Taylor Momsen zombiszeme és még 4 híres szépségbaki

A hírességek bakijain nem csak röhögni lehet, hanem mondjuk tanulni is belőlük. Azt, hogy Scarlett Johansson fodrásza mekkora focidrukker, vagy hogy Taylor Momsen sminkese vajon kórboncnokként végzett-e, még évekig találgathatjuk. Addig is itt van egy lista arról, szépségtippek terén milyen megoldásokat ne kövessünk.

Bármennyire is jó lenne ünnepelt színésznőnek lenni, nem lennénk oda a gondolatért, ha nekünk is minden esetben tökéletes sminkben és szettben kellene megjelennünk. A nagy számok törvénye alapján a celebekkel is megesik, hogy mellényúlnak: a Shine leginkább a sminkre fókuszálva gyűjtött össze néhány balfogást.

Bundesliga-frizura

Talán meglepő, de olykor még Scarlett Johansson is beleesik egy-egy megbocsáthatatlan hibába – már ami a divatot illeti. Ez történt évekkel ezelőtt, amikor a színésznőt ezzel a már a nyolcvanas években sem túl előnyös hajjal kapták lencsevégre. A következő hónapokat természetesen ennek lenövesztésével töltötte. Amit fontos megjegyezni: a bundesliga-hajviselet időről időre visszatér a divatba (vagy legalábbis az irónia kedvelőinek körében nő a népszerűsége), viszont gyakorlatilag egy örökkévalóságnak tűnik egyenletesen visszanöveszteni.

Vakuérzékeny smink

Nicole Kidman azt a bakit követte el egy vörös szőnyeges megjelenésekor, hogy finishing powdert, azaz sminkrögzítő púdert használt, amely szabad szemmel ugyan nem volt látható, az érzékeny kameralencsék és a vakuk kereszttüzében viszont egyértelműen megmutatta magát. A Shine szerkesztője erre az esetre azt javasolja, hogy ha egy új terméket próbálsz ki, első körben készíts magadról vakus képeket. Nem mintha a legtöbb nőre állandó vakuveszély leselkedne, de legalább ezt is megtudtuk.

Túl sötét make-up

Feltehetően sokan estetek át a darkos korszakon, amikor az ember mindent imád, ami fekete. Nos, Taylor Momsen énekesnő még mindig nem tűnik olyannak, mint aki ki akarna lépni a kamaszkorból, ennek megfelelően igyekszik minél botrányosabb szerelésekben és sminkben megjelenni. Egy alkalommal például ebben a remek, leginkább egy vámpírjelmez kiegészítőjének tekinthető fekete sminkben lépett a vörös szőnyegre. Fontos szem előtt tartani, hogy – bár a drámai hősnő szerepe olykor bejön –, a túlzottan fekete rúzs és szemek inkább egy kimerült, nyúzott ember benyomását keltik.

Túl világos vagy túl sötét alapozó

Rihanna a németországi Echo Awards-on olyan alapozót viselt, amely jó néhány árnyalattal világosabb volt, mint a bőre. Olykor még egy sminkes is könnyen mellényúlhat. Amikor alapozót keresel, vigyél fel egy kicsit az alkarod belső oldalára, majd néhány óra múlva nézd meg, hogy hogyan szárad. Így meggyőződhetsz róla, hogy milyen színt eredményez.

Túl sok fényvisszaverő fedőkrém (illuminátor)

A túlzott mértékben használt szépészeti eszköz esete forog fenn Drew Barrymore-nál is, aki a Charlie angyalai: Teljes gázzal című film bemutatóján a kelleténél jóval több illuminátort használt a szemei alatt. Első látásra nagyon nehéz elhinnünk, hogy nem manipulált fotóról van szó, mert hát ki ne venné észre, hogy úgy néz ki, mint aki fejest ugrott egy tál lisztbe?

Oszd meg másokkal is!
Mustra