TREND

Van élet a makkos cipőn túl

2011. október 31., hétfő 15:57

Mit lehet tenni akkor, ha valaki nem éri be az átlagos cipőboltok kínálatával, ha nem sportcipőre és nem elegáns lábbelire vágyik, hanem valahol a kettő között? Ismerőseink körében ez sok férfinak okoz fejfájást, pedig egy kis utánajárással egész izgalmas dolgokat lehet találni. A fővárosban a Wesselényi utca tűnik jó lelőhelynek: aki szívesen róná az utcákat Transformes felirattal a lábán vagy eperillatú, mégis férfias cipőben, annak itt a helye. Persze, hogy melyik üzlet a nyerő, az pénztárcától is függ. Ha pedig valami nagyon egyedire vágyunk, akkor irány egy cipészmester!

A munkatársak és az ismerősök is arra panaszkodtak, hogy nincsenek könnyű helyzetben a férfiak, ha cipőt akarnak vásárolni. Jó, tudjuk, cipőt a cipőboltból, de az üzletek kínálata szokványos sportcipőkből és unalmas félcipőkből áll, ha a polcon mégis feltűnik egy érdekesebb darab, akkor biztos drágább a kelleténél. Igen, persze lehet csináltatni is lábbelit, mert ugyan a kézműves szakmák kiveszőben vannak, azért még lehet jó cipőkészítőket találni, igen ám, de ebben az esetben alaposan bele kell nyúlni a pénztárcába. Egy napos szeptemberi délutánon fogtuk magunkat, és nekivágtunk a fővárosnak jó lehetőségek után kutatva. Kiderült, hogy van remény.

1. Pleasemachine - Siberia

Anna Zaboeva cipőtervező Szibériában született, innen kapta a belvárosban található üzlet a nevét. Eleinte csak saját magának és a barátainak készített cipőket, majd megalapította saját márkáját, a Pleasemachine-t, hogy mindenkinek jusson a jóból. Az üzletben női és férficipők egyaránt találhatóak, de minket most ez utóbbiak érdekeltek jobban. Az egyik legérdekesebb darab mindenképpen a Transformers-lábbeli, ami elég feltűnő, így érdemes alaposan meggondolni, hogy hova vesszük fel. Egyébként nemcsak félcipők, hanem magasszárú, bakancsszerű lábbelik is kaphatóak, és aki túl kényelmes, persze az interneten is rendelhet. A legnagyobb méret a 46-os, és bizony több tízezer forintot is ki kell fizetni egy párért.

Cím: 1077, Budapest, Wesselényi utca 19.

Nyitva tartás: hétfő - csütörtök 11:00 - 22:00,  péntek - szombat 11:00 - 23:00

Honlap: http://pleasemachine.net

2. Cargomoda

Pár perc sétányira van az előző üzlettől a Cargomoda, ahol arányaiban lényegesen több a férficipő, sőt, szinte csak az van. Két márka árukínálatából áll össze a készlet: a Maians 100%-ban kézzel készített spanyol vászoncipőiről ismert, az Urge név pedig egy ausztrál tervező kézzel készített, szintén vászon lábbelijeit takarja. A cipők ára egyébként nyolc és tizenötezer forint között van, a legnagyobb méret a 46-os, és kellemes eperillat terjeng az üzletben a gyártók figyelmességének köszönhetően. Aki lábbelije mellé rögtön venne fejfedőt, az Goorin sapkák közül válogathat. A tavasszal nyitott üzletben a Maians őszi/téli kollekciójának darabjai is megtalálhatóak, de kérdéses, hogy mennyire bírják a latyakot a plimsoll cipők. Nos, ha minden igaz, enyhe telünk lesz.

Cím: 1075, Budapest, Wesselényi utca 33.

Nyitva tartás: kedd-szombat 15:00 - 21:00

Honlap: http://cargomoda.hu

3. United Nude - Mono Fashion

A United Nude-ot 2003-ban indította két angol, de az első cipőt évekkel korábban tervezte az egyik alapító egy szerelmi csalódást követően. Említett első lábbeli, a Möbius ugyan női, de férficipőkből is van választék. A UN cipőknél a design, a terméktervezés fontosabb, mint a divat, a végeredmény mindig letisztult, a lábbeliket jellemzően pár érdekes részlet teszi különlegessé. A designt viszont meg kell fizetni, egy bőr férficipő 105 ezer forint körül mozog, és a vászoncipőkért is elkérnek 46 ezer forintot. Pesten a Monóban van a United Nude-tól pár darab, neten jóval szélesebb a kínálat.

Cím: 1054, Budapest, Kossuth Lajos utca 20.

Nyitva tartás: hétfő - péntek 11:00 - 20:00, szombat 10:00-18:00, vasárnap 12:00 - 16:00

Honlap: http://www.unitednude.com http://monofashion.hu

4. És még sokan mások

Mint már korábban említettük, vannak még cipészmesterek országszerte, de többségük elegáns, úri, hagyományos lábbeliket készít, például Vass úr is a Haris közben, de ha kézzel készült lazább cipőre vágyunk, a szegedi Sallay Dániel honlapját is érdemes megnézni. És ott vannak még persze a deszkás boltok és outletek, ahol azért egyre inkább lehet találni olyan darabokat is, amelyek nemcsak húsz év alatt viselhetőek. Sajnos az Irányi utcában található White Label, ahol külföldi gyártók egyedi és limitált példányszámban előállított darabjait lehetett megvásárolni, a napokban bezárt, de szerencsére a Subvibe Shop egy jó opció azok számára, akik nem zárkoznak el az interentes cipőrendeléstől.

View Férficipők másképp: Transformers, eperillat és design lyuk in a larger map

Írjon nekünk!

Ha tud olyan kis üzletről, cipőkészítőről vagy honlapról, ahol különleges, de nem túl drága férficipőket lehet kapni, ne habozzon, írja meg e-mailben nekünk!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.10.31 16:40:53grufftipunk

  Sok nőnek elég annyi, hogy ránéz egy férfi cipőjére, és kitalálta kivel áll szemben. Persze nem az aranyásó kurvákra gondolok, mert azok az órádat, meg a bankkártyád színét nézik inkább..

 • 2011.10.31 16:43:36bcyke blogberlo, aki ott sem volt

  A cím végére minimálisan kérdőjel kellett volna, hogy a cikk végére adja magát a válasz, ami lejött belőle, hogy gyakorlatilag nincs élet a makkos cipőn túl. Ami itt bemutatásra került az nulla. Ez nem a cikk hibája, hanem a siralmas helyzeté, sz írás hiánya annyi, hogy ezt a desztillációt ki is mondhatta volna.

 • 2011.10.31 16:52:34Karmadealer

  Akinek férfi létére a legfontosabb problémája hogy melyik dizájnercipővel fejezheti ki legjobban az egyéniségét az nagyon nem érthette meg hogy mi a feladata az életben.

 • 2011.10.31 17:15:20Gekko

  Ezeket a cipőket csak olyan petyhüdt / gizda hipster (vagy mifene) fiúcskák veszik fel. Fejlett nemi identitással, és megfelelő másodlagos nemi jelleggel (izomzat pl.) rendelkező férfiak nem. Mert azok tudják, hogy a cipő a legfontosabb része az öltözékünknek. Annak is anatómiája, talpkiképzése, minősége. Ezek egytől egyig gagyik. BTW, 20 ezer forintért simán lehet rendes cipőt is kapni, nem ilyen IKEA papucsról lekapart talppal rendelkezőt.

  Áhhh, meg amúgy is, milyen már az, hogy pasik színes - szagos (eperillat, beszarok) cipellőket próbálgatnak... Hamupipőkék.

 • 2011.10.31 17:18:52Gekko

  Ja, és kérlek, a férfi szót ilyen postokhoz NE használjátok.

 • 2011.10.31 17:56:41K0vasz

  "ha nem sportcipőre és nem elegáns lábbelire vágyik, hanem valahol a kettő között?" - lásd pl.[link]

  Egy csomó ilyen jellegű cipő van... ez se nem "makkoscipő", se nem sportcipő, hanem rendes bőrcipő utcai viselethez. Transformers meg eperillat.. eszem-faszom megáll

 • 2011.10.31 18:06:29Martian

  Egyetértek az előttem írókkal.

 • 2011.10.31 21:17:12anothernick

  jesszusom, milyen válogatás ez már??? deszkás boltok és outletek, mi van? ha normális, sportos utcai csukák, akkor miért nem Merrell pl.??? az szép is, kényelmes is, árban is OK. ha meg elegáns, akkor télleg jó a Bugatti. Drága, de legalább tartós...

 • 2011.11.01 14:04:42szájhúzó kutya

  Hát nekem ha öltönyhöz v. alkalmi cucchoz kell, cípő akkor Florsheim. Egyébként meg jöhet bármi, kis szériás Nike v. Adidas is akár, de van DC, Ethnies, Kappa, Diesel, Tisza is! Merell is volt, nagyon szép volt, de igen büdös... Franica paicra készült, nahh...

 • 2011.11.01 15:06:05Felhősaláta

  Karmadealer :D nagyon nevettem ahogy megfogalmaztad mondanivalód. Mennyire igaz !

  A United Nude igazi minőség, bár nem az én ízlésem.
  Az ausztrál cipők/sapkák is emberbaráti áron futnak.
  Amit viszont fel nem tudok fogni, hogy ez a kalmárlelkű Zabóéva mit képzel magáról? 30 ezer alatt szinte nincs nála cipő, az a röhejes transformers limited edition 60 rugó :O ejha. Meddig bírja ? :) Rendkívül érdekes és egyedi darabjai vannak ez tény, van ami tetszik is, de túl vannak árazva és rezeg a léc a minőségnél. Hamar elhordható daraboknak tűnnek, s kaptam is visszaigazolást róla pár embertől. Ezért kéne jóval olcsóbban adnia. Tudom, hogy a külföldi pénzes vevőkre építi a márkáját, de ők sem teljesen hülyék :)

 • 2011.11.01 22:53:33Akitlosz

  Ezek a cipők nem férfiasak, viszont gyerekesek, öregesek, vagy eszement drágák.

  Egyetértek az előttem szólókkal, férfiak ilyen cipőket nem hordanak.

  S nincs is a cikkben megfogalmazott gondjuk.

  Rendes bőrcipő, mokaszin, egyéb normális cipő, amelyekben bőséges a választék a sportcipők és a makkos cipők között.

  Akiknek túl jó dolguk van, ők csinálnak maguknak ebből extra gondot.

 • 2011.11.02 17:41:45caixa

  A belinkelt Bugatti tetszik.

 • 2011.11.02 17:43:35caixa

  Viszont sosem voltam rabja a divatnak, nem is értem, minek vászoncipő a városba bárkinek. Férjem orvos, teljesen passzol neki egy Marc cipő vagy egy Lloyd's vagy vmi. Nagyon nem kell túlspilázni.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta