucsokkal kedveskedik az üzlet (Fila papucsból még 48-as is van, ha esetleg).

Salamander

A Salamander is rengeteg cipőmárkát forgalmaz, akárcsak az Office, vagy a Players Room, de teljesen más stílusban utaznak. Az elegáns cipő-özönben azonban hiába keresünk 35-öst, az nincs – tudtuk meg egy eladótól, aki nagyon sajnálkozott, de 42-es mérettel sem tudott szolgálni. Pedig az általuk forgalmazott Clark’s márkánál elvileg vannak 35,5-es és 42-es méretek is, érdemes a márka honlapján nézelődni, már Magyarországra is lehet tőlük rendelni.

Horváth Cipőbolt

A Horváthban a Gabor cipők polcaihoz irányítottak minket, mondván ők utaznak extrém női méretekben: és tényleg, honlapjukon 43-44- es női cipőket is találtunk (és rendelhetünk tőlük az Amazonon keresztül). A kényelmes, visszafogott, középkorú hölgyeknek való cipőket árusító üzletben a Bugatti márka cipői közt is találunk 42-est, de a probléma ugyanaz, mint az Ecco esetében: a lábbelik nem követik az aktuális divatot, és mivel jó minőségűek, elég drágák.

Humanic

A Humanic is multibrand üzlet, tehát kizárásos alapon valamiből kell, legyen nagy méret – a legkisebb méret a női osztályon viszont a 36-os. „Nekem messze a Humanic a legjobb beszerzési helyem az utóbbi időben, nagyon szeretem, hogy végigmegyek egy cipődoboz oszlopon a szememmel, és egyből látom, hogy van-e 42-es vagy nincs. Egyre több cipőből van, sőt. Egyre nagyobbak a számozások, sokszor már a 41-es is elég” – írja egy 42-es lábú olvasónk, aki elégedett a kínálattal.

Deichmann

A mindig olcsó német üzletlánc nemrég bevezette az XXS-es és XXL-es cipőket, azaz matricával jelölik a dobozokon, hogy adott cipőből van-e 35-ös vagy 41-es. Sokféle lábbelijük kapható extra méretekben, így a Deichmannál biztos kap elegáns vagy divatos cipőt a kis- és nagylábú nő. Igaz, műbőrből. „Én már csak bőrt szeretek venni, leginkább olyat, ami belül is bőr, ezért a Deichmann kiesik, bár ott is egyre több a 42-es” – írja az olvasó.

Külföldi lelőhelyek, további tippek

Kislábú ismerősünk, Judit és barátnője, Gizi már találtak olyan boltokat, márkákat, ahol tudnak 35-ös, 36-os lábbelit venni, igaz, nem Magyarországon. „Szerencsére nőies cipők már vannak 36-osban, de főleg a külföldi tervezőknél tudok vásárolni, kedvencem a Karen Millen, illetve a spanyol Payma cég, ami koppintásokat árul, de bőrcipőjük asszem nincs. Illetve gyerekcipőt tudok venni MEXX-ben a 36-os simán jó 37-esre is (fiúbakancsok esetében)” – mondja Judit.

Barátnője 35-ös lábára Romániában tud szép cipőt venni, jobban mondva csináltatni: „Van egy bolt, ahol méretre készítenek cipőket, de tényleg extrákat (szőrös, hegyes orrú, tompa orrú, etc.), szóval mindent, és nagyon jó áron, 20 ezer forint körül már lehet készíttetni egyedi és divatos cipőt 35-ös méretben” – mondja Judit, de pontos koordinátákat nem árul el sajnos.

„Egy időben vásároltam egy kis cipőüzletben a Kálvin tér közelében, egy idős cipész bácsinál, de sajnos az ilyenek meg hiába dolgoznak szép bőrrel, méretre, annyira öregasszonyos és hetvenes évekből maradt sablonokból dolgoznak, hogy olyat már inkább nem veszek fel. Tudod, ez a trampli, lapos babacipő, ami 17 évesen még elment, de már nem annyira” – írja nagylábú ismerősünk, aki újabban az Office Shoes-ra és a Humanicra esküszik.

Tud jobbat? Írja meg!

Írjon nekünk, ha vannak további tippjei, hol lehet jó 35-ös és 41-42-es női cipőt kapni! Köszönjük!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek