TREND

Fájdalmas, kényelmetlen, kihívó: a nagy mell hátrányai

2011. december 2., péntek 11:37

A férfiak abszolút előnyként gondolnak a nagy mellekre, a nők is irigylik azt, akinek jó hatalmas ikrei vannak, de a nagy mellűek látják a dolog árnyoldalát is. Hogy ne mindig csak az előnyökkel foglalkozzunk, íme, miért rossz nagy mellűnek lenni: fájdalmas, kényelmetlen, kihívó.

Fájdalmas

Az általunk megkérdezett, önmagukat nagy mellűnek definiáló nők mind panaszkodtak hátfájdalomra: van, aki csak spéci sportmelltartót hord a hétköznapokon is, és van, aki küzd a normál melltartóval, de estére megfájdulnak tőle a mellei. A legáltalánosabb panasz a hátfájás, melynek oka a túl nagy súly a mellkason. Az angol nők egyre növekvő mellméretével arányosan egyre nő azok száma, akiknek életét örökös nyak- és hátfájás rontja el. Volt már olyan, aki majdnem öngyilkos lett állapota miatt, és egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez mellkisebbítésért Angliában.

Nem lehet vele se sportolni, se aludni

„Estére fáj a melltartótól, rossz futni, csak úgy lehet hason aludni, hogy az ember maga alá teszi a kezét” – írja egyik olvasónk. „Nekem a hormonkezelés miatt nőtt jókorára, hason képtelenség aludni, és a futás is kín, még sportmelltartóval is. Vagy csak én nem tudtam normálisat venni” – panaszolja egy másik. Visszatérő probléma minden nagy mellű nő életében a sportmelltartó vásárlás, ami szinte megoldhatatlan kihívás, akárcsak a hason alvás. Megoldás lehet a jó melltartón kívül feszes (lycra) sportfelsőt is venni az edzőcuccunk alá. És a háton alvás megszokása is elengedhetetlen, míg fel nem találják a mellnél süllyesztett, speciális ágyat.

simona-halep-breasts

A divatnak lőttek

Az általunk megkérdezett legtöbb nagy mellű nő az alvás és fájdalom után rögtön a ruházkodást említette problémaként. „Én az utálom, hogy nem tudok rendesen felöltözni, mert az elegáns, kifinomult ruhák sokkal jobban állnak kis mellű csajokon, ráadásul hiába próbálnám eldugni őket, nem lehet. Ebből több konfliktus is adódott exekkel (minek teszed ki?) a faszom teszi ki, nemtom levágni!” – írja J, akinek már más nőkkel is meggyűlt a baja az állítólagos mellmutogatás miatt. De nem csak azzal van gond, hogy minden ruha kihívó egy kerek mellen: „Ha nem vagy debella is a mellméreted melle, akkor a konfekcióruhák mellben szűkek, szétfeszülnek a gombok, vagy ha ők az erősebbek, akkor összenyomnak. Így keletkezik a monocsöcs” – írja S, és mélyen igaza van. És ha a felsőruházatot sikerült is megoldani, akkor jön egy még nagyobb kihívás, a melltartóvásárlás. „Mindent 75C-ben gyártanak, neked meg marad a fehér-fekete-testszínű öregasszonyos torpedóromboló” – teszi hozzá S. A nagyméretű melltartó ráadásul legtöbbször drágább, mint a normál.

Hiába minden, a nagy mell akkor is menő

„Földrajzi helytől, etnikumoktól és korszakoktól függően változnak az igények, de az biztos, hogy a nőiesség jelképe a női emlő. Ilyen értelemben a dúsabb keblek nőiesebbek, jobban sugározzák az anyaság eszméjét, az erotikus töltetet is ennek köszönhetik. Évtizedek óta a szakmában vagyok, és a világtrend az, hogy az implantátumok térfogata és súlya évről évre növekszik. 20 éve lényegesen kisebb implantátumokat használtuk” – mondta a Díványnak dr. Ferenczy József, plasztikai sebész.

„A normál fejlettségnél nagyobb emlők azonban viselőinek komoly panaszokat okozhatnak, mozgásszervi betegségeket, a nyakon púpszerű képződmény alakul ki idővel, a redőben gombás betegségek ülhetnek meg, és még sorolhatnám. A súlytól függ az emlő esztétikuma is, a nagy mell hamarabb megnyúlik” - teszi hozzá a szakember.

„Persze, szoktak kérni mellkisebbítő beavatkozást, de ez ritkább igény, mint az emlőnagyobbítás. A tankönyvekben a túl nagy emlő két alapfajtáját különböztetik meg, ez egyik, amikor az emlő zsír- és mirigyállománya egyaránt kórosan nagy, a másik, amikor csak a zsírtartalom növekszik. Utóbbi általában a kövérség vonzata, ebből van kevesebb. Ha a mell nem kóros méretű, akkor szubjektív, hogy mi számít túl nagynak, alaphelyzetben ránézésre eldönthető, hogy a testalkathoz megfelelő-e az emlő mérete. Egyébként sok nő, aki megkeres azzal sincs tisztában, hogy a melltartóméret mit jelent, sokan a 70-es helyett 80-as mellet kérnek, pedig számmal a mell alatti körméretet jelölik, az emlő nagyságától függő kosárméretet betűvel jelölik”.

Mindenki a mellekhez beszél

Igen, mindenki. A nők is. Pedig úgy nehéz komoly eszmecserét folytatni, ha az egyik fél az ikreket bámulja. Esetleg meg is kérdezi, hogy megfoghatja-e őket, vagy elnézést sem kér azért, mert kellemetlen helyzetbe hoz minket. Az meg a másik baj, ha elnézést kér, és elkezd vörösödni, szóval a mellnézésből nem lehet jól kijönni. A nagy mellű nőknek pedig meg kell szokniuk a dolgot, nincs más választásuk.

És egyéb apróságok…

A nagy mell jobban megereszkedik, mint a kis mell, a ceruzapróba sokszor már legfeszesebb formájában sem működik - ez persze nem azt jelenti, hogy lógós vagy löttyedt az illető melle, csak egyszerűen nagy és természetes. „Ez a buzi nem előre nő vagy felfelé, hanem lefelé, tinédzserként egy tollat se fogott meg, most meg a tolltartót is, így megy ez” – mondja ki teljesen őszintén H az igazat. Ráadásul szerencsétlen még netről sem tud rendelni: „Rendeltem a netről spongyabobos pólót a szokásos méretben, és abból is haspóló lett, felfogja a csöcsöm”.

Ha ez nem élenne elég: a biztonsági öv is borzasztó kényelmetlen tud lenni, de megnyugtatásul közöljük: attól még ugyanúgy véd - persze ha nem extrém méretű mellekről van szó. "Az extrém túlfújt, Lolo Ferrari-féle labdáknál nyilván gond, hogy az öv a csöcsökön feszül, nem a mellkason, hiszen jó eséllyel annyival többet mozdul előre a test mondjuk frontális ütközéskor, ez nagyjából elég ahhoz, hogy a fej sikerrel elérje a szélvédőt vagy a kormánykereket, bár aki akkora otromba szarokat műttet magára, annak jó eséllyel sok hasznát addig sem vette. A simán csak nagy mellű nőknek azonban nincs mitől félniük, az autógyárak mérnökei nem hülyék és igyekeznek úgy tervezni minden biztonsági rendszert, hogy sörhasútól, terhes nőn át nagy mellűig mindenki egyforma túlélési esélyt kapjon" - mondta a Totalcaros Omm.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.02 14:04:38belekotyogok

  Peetee: ha szerinted az előny, hogy pl állásinterjún a leendő főnököd a melledet bámulja és esetleg azon töpreng, hogy ejjdeodafúrnáazarcát, akkor bizonyára az.

 • 2011.12.02 14:16:48labirintus1

  Peetee 80G-s melltartó mérettel bizton állíthatom, hogy ez nincs így. Az álláskeresésnél észre sem veszik, hogy pl. agyad is van.

  A párvállasztásról pedig annyit, hogy akit baromira izgalomba hoz a nagy mell, az általában aluliskolázott és bunkó. Az ilyenek jönnek oda és fogják meg a melledet a Moszkva téren, meg szólnak oda a barátjuknak rádnézve, hogy "kéne, mi?".

  Szóval, sajnos az ideális méret valahol 80B körül van, remélhetőleg én is megcsináltatom majd egyszer ilyenre.

 • 2011.12.02 14:18:10ms_kotkoda

  szerintem minden "átlagon kívüli" méret technikai és egyéb nehézségeket hordoz. kis mellekkel jó sportolni, nem kényelmetlen alváshoz, de melltartót találni 70A méretben vagy 75A méretben egyáltalán nem egyszerű és sokszor a ruhákat sem tölti ki az ember, ami igencsak bosszantó...

  szóval, igazából csak a B és C kosárral rendelkezők jártak jól...

 • 2011.12.02 14:19:35Panasz Muki

  A nagy mell torna az sajnos kimarad a suliban is, és az aerobic órákon is keveset hátazunk. Lányok, muszáj egyenes háttal járnunk, mert tényleg púposodás a vége, és a mellünk is lóg! Tényleg hát- és nyakfájást okoz a nagy mell, figyelni kell a tartásra. Ki a mell, be a has, fej fel, hát megfeszít! Ideális esetben minden nap hátaznék. Futáshoz, zsírégető órához 2 sportmelltartót veszek fel. Nagyon sokat kell próbálni, nekem az N betűs márka jött be, az elég feszes, évek óta csak tőlük vásárolok.
  Ha egy sportmelltartó nem tart, táncolnak benne a cicik, akkor nem szabad használni, vagy rá kell húzni egy feszesebbet.

 • 2011.12.02 14:19:42oliva

  én a "szerencsés", arányosak közé tartozom, de van pár ismerősöm, akik a fenti problémától szenvednek. Az egyik lány kés alá feküdt, azóta ruhában nagyon csinos, viszont a vágások nyomai állítólag örökre ott vöröslenek rajta, mert nem vizsgálták ki mindenre és van valami gondja, ami miatt nem gyógyulnak normálisan rajta a sebek, azonkívül ugyanúgy extrém nagynak érzi a melleit mint a műtét előtt, mert valamiért így működünk, szóval nagyon meg kell gondolni a műtétet, persze, van olyan helyzet, amikor nincs más választás...

 • 2011.12.02 14:36:19tildy:)

  Probaltam 3 fele sportmelltartot, de meg a kosarasok is jobban tartottak.
  De futas, vagy ugralas kizarva, hacsak nem akarom oket a nyakamba kapni. Sajnos igy fesztivalokon sem tudok onfeledten ugralni, pedig jolesne.
  Peetee: attol fugg hova kell az ember, de egy nonek iszonyatosan rossz erzes, ha csak a mellet latjak rajta , benne.
  Raadasul odahaza tenyleg sokan nicsenek tisztaban azzal, hogy a 90-95os az nem nagy mellett jelent alapbol, hanem nagy hatat.

  Amit eszrevettem, hogy a mell alatt huzott ruhak jol tudnak allni, es nem lesz toluk az embernek balnateste. MErt ha nincs huzva, vagy nem passzos az anyag, akkor bizony balnatestet /hordotestet formal a ruha.

  Oliva: Keloidos sebgyogyulas ,ez esetben latszodni fog a heg jobban.

  Kicsi (tehat A-s ) meretet meg mindig konnyebb kapni, mint D felettit amugy.

 • 2011.12.02 14:38:48mildi

  @ms_kotkoda +1. a konfekció B-C méretre készül.
  ezzel együtt én imádom a kicsi melleimet:
  -mert anélkül húzhatok nyáron trikót (akár melltartó nélkül is!), hogy automatikusan k.vának néznének (hátránya, hogy elkérik a személyit)
  -úgy alszok, ahogy akarok
  -szükség esetén jó melltartóval tudok nagyobbat varázsolni (ruhakitöltés)
  -nincs útban sportoláskor
  -se buliban táncoláskor
  -velem beszélnek és nem a melleimmel
  -a hátam az ülőmunkától fáj
  és eszem ágában sincs nagyobbra műttetni.
  őszinte részvétem a túl nagy mellekkel élőknek. több a hátránya, mint az előnye.

 • 2011.12.02 14:44:39hegyilany

  Bár tényleg nehéz melltartót találni 75F/70G-re és drágák is a nagy nehezen fellelt darabok, és tényleg szokott fájni a hátam és tényleg halálra bosszantom magam a "hülyén" szabott felsőkkel, de azért összességében több előnye, mint hátránya van a nagyobb kebleknek. :) A keskeny hát, nagy cici tuti nyerő a legtöbb pasinál. Ha csak annyit elérek vele, hogy a morc férfi ügyintéző elfelejt morcoskodni, mert kicsit elbambult, már jól jártam. Hehe.
  Azt meg cáfolnám, hogy az "aluliskolázott vagy bunkó" pasikat hozza lázba a nagy mell. Nekem pl. egy aluliskolázott vagy bunkó pasim se volt. :))))

  Olyanok is hozzátartoznak a teljes képhez persze, hogy 15 év óta most találtam először tényleg jó sportmelltartót, így eztán nem kell lemondanom a futásról/lovaglásról. További hátrány, hogy akármennyire vigyázol rájuk, azért 40-45 körül a nagy cicik óhatatlanul lógni kezdenek. Ha elérem ezt az állapotot, valószínűleg nem fogok sajnálni magamtól egy felvarratást. Most (35 évesen) szerencsére még hetykén domborodnak. :)

 • 2011.12.02 14:44:59dayaxx

  tildy: a mell alatt húzott ruhákban én kismamának nézek ki. Nekem van jó sportmelltartóm, amiben még ugrálni is lehet, viszont cserébe nem nevezném kifejezetten kényelmesnek, ráadásul hátul kapcsos, ami a talajgyakorlatoknál bántja a gerincem. (Belebújós és elöl kapcsos fazonból még nem találtam olyat, ami tartott volna)

 • 2011.12.02 14:45:07gabcigirl

  "A párválasztásról pedig annyit, hogy akit baromira izgalomba hoz a nagy mell, az általában aluliskolázott és bunkó."

  Így igaz! :))

 • 2011.12.02 14:45:11gabcigirl

  "A párválasztásról pedig annyit, hogy akit baromira izgalomba hoz a nagy mell, az általában aluliskolázott és bunkó."

  Így igaz! :))

 • 2011.12.02 14:49:46hegyilany

  Tildy, köszi a bravissimo linket, nagyszerű ez a curvy/super curvy felosztás... :)

  Cserébe itt a tutiszuper sportmelltartó linkje:
  [link]

 • 2011.12.02 15:31:47B-rocker

  A nagy mell jó, értem?

 • 2011.12.02 15:50:43caixa

  a kisebbítés sokkal komplikáltabb műtét, mint a szilikonnal nagyobbítás

  mellbimbó áthelyezése ...

 • 2011.12.02 15:53:21ColT

  Amelyik nőnek kicsi, az nagyot akar, amelyiknek nagy, az kicsit...

  Hátfájásra a jó testtartás, és a hátizmok erősítése nem megoldás?

 • 2011.12.02 15:55:46Pipas

  "A párválasztásról pedig annyit, hogy akit baromira izgalomba hoz a nagy mell, az általában aluliskolázott és bunkó."

  Vagy őszinte. :)

 • 2011.12.02 15:55:52ColT

  Khm, másik, asszonynak meg mindig az a baja, hogy az ő átlag alatti mellbőségére, észéles csípőjére nincs jó ruha :D

 • 2011.12.02 16:14:03tildy:)

  Coit: nekem emelle meg M. Scheurmannom is van.[link]'s_disease

  Egyelore meg nem tudok modszerrol, amely trapez csigolyat normal csigolyava valtoztat. Szoval van olyan eset, amikor nem megoldas.

 • 2011.12.02 16:14:52tildy:)

  Dayaxx : Ilyenekre gondoltam:

  [link]

  [link]

  Ha ezekben kismamanak nezel ki, megeszem a kalapom.

 • 2011.12.02 16:26:28cameloti

  "a faszom teszi ki, nemtom levágni!”
  „Ez a buzi nem előre nő vagy felfelé, hanem lefelé,"

  Ezt az alpári bugris suttyó stílust... na ezeknek a nőknek lehetnek akármilyen mellei, alapból kocc.

  Nem tudom miért ekkora ekék véleményét kell idézni. Igen-igen, én az a fajta hímsoviniszta strigulahúzogató bunkó vagyok, aki egy kicsit többet vár a gyengébbik nemtől.

  Amúgy a cikk érdekes és tanulságos.

 • 2011.12.02 16:27:51dayaxx

  tildy: tényleg másra gondoltam, nekem a mell alatt húzott inkább a mellvonal alatt húzottakat jelenti. Az ilyen mellrésznél ráncolt cuccok viszont tényleg nagyon jók (ilyen jellegű cuccaim vannak és jól állnak).

 • 2011.12.02 16:28:20Spanish VVax

  100%ig sikeres módszer !! Kézrátételes mellkisebbítő eljárás !! Az első 5 jelentkezőnek ingyen próbaterápia :)))

 • 2011.12.02 16:31:32fezzo

  A nagy cici szuper!!!!
  Kedves gazdik ne nevezzetek oket Csöcsnek!
  Adjatok boldogsagot minel tobbet veluk! Tudom, sok nehezseg van veluk, de remegtetoen gyonyoruek!

 • 2011.12.02 16:54:54tildy:)

  Camelori: igen ezen en is megleodtem. Bar en alapbol "a franc teszi keki oket"-nek olvastam.
  dayaxx: na igen, kell az is, hogy ott se bovuljon tovabb , hanem
  1: szukitve legyen, pl gumirozassal
  2. szukitve legyen varassal is.

  Sejtem mire gondolsz, ami a huzas alatt meg nagyon bovul.

 • 2011.12.02 18:40:13PapAgi

  Nekem is nagyok a melleim, és tavaly tele lett a hócipőm azzal, hogy nem kaptam magamra sehol egy normális melltartót. Létrehoztam egy blogot a témában,www.extramelltarto.hu. Aztán egy webáruházat C-I kosárméretben: www.angelinafehernemu.hu.
  Most pedig már dolgozunk rajta, hogy itthon is lehessen kapni kifejezetten nagy mellű nőkre tervezett felsőket, ruhákat:
  [link]

  Nézzetek körbe nálam, mondjátok el a véleményeteket, ötleteiteket.

 • 2011.12.02 19:32:46lizocska

  PapAgi!
  Gyönyörű dolgok vannak az oldaladon! Nagyon várom a ruhákat is!

 • 2011.12.02 19:59:54tea fan

  Peetee

  "Ellenben könnyedén tudnak érvényesülni az élet számos területén az álláskereséstől a közúti igazoltatáson át a párválasztásig...."

  Aki a szakmai tudásával akar kitűnni, annak inkább hátrány.

 • 2011.12.02 20:05:15tea fan

  ColT

  "Amelyik nőnek kicsi, az nagyot akar, amelyiknek nagy, az kicsit..."

  Kivéve engem, én elégedett vagyok. Szépen kerekedik, de átmegy a ceruzateszten.

  "Hátfájásra a jó testtartás, és a hátizmok erősítése nem megoldás?"

  Feltételezem, hogy segít, de nem ellensúlyozza teljes mértékben a mellek "gerinchúzó" súlyát.

  Még valami, a nagy mellek optikailag kövérítenek. Ez a hatás a legtöbb ruhánál észlelhető. Bikiniben illetve meztelenül nem.

 • 2011.12.02 20:10:07J.Wolfram

  Egyszer írhatnának a nagyfarkú férfiakról is. Nekünk se könnyű... :(

 • 2011.12.02 20:28:29kerekgabi

  A teniszes képen a románok fiatal csillaga van, nem jut eszembe a neve. De itt 17 éves a képen, és mikor kisebbítetni ment, az edzője közölte vele, hogy nem vállalja, mert kiesik az edzésidőből. A lány mégis bevállalta, mert már nem bírt teniszezni.

 • 2011.12.02 20:42:18Advanced Flight

  A párválasztás kérdése sem olyan egyszerű, mert a férfiak a nagy mellhez karcsú vagy legalábbis átlagos testalkatot szeretnének. Szóval, ha egy csajnak azért nagy a melle, mert kövér, attól biza nem fog könnyebben bepasizni :-(

 • 2011.12.02 20:59:33Betépett felhasználó

  dayaxx,próbálj vásárolni ahh-bra melltartót,fixen tudom,hogy a vaterán van,olvass utána.Nagyon sok jót írnak róla,én sajna nem tudom eldönteni. :-)))

 • 2011.12.02 21:15:22Betépett felhasználó

  J.Wolfram talán a mellkisebbítő műtét formájára...........

 • 2011.12.02 22:02:30Leslie04

  Egyik volt baratnomnek gyonyoru, hatalmas mellei voltak, 75J-s mellekkel volt megaldva. Igaz ugyan, hogy sokszor morgott, hogy nehezek, de 28 evesen mellrakos lett, es mivel nem vettek eszre idoben, az orvosoknak nem volt mas valasztasuk mint levagni mindket gyonyoru mellet...Igy egy szep nyari napon bevittek a mutobe es levettek mindket gyonyoru mellet... Azota is depis szegeny, mert teljesen lapos, mert elrontottak a vagast, es irto erzekeny meg mindig a heg...potlasrol pedig ilyen meretben szo sincs...

 • 2011.12.02 22:04:59AutosVilli

  Hát ez csöcs!

 • 2011.12.02 22:44:48pimpalini

  labirintus1

  Ne haragudj, hogy ezt írom, de mindig tud újabb meglepetést okozni számomra a nők (pontosabban egyes nők) mérhetetlen és fájdalmas butasága!

  Meséld már el nekem légy oly szíves, hogy honnét szedted azt a röhejes baromságot, hogy a nagy mellek az aluliskolázott embereknek tetszenek???
  Szociológus vagy és 10 évig ezt kutattad??

  Vagy az üres fejedben csak azt tudtad összerakni, hogy mindig megbámulnak és leszólítanak a bunkóbb férfiak az utcán? Vagy a munkások utánad füttyentenek? Azt azért remélem megérted (még te is, bár nem hiszek a csodákban), hogy azoknak is tetszik, akik nem bámulják feltűnően, akik nem fogják meg, illetve akik nem szólítanak le miattuk az utcán. Továbbá - bár ezt már alig merem előhozni - feltételezhető, hogy néhány női szemmel alacsonyabb végzettségűnek tűnő (pl. rosszul öltözött, bunkó, netán munkásruhában járó, közvetlen, udvariatlan) egyed is akár lehet akár diplomás is. Vagy minden ilyentől azonnal papírt kértél??

  Bár végső soron nálad igaz a sztereotípia: a nagymellű nők egy része buta, akár a föld - ez persze már önmagában abból is látszik, hogy kisebbre akarod műttetni. Én ezt betiltanám.
  Valakinek ad a sors, de még azzal sem elégedett, ami más nőnek vágyai netovábbja.

 • 2011.12.02 22:55:52MeAsABride

  nekem 75 - C van. nem nagy, nem kicsi. Átmegy lazán a ceruza teszten... És a butikok nagyrészében nekem is feszül a gomb. Ezeket a cuccokat A kosaras elől deszka hátul léc nőkre készítik. Elméletileg nekem kellene a legjobban állniuk, de nem így van. És aki nem egészségügyi okok miatt kisebbre akarja műtettni, ne tegye. Egyet értek azzal is, hogy baromság "a nagy mellek az aluliskolázott embereknek tetszenek". Nagyon magas végzettségű, kellemes úriemberek érdeklődnek a diplomás F-es méretű jó barátnőm iránt. Bár azért a strandon érdekes vele végig sétálni... :)) férfiak, nők, idősek, fiatalok szeme megakad rajta :)

 • 2011.12.02 23:03:12pimpalini

  A nagy kebel egy áldás. Egy csoda. Földöntúli látvány, gyönyörű, egyszerűen fantasztikus. A világ nyolcadik csodája a formás és nagy női kebel. Minden férfi megérdemli, hogy életében legalább egyszer részese lehessen annak a gyönyörnek, hogy órákon át simogasson, masszírozzon, csókolgasson, finoman harapdáljon, a szájába véve szívogasson egy méretes és finom cicit. Nagyon nagyon jó dolog két ilyen nagyobb kebel közé fúrni az ember fejét. Én órákon keresztül szeretek törődni velük, már ha a "tulajdonosa" hagyja.
  Egyszóval a nagy kebel egyben kötelesség is. Kötelesség, mert ha egy nő valóban szereti az ellenkező nemű egyedeket, vagy legalábbis azokat, akik a szeretetét kiérdemlik, nem foszthatja meg őket attól az élvezettől, hogy eme tekintélyes és gyönyörű testrészeket megcsodálja, mind vizuálisan, mind tapintás- és ízügyileg, s áldozatot mutasson be ezeken a tetszetős oltárokon. Tehát lányok! Még csak ne is gondoljatok arra, hogy levágatjátok őket. Hisz nem tudjátok, hogy ami nektek teher, az másoknak öröm. Öröm, amely kigyógyít a depresszióból, öröm, amely egy rosszul, borongósan induló napot fényessé és emlékezetessé tesz. S még valami: a csodálat megtapasztalása is örömmel tölthet el benneteket. Főleg, ha jól csinálják (csináljuk) mi férfiak...:)

 • 2011.12.02 23:07:26MeAsABride

  no meg egyetértek cameloti véleményével. Kedves szerző... még ha valóban így írta le az illető, nem lehetett volna szebbre átfogalmazni? nagyon meglepődtem a stíluson.

 • 2011.12.03 01:27:21tildy:)

  MeAsABride: ha nem neked kell hordani, ugy konnyu. Jo annak akinek atmegya ceruzateszten, nekem az mar 14 evesen sem sikerult.

  Mondjuk en meg nem szilikonosban nem lattam olyat, akinek az F-es meret atment volna. Ahogy ez mondta anno, melltartoban minden mell gusztusos.

  Nomeg nem szeretem ha bamulnak. Engem zavar. Lehet masnak tetszik, de nekem nem, kenyelmetlen , nehez (darabonkent kilo folotti) es nem is tetszik. Nem veletlen fekszek majd kes ala. Nem csak esztetikai szempontbol fontos.

  PapAgi: nagyon jo az oldal , ambator magyar fizetessel megfizetethetetlen kategoria. Meg itt sem tunik olcsonak, 50 font (16 ezer forint!) egy melltartoert? Na ne.

  Advanced Flight: a 75E folottiek meg a 80E folottiek ( de 90nel mindenkepp kisebbek) nem az elhizott kategoria.

 • 2011.12.03 01:29:03fingerbangs

  A nagy mell csak akkor pozitivum ha nem tartozik hozza nagy segg meg nagy has
  Az esetek tobbsegeben sajnos igen :(

 • 2011.12.03 01:42:12peteratti

  Nekem is volt ilyen esetem. Hatalmas szőrős pinaja volt a holgynek. A bugyija annyira kivolt tomve pinaszorrel hogy azt lehettett hinni hogy fasza van. Gyonyoru volt beleturni abba a hatalmas bozontba. mondtam is neki hogy induljon a Nemetorszagi szoros pinaju holgyek versenyen, mert biztosan dobogos lenne. Hatalmas pinaszor hatalmas elvezet.

 • 2011.12.03 01:43:37peteratti

  A legnagyobb mellu nok Del Afrikaban elnek. Iszonyatos hatalmas mellek.

 • 2011.12.03 07:49:36Alvin666

  Jó hogy olvastam a cikket. Így már teljesen érthető, hogy a nagymellű nőknek mi a problémája. És ebből mostmár tudom, hogy fizikailag nálam is valami hasonló történhet, csak kicsit lejjebb: nekem meg a csípőm fáj...:))))

 • 2011.12.03 08:52:17Sadist

  gabcigirl 2011.12.02 14:45:07

  Kurvára nem, de élj nyugodtan a kis álomvilágodban, és továbbra is hidd azt, hogy azért nem találsz (talál meg téged) normális, iskolázott férfit, mert nagy a melled.

 • 2011.12.03 09:42:49J.Wolfram

  @labirintus1 "A párvállasztásról pedig annyit, hogy akit baromira izgalomba hoz a nagy mell, az általában aluliskolázott és bunkó. Az ilyenek jönnek oda és fogják meg a melledet a Moszkva téren, meg szólnak oda a barátjuknak rád nézve, hogy "kéne, mi?"."

  kicsit el vagy tévedve a fogalmakkal. aki odajön hozzád és megfogja a melled, vagy megjegyzést tesz rá, az valóban bunkó, de nem azért, mert felizgatta a melled, hanem azért, mert az érzelmeit (ösztöneit) nem tudja megzabolázni. valószínűleg a környezetetben élő, mozgó férfiak nagy részét izgatják a nagy melleid, csak iskolázottak és nem bunkók, így megpróbálják kulturáltan becserkészni őket. a mondatod helyesen így hangzik:

  "Aki aluliskolázott bunkó módjára viselkedik, az aluliskolázott bunkó."

  Persze odaírtad, hogy "általában", tehát a statisztikai valószínűsége valóban nagyobb annak, hogy az összefüggés fennáll a viselkedés és az iskolázottság közt, de azért az ilyen általánosító kijelentés sértő a többségben lévő, kulturált kebelbarátra nézve.

  (Egyébként ez az utóbbi időben a bunkóság az iskolázottsággal egyre lazább kapcsolatban van...)

 • 2011.12.03 09:51:25PapAgi

  @Lizocska, Köszönöm szépen! :)
  @Tildy,teljesen igazad van, tényleg nem olcsók a magyméretű melltartók a webáruházamban
  [link]
  Nálam legjobban az Anita fehérneműk mennek, szuper jó a minőség, az anyag, tartakan, kényelmesek, ott vannak megerősítve, ahol kell, apántok kiszélesednek, ha kell, alápárnázottak stb.
  De ezért a gyártó meg is kéri az árát. Szóval én is q...a drágán veszem.
  Mégis ezek szeretik legjobban nálam a vevők.

  Van csodaszép, olcsóbb, gyengébb minőségűm is, de azokat rendszeresen visszaküldik a vevőim, hogy nem tart, nem kényelmes, nem tetszik...

 • 2011.12.03 11:22:59tildy:)

  PApagi: amugy tenyleg gyonyoruek, de a csaladi koltsegvetest le lehet vele szepen nullazni.

  A legdragabb, amit ilyen nagy meretben lattam itt, az azt hiszem a Topshopban vagy a H&Mben volt, kb 9000 forintnak megfelelo fontert.

 • 2011.12.06 10:32:11hegyilany

  Ha már nagyméretű melltartó, akkor én a Bravissimát javaslom. www.bravissima.hu Nagyon sok akciójuk van, szinte mindig lehet a szokásos (10-15e Ft-nál) olcsóbban találni melltartókat/bikiniket D-K kosár között (most pl. a házhozszállítás is ingyenes), és igen kedvesek, segítőkészek.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta