TREND

A puha hamburger és az űrhajó: a 6 legviccesebb ágy

2011. április 29., péntek 07:39

Lapozható ágy, amelynek egyik lapján aludni, míg a másikon játszani lehet, hatalmas, pihe-puha hamburger, vagy éppen egy komplett kastély: a tervezők az ágyak terén sem fogják vissza magukat.

Az alvás elengedhetetlen és felettébb kellemes része az életünknek – ha minden igaz, körülbelül az egyharmadát átalusszuk –, ezért az sem utolsó szempont, hogy milyen körülmények között tesszük mindezt. Fontos persze az ágy mérete és a matrac minősége is, sokan viszont arra sem restellnek energiát fordítani, hogy az alvás céljára szolgáló alkalmatosságot a saját érdeklődésüknek megfelelően alakítsák.

Bár úgy tűnhet, hogy az ilyen személyre szabott ágyak legfeljebb a házátalakítós műsorokban fordulnak elő, elég egy pillantást vetni a Shine által közzétett listára, hogy lássuk: nem kell más hozzá, mint egy kis kreativitás.

Könyvágy

Főleg a gyerekeket tudja igazán fellelkesíteni egy ilyen darab, főleg, ha még játszani is tudnak vele. Yusuke Suzuki ezt tartotta szem előtt, amikor megtervezte könyvalakú ágyát, amelynek takaró-lapjait forgatva egy játszó- és egy alvó-oldalra bukkanunk.

Egy igazán puha hamburger

Kayla Kromer tervezte és készítette el saját kezűleg ezt a jó húsos ágyat, egy hetvenes évekbeli matrac, tű és cérna segítségével. Az ebay-en adott túl a különös ágyon, ami jelenleg a hivatalos Hamburger múzeumban található, de mindössze 25 ezer dollárért bármikor megkaphatod.

Macska croc

A lábadra túl nagy, a testedhez túl kicsi, viszont pont jó a macskádnak. Az ún. Sasquatch ágy egy túlméretezett croc lábbeli óriási mása: abban biztosak vagyunk, hogy ebben a verzióban jóval ízlésesebben mutat, mint egy lábon.

Han Solo űrhajója

A hamburgerágy megálmodója, Kayla Kromer követte el a Han Solo űrhajójáról, a Millennium Falconról mintázott ágyat is, amely ráadásul világítással is fel van szerelve. A képen egyébként maga az alkotó öltött Leia hercegnő-jelmezt.

Hullámvasút

Ezt a hullámvasutat formázó merész fekvőalkalmatosságot egy kubai alkotócsoport tervezte egy galéria számára, pedig, ha jobban belegondolunk, sokkal jobban mutatna egy gyerekszobában.

Kastély kis hercegnőknek

A királylányos, illetve hercegnős korszakban lévő kislányok valószínűleg rögtön dobnak egy hátast, ha meglátják ezt az igazán királyi, a baldachinos ágyakra emlékeztető, mégis kuckós megoldást. A mesés ágyikóért csupán 1700 dollárt (körülbelül 300 ezer forint) kell leperkálnunk a Crayoncastles.com-on.

A szerkesztőségünk kedvence továbbra is a raklapokból összeállított ágy, amelyről filléres lakberendezési tippjeink közt szó volt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta