TREND

Egy szál bikinit hoztam el az útra - tízparancsolat fesztiválozóknak

2011. július 14., csütörtök 13:36

Az egész nyarat átszövik a különféle fesztiválok - eltérő világok, amelyekben az a közös, hogy a többnapos partizás és a mindent átható por és sültkolbász szag ellenére sem szeretnénk elveszteni a vonzerőnket. Körülnéztünk az eddigi legnagyobb őrület helyszínén, a Balaton Soundon, hogy ellessük a legjobb tippeket a nyár többi fesztiváljára.

A fesztivál a túlélésről szól

Még a gyakorlott bulizókat is megviseli az extrém környezet, egy-egy tízórás partizást a negyvenöt fokosra hevült sátorban lehetetlen kipihenni – bár szaunának is beillene, sajnos nem a méregtelenítésről szól, a szörnyű fejfájás garantált. A por mindenre rátapad, már néhány perccel érkezés után vastagon fedi a lábujjainkat, de a nagy melegben a zárt cipőt talán még ennél is nehezebben viseljük el.

A másik kritikus pont: a tömeg. Amint belépünk egy fesztiválra, azonnal telefonálni kezdünk, hogy megtaláljunk mindenkit, de amint megtalálunk valakit, elveszítünk valaki mást, a kétségbeesett telefonálás soha nem ér véget. Ezért sem árt, ha jól felismerhető kiegészítőket választunk.

1. Napszúrásra inni nem menő

A kalap nagyon fontos, a legtöbb fesztiválon (még) délelőtt, délután is majdnem akkora pörgés van, mint éjjel, amikor a nap ezerrel süt, a kalap segít, hogy ne egy enyhe napszúrásra dobjuk rá a fröccsöket. Ezenkívül úgy működik, mint az idegenvezetők esernyője: megspórolhatunk vele egy-egy koncertet kétségbeesetten túlkiabáló telefonhívást, mert egy kalapos lány vagy fiú igazán könnyen szpottolható.

2. Vedd le az árcédulát a napszemüvegről!

A napszemüveg jelentőségéről kár beszélni, annyira egyértelmű. Egy jó választás szinte felöltöztet, elfedi a fesztiválkarikákat a szemünk alatt, reggel pedig életet menthet. Zamárdiban szembejött velünk egy fiú egy igazán szép napszemüvegben, amiről fityegett az árcédula. Nyilván (másnap) délután öt órakor, befejezve a táncolást ez nem igazán érdekelte – de jobb, ha már előző este gondolunk a kegyetlen napsugarakra.

3. Mutasd a lábad!

Az extrém körülmények megkívánják, hogy kényelmes szettet állítsunk össze, de ez nem zárja ki, hogy az összhatás szexi legyen, így lett a rövidnadrág az egyik legizgalmasabb fesztiválkellék. A Balaton Sound meglepően jól öltözött közönségét tekintve akár egy teljes összeállítást is szentelhettünk volna a jobbnál jobb sortoknak. Ugyanez vonatkozik a kényelmes, pörgős miniszoknyára is, ami egy egyszerű trikóval viselve nagyon dögös választás.

4. Mutasd a köldököd!

A kilencvenes évek nosztalgia legalizálásával visszatértek a köldököt mutató, bővebb pólok és ingek, érdemes beszerezni egyet – persze, csak akkor, ha csináltunk előtte néhány felülést. De nem kell megijedni, nem kell hozzá kockahas, csak egy kis önbizalom – bátran válasszunk ilyen darabot.

5. Színeket a fiúkra!

Nagyon örültem minden olyan fiúnak, aki nem a fekete-barna-sötétzöld-szürke tengelyen közelít a színhasználathoz. Ma már nem csak az extrém vonalon láthatunk színes pasikat, szuper kiegészítők, elképesztő pólóminták jöttek szembe a Soundon is. A fesztiválszezon nem csak megengedi, hanem megköveteli, hogy a férfiak átlépjék a színekkel kapcsolatos korlátaikat. Hajrá!

6. A Fecske

Tudom, nem vagyunk még felkészülve rá. De itt van, megint, a fecskenadrág. Fotósunknak sikerült megörökítenie egy nagyon pozitív példát arra, hogy nem is olyan nagy tragédia, hogy visszatér a fecske fürdőnadrág.

7. Egy szál bikinit hoztam el az útra

Ami nem egyértelműen legális a városban – abszolút megengedett egy fesztiválon: szabadon viselhetünk trikó helyett bikinfelsőt. Adúász, harminc fok felett érdemes kijátszani, ugyanis szinte bármit veszünk fel alulra, senki nem fogja figyelni. Szuperkényelmes, sportos cuccokkal is nagyon nőies, hiszen a mellekre kerül a fókusz.

8. Az overál mindenek felett

Az overál visszatéréséről már sok szó esett - ha betartjuk az alapszabályokat, akkor elkerüljük a pizsama hatást. Mivel kényelmes darabnak számít, tökéletes választás lehet a fesztiválok idején – csak azt kalkuláljuk bele, hogy ezúttal lapostalpú cipővel viseljük majd, illetve a mobil vécében bánjunk óvatosan a leoldott felső résszel!

9 Neon!

Valószínűleg nincs olyan női magazin, ami ne szentelt volna legalább egy összeállítást idén nyáron annak, hogy a neon színek visszatérését ünnepelje. Kétségtelenül erős trendről van szó, épp ezért óvatosan kell bánni vele. A Balaton Sound közönségében szerencsére több példát is találtunk rá, milyen jól tud elsülni egy-egy rikító szín merész bevállalása. Például nagyon jól működik az áttört, csipkeszerű anyag esetében, vagy amikor apró virágmintás sort fölé került egy neon trikó – mindkét megoldás látványos kontrasztot alkot.

10. Tilos a tűsarkú

A legkritikusabb kérdést hagytuk a végére: a cipőválasztás dilemmáját. Még a Balaton Sound számít az egyik legkulturáltabb fesztiválnak, de itt is hatalmas kosz és por áramlik a talaj közelében, ami elég gyorsan rárakódik a lábunkra. A küldetés tehát: olyan lábbelit találni, amit nem sajnálunk, de mégis jól néz ki. A flip-flop elsőre jó választásnak tűnik, de valójában rossz ötlet, mert nem lehet benne órákon át táncolni. Több lábon is láttam lyukacsos, könnyű tavaszi csizmát, ami elsőre melegnek tűnik, de valójában nem az. Ez az a cipőforma, aminek szinte csak ebben a szituációban van létjogosultsága: nyáron a városban túl meleg és felesleges, ősszel már hideg, tavasszal beázik… Ide viszont tökéletes. De erről mindenki mást gondol, egyetlen dologban van csak egyetértés: fesztiválra ne csomagoljunk tűsarkút!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.07.14 14:12:11megvagyhadnagy

  ...a napszemüvegekről MIÉRT? nem születik már végre cikk? :)
  Mondhatnám az összes képről ugyan azt, de a 6. képen a kék rövidgatyás fiú az nagyon...jajjjj.... :)

 • 2011.07.14 14:46:20Advanced Flight

  Nagyjából jó a cikk, csak épp az elején lefikázza a zárt cipőt, a végén meg a nyári csizmát ajánlgatja. Egy színes, könnyű vászon (sport)cipő igenis remek tud lenni még nagy melegben is, ráadásul mindenhez felvehető.
  A papucs pedig tényleg nem jó táncira, de minden egyébre igen.

 • 2011.07.14 16:14:34nick066

  Én itt[link] vettem egy könnyű, puha, mosható, gladiátor stílusú műanyag zselészandált. Nagyon kényelmes.

 • 2011.07.14 16:25:36Cockwarrior

  A cipő fontos a saját érdekünkben, de a ruha színe meg ilyenek... egy jó fesztiválozó masszívan be van rúgva ezért nem érdekli kin mi van, a fedetlen vagy feszülős részekre koncentrál, nem a fedettekre.
  Aki nem bírja port és a hatalmas részeg tömeget az ne menjen ilyen helyre rontani a levegőt

 • 2011.07.14 17:14:07nyalifalibiszibaszi

  Igazából ez a cikk kábé arról szól, hogy bárkit - aki éppen az utatokba került - egy bárhogy összeállított szerelésben lefotóztatok, és rásütöttétek, hogy valamiért hű, de trendi.
  Még a legigénytelenebb szereléseket is megideologizáltátok. Ez a cikk nem szól semmiről.

 • 2011.07.14 17:27:57suo tempore

  már megint fecskének hívják az úszónadrágot, de nem baj, ez a buzis darab megérdemli, gyíkocska szépen meg is borotválkozott hozzá :D

  a csizma meg meleg 35 fokban, akármilyen lyukas is

 • 2011.07.14 17:52:34pretender

  fesztiválra csak zárt cipőben megyek, mert a koncerteken úgyis a lábamra taposnak, az meg papucsban nem vicces

 • 2011.07.15 21:47:41Budapesti Szexipari Vállalat

  Ha már vagy olyn fellengzős, hogy idegen szavakat használsz - mert rendesen nem bírtál megtanulni magyarul -, legalább tanuld meg leírni őket, idióta.

  Pl. overall, adu ász (egy szóban 2 hiba, nem rossz).
  Meg az össztett szavak írása: pizsamahatás, neonszín, lapos talpú (gondolom, ellentétben a gömbölyű talpúval... mert egyébként minden cipő lapos talpú).

  Miért nem keresnek írástudókat sajtósegédmukások helyett?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta