TREND

30 fölött tilos a köldökpiercing, 35 fölött a miniszoknya

2011. május 16., hétfő 13:53

Hány éves korig mutatkozhat valaki bikiniben a strandon? Meddig szabad a miniszoknya viselése? Mikor kell lekukázni a térdcsizmát? Egy kutatás szerint a nők meghatározták, bizonyos ruhadarabokat hány éves korig szabad hordani. Mi, magyarok néhány dologban megengedőek vagyunk.

A Diet Chef nevű angol oldal tartott egy kutatást, amelyikből kiderült, hogy a nők szerint nemcsak a külalakot kell számításba venni, amikor egy bizonyos ruhadarab viselése mellett döntünk, hanem az életkort is. A kétezer megkérdezett ugyanis nem volt különösebben kíméletes, amikor a felső korhatárt belőtte.

Az eredményről a Daily Mail számolt be, amire persze a kövér nőket érzékenyen érintő témákban mindig rettenetesen feszült Jezebel azonnal gunyoros cikket írt, pedig bizonyos kérdésekben a megkérdezett nők kifejezetten megengedőek voltak.

Harmincasok: miniszoknyát módjával

A leghamarabb a csőtopról kell lemondania annak, aki nem szeretné magára vonni a rosszalló pillantásokat: 33 fölött ezt már nem szabad hordani. Nem jártak sokkal jobban a miniszoknyát kedvelők sem, ők legkésőbb 35 éves korukra felejtsék el a dolgot, ha csak nem akarják, hogy ribancnak gondolják őket - vélik a nők.

A kettő között a bőrnadrág foglal helyet, bár őszintén szólva itt túlságosan engedékenyek voltak az olvasók, vagy túl sok volt a rokker, aki annak idején rajta maradt valami Alice Cooper tracken. Ha ezekkel megvagyunk, akkor még a köldökpiercinget kell kivennünk, és magabiztosságtól csillogó tekintettel lépdelhetünk a negyvenes küszöbhöz.

Ha a magyar bulvárközéletet nézzük, a miniszoknyára vonatkozó irányelveket itthon nem szokás betartani, a médiaeseményeken megjelenő középkorú hírességek előszeretettel hordják, és tévében is gyakran látunk miniszoknyás celebeket, lásd Zalatnay Cini a Nagy Duettben. Jó, ez a példa szélsőséges volt, de tény, hogy itthon az az elv, hogy amíg feszes a lábad, és a térded, addig nyugodtan viselj minit.

Negyvenesek: az áttetsző blúznak mennie kell

Amint átlépték a nők a bűvös határt, mennie kell az áttetsző blúznak (40). Az évtized eső felében mennie kell az edzőcipőnek (44) és az atlétának (44) (hogy például a csőtop miért esik hamarabb a büntetendő kategóriába, mint az atléta, az elég rejtélyes), negyvenöt éves korban a cicanadrágnak és az Ugg csizmának. Aztán ahogy közelebb érünk az ötvenhez, le kell venni a bikinit (47) és a térdcsizmát (47).

A magyar nőket elnézve egy dologgal tudnánk kiegészíteni a listát: 40 év fölött kéthetente 8 percben maximalizálnánk a szoláriumhasználatot. Az idő előtt öredegő, cserzett bőr kerülendő, de hogy az edzőcipőnek miért kell mennie, nem értjük. Az Ugg csizmát mindenesetre szívesen betiltanánk.

Ötvenes KOKOM lista:

Ez az évtized a kiegészítőké és a haj megrendszabályozásáé. A copfot el kell felejteni, akárcsak a tűsarkút, na nem mintha az utóbbi akármelyik korban ne kölcsönözne olcsó kinézetet a viselőjének. Az összeállítás szerint az ötvenes évek végefelé mindenféle, hosszú hajtól meg kell válni, hogy miért, azt nem indokolták meg, de valószínűleg lélekben ekkor már érdemes felkészülni arra az korra, amikor amúgy is elkezd ritkulni.

A hajviselet tekintetében inkább a korábbi összeállításunkban leírt elvekben hiszünk, amíg ápolt, sűrű és szép a haj, addig lehet hosszabb.

Hatvan fölött: a kövérség nem menő

Itt már nem maradt más, mint a fürdőruha. Egyedül csak az nem világos, hogy akkor most a strandra járást mint olyat kellene beszüntetni, vagy csak rétegesen öltözködni hozzá.

A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy a nők ötven százaléka jóval kevésbé toleráns a túlsúlyos társaikkal szemben, és a válaszadók tíz százaléka magára is alkalmazza ezeket a nagy bölcsességgel meghúzott határokat: minden tizedik vitt már vissza a boltba ruhát azért, mert túl öregnek találta magát hozzá. Persze az általános vélekedés, hogy ha valakinek megvan hozzá a testalkata és a stílusa, akkor nyugodtan viselje, de ehhez gyorsan hozzá is teszik, hogy általában nincs meg hozzá.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.16 17:40:10rosiegirl

  Tehát ha a nő elmúlt 29 akkor hordjon zsákot és bujdokoljon el az emberiség elől? Azért ez baromság. Nem tudom ki hogy van vele de a tv-ben a 20 éveseket játszó 40-eseken is jól mutatnak a ruhák. A testalkat nem mindegy nem a kor. Szerintem 20 évesen se vegyen fel egy 150 kilós lány miniszoknyát pl.

 • 2011.05.16 17:40:17ÖREG

  Kedves Majolika! Ha szerencséd lesz, majd megtudod. Addig semmit sem hinnél, tudom. Fiatal vagy és előítéletekkel élsz. Majd elmúlik.

 • 2011.05.16 17:44:19Majolika

  Öreg

  jobb mint egy fiatalabb?

 • 2011.05.16 17:45:48Martian

  Bullshit... van aki 20 év körül se vegyen bikinit, van, akin 40 felett is jól néz ki.
  Másrészt ez olyan, hogy akinek nem tetszik, bekaphatja.

 • 2011.05.16 17:53:59ÖREG

  Majolika! Ő igen. De azért ne gondold, hogy ez általában így igaz! Érdemes próbálkozni.Néha hihetünk a szemünknek, de a tapasztalás fontos!

 • 2011.05.16 17:58:35hullámpapír

  Zsit (nyau és rémizé)
  A szívemből szóltál, épp ezt akartam én is hozzátenni (de szerencsére előbb elolvastam a többi kommentet) :D

 • 2011.05.16 17:59:55Majolika

  Öreg! A mondat második részét nem vágom.

 • 2011.05.16 18:11:04Triffid

  nem fogom kivenni a köldökpiercingemet, nyasgem

 • 2011.05.16 18:18:06Majolika

  ÖREG

  Értem, csak kíváncsi vagyok nagyon. 15 évvel idősebb a munkatársam és 1 éve tartok vele kapcsolatot, minden jó, megőrül értem, mégse válik a nejétől el.
  Fél, hogy nálam nem lesz biztonságban, a felesége többet keres, azt hiszi ezen múlik. Erre mit lehet tenni?

 • 2011.05.16 18:20:51max val birca man

  Mi bajod van a cicanadrággal???

  [link]

 • 2011.05.16 18:21:20fehéregér

  Azért ez az "akinek nem tetszik, bekaphatja" életérzés igen erősen áthatja a magyarok öltözködését (is), és ez nem tesz jót a honi kulturáltság állapotának.... eljátszom a gondolattal: ha büdös vagyok és mosdatlan? akinek nem tetszik.... ha nyolcvan évesen minit és mélyen dekoltált ruhát hordok? akinek nem tetszik...ha kövér, izzadós testű férfi vagyok és félmezteleneül akarok utazni a BKV-n? (megtörtént) akinek nem tetszik....és így tovább. Inkább meg kellene tanulni a közösségi, kulturált viselkedést, aminek az öltözködés is része.

 • 2011.05.16 18:23:24max val birca man

  spenci,

  Ne butáskodj!

 • 2011.05.16 18:26:50Lorem_Ipsum

  Én a kedves cikkírót tiltanám be, teljesen mindegy hány éves.

 • 2011.05.16 18:31:45myszy

  Magyarországon azt látni, hogy az alacsony szociokultúrált egyéneknél, nem számít az öltözködés a mindenkori alkalmakhoz való alkalmazása. Csak nálunk lehetett látni Európában a tetovált száj és szemöldökhöz, a magas talpú bunkó cipőviselést nagyon hosszú ideig (mintha, nálunk itt ragadt volna, ez a tahó viselet), a szakadt ülepénél hordott, rogyott szárú farmert a fiatalok körében.Nem is szólva a csicsás-kövekkel "diszített" farmereket, akár a 60 éveseken is.
  Rettenetes látni, hogy a nők töübbsége sem az alkalomhoz, sem a korához nem tud öltözni.

 • 2011.05.16 19:04:23Buci-Bigyo

  max val birca man

  Mi bajod van a cicanadrággal???

  Nekem pölö az,hogy kevés, akinek igazán jól áll.Az is csak fiatalok közül kerül ki.Talán pont a te honlapodon láttam egyszer egy öreg,fuxos cigányasszonyon.Nem volt valami épületes látvány a nő(n)...

 • 2011.05.16 19:11:55Buci-Bigyo

  Most néztem meg a linket,csak nem ez az a közönséges cigánynő a honlapodról?! :D :D
  Kösz az elrettentő példát!:D Valami ilyesmire gondoltam az előbb....

 • 2011.05.16 19:13:46Trigon_

  A cikk általánosságban értékelhető. Azt hiába írja le bárki, hogy a korhoz ÉS a formához illő öltözetet érdemes viselni, az emberek nagy része nem tudja felmérni azt, hogy a saját alakja mennyire formás, "ez a kis zsírpárna nem számít", vígasztalják magukat. Vannak, akik egy érettebb nő esetén a miniszoknyát vonzonak találhatják, még többen, akik úgy érzik, még nem öregek hozzá, és elég jó lábuk van még, de az "elég jó" nem mindig elég jó, és az összhatás akkor is lehet kedvezőtlen, ha a lábuk még karcsú. Az ilyen ízlés- és önértékelés-problémák ellen cikkekkel küzdeni nem érdemes.

  Egy dolog viszont egyértelműbben eldönthető: őszülő hajat szerintem hosszan, kibontva vagy befonva hordani nem néz ki jól. Van egy nőtípus, aki a benső fiatalságát efféle módon próbálja deklarálni, de egyszerűen nem néz ki jól.

 • 2011.05.16 19:23:52kyanzes

  Trigon_: nullásgép a nyerő.

 • 2011.05.16 19:28:12Buci-Bigyo

  Trigon, maximálisan igazad van a korhoz
  ÉS a formához illő viselettel.:) Az emberek többségének viszont nulla az ízlése.Ez nem csak az öltözetre, hanem a kiegészítőkre is vonatkozik.

 • 2011.05.16 19:49:38Trigon_

  Buci-Bigyo, bizony igazad van, a feltűnő, inkább harsány kiegészítők egyszerűen nem passzolnak a minden leplezési kísérlet ellenére nagyjából pontosan látható életkorhoz. És a szemlélő megmosolyja a szenvedő nőt, aki "nem tudja elfogadni, hogy felette is eljár az idő". Ezzel szemben vannak érett, netán kifejezetten idős asszonyok, akikre öröm ránézni annak ellenére, hogy világos, hogy már nem fiatalok. A MILF kategóriája sem véletlenül kapott nevet, de hatvan éves nőket is láttunk már, akik egyszerűen szépek. Akik "tudtak szépen megöregedni", mondjuk. Egy idősödő nő erős sminkkel, rövid szoknyával, harsány kigészítőkkel szó szerint szomorú látvány is lehet.

  kyanzes, a két lehetőség között természetesen számos árnyalat van még. A hosszú haj a fiatal lányokhoz illik még ma is az emberek értékrendjében, kérdezz rá valakinél. A régi szokások nem automatikusan elavultak és túlhaladottak, vannak közöttük "kiérlelt" szokások is. A "bekötötték a fejét" kifejezés világosan tükrözi a divattól megkímélt vidéki emberek értékítéletét a hosszú haj viseléséről, és az ilyen dolgokban a hagyományosabb és kevésbé illékony szokású vidékiek sokszor közelebb állnak egy természetes emberi gondolkodásmódhoz.

 • 2011.05.16 19:53:02Animacs (a Tyne folyó déli partja)

  és ha én 35 évesen max. 28-nak nézek ki, akkor szabad mondjuk miniszoknyát hordanom? értelmes cikk, megint.

 • 2011.05.16 20:02:23Boszika001

  Lassan az ilyen cikkek miatt nem olvasok a neten.
  A szerző lehet, hogy a divathoz ért(?), de az elegancia nem az erőssége. A magas sarkú cipő alap. Még 50-en (60--on túl is) például egy üzleti kiskosztümhöz. Hogy is nézne ki nagymama-cipővel. De manapság nem divatos elegánsnak lenni.
  Legutóbb arróll olvastam valahol, hogy a nylon-harisnya csak szinesben jó, testszínűben "ciki"! De kérem, tessék elképzelni az angol királynőt, vagy az amerikai first-ladyt mezítláb, vagy balerinacipőben!

 • 2011.05.16 20:02:39Trigon_

  Akkor szabad. Ám a problémák egyik jellegzetes oka szokott lenni, ha valaki meg van győződve arról, hogy 35 évesen max. 28-nak néz ki.

  A cikk pedig általánosságokat sorol. Vitathatóan, de a 35 évesek legnagyobb része 35 évesnek szokott kinézni.

 • 2011.05.16 20:24:23Buci-Bigyo

  Egyszer írta egy pasas egy fórumon,hogy minden nő azt gondja,hogy fiatalabbnak néz ki a koránál.....és mennyire igaza van! :D Tényleg ezt gondolják (és mondják) a nők! :D
  De a férfiak is azt hiszik,hogy jobban néznek ki annál, amilyenek valójában, úgyhogy 1:1. :D

 • 2011.05.16 21:02:23max val birca man

  Buci-Bigyo

  Nekünk tetszik.

 • 2011.05.16 21:09:13Trigon_

  A férfiak inkább azt gondolják, hogy nem akkora baj, hogy (már) nem néznek ki olyan jól. :-)) Egyszer egy nem feltétlenül reprezentatív felmérést láttam, amely szerint a nők átlagosat szeretnének, de jobb híján beérik a kicsit rosszabbal is, a férfiak viszont az átlagosnál jobbat szeretnének maguknak, és sajnálják, hogy nem jut. Küllemre, persze.

  Ha egy 35 éves nő azt látja, hogy a felnőtt férfiak meg akarják dugni, akkor tudhatja, hogy 35 évesnek néz ki, de jól. Ha a férfiak a környezetében fiatalosan akarnak kinézni, akkor 28 évesnek néz ki. Ha homályos szemmel a combját méregetik, akkor 18-nak.

  Ha egy kamasz srác, ha a nő mellé belép a liftbe, csókolommal köszön, akkor a nő 35-nek néz ki. Ha zavarba jön és inkább nem szól, akkor jó 28. Ha nyomulni kezd, akkor 18. Ha két kamaszlány lép be a liftbe, csókolommal köszönnek, majd kuncogni kezdenek egymás között, akkor a nő 35 éves, de feleslegesen próbál 28-nak kinézni.

  A világ egyszerű rugóra jár. X-D

 • 2011.05.16 21:18:26Nulligravida

  Levit:
  "Mellesleg az életről, kapcsolatokról, szexről való tudásukkal fényévekkel megelőzik 20' éveikben járó csitriket".

  Pontosan így van. A mai huszonéves csirkék szexuális kulturája lejjebb van a bányászbéka alsó felénél. Amúgy negyven fölött vagyok, miniszoknyát is hordok, cicanadrágot is, és sok harmincéves szeretne úgy kinézni, mint én.
  Hehehehehe.

 • 2011.05.16 21:43:59csupasz gőte

  Na, már csak pár év, és el kell felejtenem a minit :S
  De ilyen borzalmas válogatást is régen olvastam. A korhoz kötni ruhadarabokat, még megértem. Viszont a kövérség 60 felett nem menő?
  Mert amúgy egy 21 éves narancsos lábú, "farhátas" nőn kibaszottul vonzó a mini is! :D
  Jó, leszarom, ki mit gondol az öltözködésemről amúgy is!

 • 2011.05.16 22:17:35Virgo1975

  Trigon_
  én nem csak gondolom. soha, senki nem nézett még annak, amennyi vagyok, 20 évesen is sokkal fiatalabbnak tűntem.

 • 2011.05.16 22:30:43kzolika

  Csak azt tudnám, hogy ezek az önvallomásukban geci jó nők, akik fentebb kommenteltek, hol vannak, amikor kimegyek az utcára, vagy bemegyek egy középületbe, egy bankba, egy szórakozóhelyre?
  Nem lehetne, hogy mindenki tenne ki képet is, aki ennyire elégedett magával?

 • 2011.05.16 22:42:07Buci-Bigyo

  kzolika
  Egy fent van az egyik linkben itt."Fiatalosnak mondott" :D "kreol" hölgy :D kiló sminkben, hozzá illő :D arany? ékszerekkel. :D

  Ha egy nő vékony, automatikusan azt képzeli magáról,hogy ő milyen gyönyörű,akár 65 évesen is.Akármilyen bűnronda is szegény.
  A kövérek azt hiszik, ha jól kisminkelik magukat és szűk cuccokat hordanak, rögtön "szexik" lesznek. :D stb. stb.
  Na de a lecsüngő hasú pasasok is azt képzelik,hogy nekik egy kis,szexi pocakjuk van csak...Pont láttam egy ilyet futás közben, félmeztelenül (fújj) ráadásul volt vagy 60 éves, néztem,hogy mikor kell majd újraéleszteni.:D
  Úgyhogy nagyon-nagy tévedés,hogy elég, ha a férfi csak egy fokkal szebb az ördögnél és a nők ezt is szeretik, ez csak az igénytelen nőkre igaz, vagy csak ez jutott neki férfiben, vagy egy ilyen pasinak el tudja adni,hogy ő milyen gyönyörű (többnyire nem az :D), és ezzel jól tudja aztán irányítani a pasit otthon.:D

 • 2011.05.17 06:04:45Johnny Tinenbalm

  2011.05.16 18:18:06 Majolika

  SPOILER: sose fog elválni. kényelmesen hegesztget téged amíg ki nem dobod, utána száll tovább a következő naiv lányra.

 • 2011.05.17 06:22:10Nancsi

  35 évesen legyen tilos a miniszoknya - kiváló ötlet. Vezessük be, hogy a rendőr ha igazoltat egy nőt és az idősebb mint 35, ráadásul miniszoknya van rajta, akkor vetesse le vele :-D

 • 2011.05.17 06:26:50Nancsi

  2011.05.16 18:18:06 Majolika:
  Nehéz a szénbányászok élete. Hát még a k.rváké...

 • 2011.05.17 06:52:40WhiteTara

  nem a cikkíró ostoba, hanem azok a megkérdezett nők, akiknek a válaszai alapján ez az eredmény jött ki. szánalmas.
  szerintem mindenki hordjon olyan ruhát, amiben jól érzi magát, miniszoknyát akár 80 évesen, bikinit akár 180 kilósan. akinek meg nem tetszik, ne nézzen oda, oszt punktum.

 • 2011.05.17 07:09:18ÖREG

  Majolika Kedves! Szóval Te szoknyában jársz? Szívesen leveleznék Veled, de így nehézkes. Találjunk módot közvetlenebb kapcsolatra?

 • 2011.05.17 11:37:37Paladin

  A "kedves" cikkíró sürgősen sterilizáltassa magát... Hatalmas pofátlanság lenne ezt a mérhetetlen ostobaságot és bunkóságot még továbbörökíteni is...

 • 2011.05.17 11:41:37Rongy Rázó

  Ez hülyeség, a kedvesem 40, és miniben is nagyon ott van. Szoktam figyelni a pasik szemét, mármint hova néznek, és igen, oda, a csípő domborulatára. Csak utána a dekoltázs (ha van).

 • 2011.05.17 11:55:09Majolika

  Öreg!
  Szoknyában járok, írj nyugodtan:)

 • 2011.05.17 12:56:03max val birca man

  [link]

 • 2011.05.17 14:07:07Stringer

  Ez mekkora f*sság. Már bocsánat.
  Főképp, ilyet leírni Pesten (gondolom, nem azeri a cikk). A város tele van csinos, vonzó 30-35 feletti nővel - szerencsére ezt a cikket nem olvassák.

  :-)

 • 2011.05.17 14:09:16Stringer

  A nők pedig valójában idősebbek, mint amennyinek látszanak.
  Ugyanis a fény sebessége meghatározott, vagyis, szemünk mindig a múltat látja.

  Ezt ellensúlyozandó érdemes a hölgyeket minél közelebbről megnézni...

 • 2011.05.17 14:15:10Stringer

  Angolok... Mondjuk, felületesen olvastam, de így érthetőbb.

 • 2011.05.17 16:19:53ma'jolika

  kéne egy nick

  Felettéb tahó vagy barátom, attól, hogy valaki egy 10-15 évvel idősebb pasival jár, az nem feltétlenül apakomlexus. Inkább talpig úriember, mint egy bunyevác fajankó.

 • 2011.05.17 17:24:58SlafRock

  És aki nem a felmérés eredménye szerint öltözködik, azt utoléri?:)
  [link]

 • 2011.05.17 21:34:32mike-kulas

  a nő, mindig átveri a pasit, mindegy hány éves. Smink hegyek, a sápadt, ragyás arcra barnító alapozó, pushup a lógó csöcsökre,szoknya a vastag combra, magassarkú az alaktalan vádlira és az alacsony termetre,farmer a tyúkbőrös lábakra, fodrász a kócos zsíros hajra, ami másnap elmúlik.
  Hamis. Az a nő, aki SZÉP, annak nem kell ilyen szarokat alkalmazni. Az akkor is szép, ha egy hétig evez a Tiszán és nem látott fodrászt, csak tábortüzet és szalonnát.

 • 2011.05.18 11:41:57Mrs. Jackman

  Nem tudom, azt látjátok-e, hogy ez egy kutatás, és nem a cikkíró véleménye.

 • 2011.05.18 14:51:10zanzibar

  Móra Ferenc mondta azt hiszem, hogy a nő addig szép, amíg szeretik. Kedves hölgytársak, szerintem érdemes ehhez tartanunk magunkat, minden más teljesen lényegtelen! :)

 • 2011.05.18 14:54:01zanzibar

  Majolika: az a pasi a büdös életben nem fog elválni. Szédít Téged. Dobd ki és keress egy függetlent! Gondolom anyád (ha van egy csöpp esze és élettapasztalata) szintén ezt a tanácsot adta neked.
  Egyébként más pasiját, biciklijét, szoláriumbérletét nem nyúljuk le, alapszabály!
  Vagyunk annyira jó nők, hogy csak egy független, minket szerető, és legalább időlegesen mellettünk elköteleződni akaró férfit fogadjunk a kegyeinkbe. A többi: kuka.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta