TREND

Halhatatlan szerelem a kriptából: 5 extrém esküvő

2011. július 22., péntek 19:52

A víz alatti igenhez nem kell profi békaembernek lenni, ugyanis profi búvárok készítik fel az ifjú párt a nagy merülésre. Ha a víz fölé vágyunk, jelentkezhetünk ejtőernyős esküvőre, ám ha sem az ég, sem a víz nem elég, ajánljuk a jéghotelt, ahol örök hűséget fogadhatsz egy mulandó jégtemplomban, vagy a kripta hűvösében mondhatod ki a boldogítót, egy Gothic esküvő keretében, csontváz tanúkkal.

1. A víz alatti igenhez nem kell búvárnak lenned

Az első víz alatti esküvőt 1997-ben tartották, de mára minden évben visszatérő Valentin napi különlegességnek számít Thaiföldön és Balin. 2005-ben került sor a legnagyobb víz alatti esküvőre, ami ezzel be is került a Guinness Rekordok könyvébe: akkor 110 pár kelt egybe egyszerre, 12 méteres mélységben. A téma leginkább Bali és Thaiföld vizeire koncentrálódik, talán az idilli környezet miatt.

Fotó: Nemo's great uncle
Fotó: Nemo's great uncle

Bali legalább 50 éve a házasságkötések és nászutak kedvelt célpontja. A látogatókat a trópusi éghajlat és a misztikus hangulat vonzza leginkább. Az ifjú pár számos víz alatti helyszín közül választhat. A víz alatti igenhez nem kell búvárnak lenni, ugyanis profi búvárok készítik fel a vállalkozó párt az eseményre. A szertartást merüléspróba előzi meg, hogy minden tökéletes legyen. A szervezők biztosítják a vízálló papot és a 2 tanút is. Hogy az igen a víz alatt, vagy felett hangzik el, nem tudni, valószínűleg búvár kézjelzésekkel történik: a feltartott hüvelykujj igent jelent, míg a lefelé fordított nemet.

2. Érted kiugranék egy repülőből is

Egy ejtőernyős esküvőnek nem is olyan vészes az ára: komplett esküvői csomagok már 1299 dollártól elérhetők a Las Vegas Skydiving Weddings oldalán. Ha a pár még soha nem ugrott, bele kell számítani a felkészítő időt is. A szervezők személyre szabott esküvői csomagokat kínálnak, hogy minden igénynek megfeleljenek. Mivel az anyóst nem szerencsés kilökdösni egy repülőből, lehet választani olyan csomagot is, ahol a ceremónia a kifutópályán zajlik, és utána következik csak a felszállás, majd a nagy ugrás.

Fotó: Pete Plounsbury
Fotó: Pete Plounsbury

A merészebbek ég és föld között is egybekelhetnek - ebben az esetben külön, ugrásra szakosodott papot is biztosítanak. Egy ilyen élmény valóban felejthetetlen, főként, ha közben végig az járt a fejedben, vajon időben ki fog-e nyílni majd az ernyő.

3. Fagyos igenért  Lappföldig utazz

A világ minden tájáról érkeznek párok a svédországi Jukkasjärvi-ba, hogy fagyos körülmények közt örök hűséget esküdjenek egymásnak. A szállodához tartozó jégtemplomban a kereszteléstől az esküvőkig minden volt már. A Torne folyó partján álló jégkomplexum misztikus látvánnyal emeli az esküvő fényét: a szobák és a lakosztályok több mint 100 vendég elhelyezését garantálják, a jégbárban pedig jégpohárral koccinthatunk az ifjú párra.

Fotó: S J Pinkney
Fotó: S J Pinkney

Mivel a jég kiváló szigetelő, senki sem fog fagyoskodni a ceremónia alatt. Az áttetsző falakat színes fénnyel világítják meg, így hamar rájövünk, milyen lehet az élet egy neonreklám belsejében. A nászéjszaka is maradandó élmény lesz, hiszen minden lakosztály egyedi tervezésű és az egész épülettel együtt múlandó: a szálloda minden évben elolvad, majd újjászületik. Minden építésénél zsűri választja ki azt az 50 jégszobrászt, aki majd megteremti a szálloda új arcát. Szóval, itt az örök hűség egy múlandó templomban. Kell ennél több?

4. Lehoznám neked a csillagokat: Star Trek esküvő

Ez a fajta esküvő már nincs több száz fényévnyire, csak Vegasig kell repülnünk. A USS Enterprise hajóhídján ferengi és klingon tanúk jelenlétében kimondani az igent, valóban galaktikus élmény. A vőlegény és a menyasszony a csillagflotta egyenruháját viselheti a ceremónia alatt, de bármelyik flottán kívüli szereplő esküvőjét megeleveníthetik. A szertartáshoz a filmsorozat valamennyi karakterének jelmeze elérhető.

Fotó: Life.com
Fotó: Life.com

Ennél az opciónál is különböző csomagok közül lehet választani. Minden csomaghoz jár a Szövetség logós esküvői torta. Ma már nem csak elhízott, pattanásos fanatikusoknak szól az ajánlat, hiszen a téma ma már igen menő: a Star Trek Wedding Chapel-t a Las Vegas Review Journal megválasztotta a Legjobb Esküvői kápolnának 2005-ben. A szertartás természetesen nem az űrben történik, csupán egy hotel termét építik át a kis űrkadétok. A lagzi már a Quark bárban zajlik, de ez nem minden csomagban van benne. Ha valaki a Star Wars-ért rajong, szintén kimondhatja az igent, az Erő áldásával, és ehhez csak kicsit kell átépíteni a helyszínt.

5. A legsötétebb esküvő: Gothic weddings

A bizarr esküvők iránt csak az utóbbi pár évben mutatkozott hatalmas érdeklődés, amelynek oka részben az újdonság iránti vágyakozásban, illetve a rossz lagzis élményekben keresendők. Orlandóban egyre népszerűbb a szintén hagyománytörő Gothic esküvő. Ez a klasszikus esküvők negatívja. Aki a kuriózumokra vadászik, megtalálta a legeredetibbet, ugyanis a Gothic esküvőket csak egyetlen erre szakosodott felszentelt lelkész, HalloweenBob celebrálhatja.

Fotó: img.izismile.com
Fotó: img.izismile.com

Ez az esküvői élmény nem csak a halhatatlan szerelmet fejezi ki, de azt is üzeni, hogy egy esküvőnek nem kell mindig szűziesnek és idegesítően fehérnek lennie. Az alkalomra számos démoni karakter közül választhatunk, akiknek a ruháját, maszkját, protézisét használni kívánjuk az igenhez. Az ifjú pár egy régi Cadillac halottaskocsin érkezik, majd azon is távozik. A násznép pedig hátborzongató ajándékok közül választhat HalloweenBob webshopjában. Mivel erre a formabontó célra nehéz kápolnát találni, az esküvői helyszínek igen változatosak: rendelkezésre áll kripta, kerthelyiség, kirándulóhajó vagy hőlégballon is. Minden garantált, hogy az ifjú pár békében nyugodjon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta