TREND

Magyar finesz: bemutatták a hangos kabátot

2010. november 18., csütörtök 15:44 |

A K E P P showroom tervezőinek új kabátja a divattervező műhelyben megszokott hangokat hallatja, például a gőzölő vasalóét, a zakatoló varrógépét, a csattogó ollóét, amint a viselő mozogni kezd benne.

Elkészült a Hangruha - a K E P P showroom tervezőinek speciális projektje. A Design Hét Budapest 2010 "Nyitott Stúdiók" programja után a tervezőcsoport tagjai, Hajdú Anett, Havancsák Teréz, Hofstädter Szandra, Kovács Adél és Tomcsányi Dóri részt vett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem november 19-i nyílt napján, hogy bemutassák interaktív installációjukat.

K E P P Showroom s p e c i a l project: n o i s y c o a t from K E P P Showroom on Vimeo.

A műhely hangjai

A ruha a divat, a médiaművészet és a technológia határainak keresztezéséből jött létre. A tervezők elképzelése egy olyan ruha volt, amelyik túlmutat a hagyományos funkción, és élő performanszként konceptuális szinten értelmezi a ruha, a készítője és a viselője közötti kapcsolatot.

A ruhadarabok különböző részeibe szenzorokat rejtettek, amelyek a viselő mozgására különböző hangokat generál - egy erre a célra fejlesztett szoftver segítségével. A kabát a divattervezők műhelyében megszokott hangokat, mint például a zakatoló varrógép, a gőzölő vasaló, a csattogó olló, a zörgő papír, és a kapucsengő hangát hallatja véletlenszerű módon, amint a viselő mozogni kezd.

Túl gyors és intenzív mozgás esetén a kabát hangjai a nyolcvanas évek alternatív zenei kísérleteire emlékeztetnek, a Fiatal Művészek Klubjának aranykorát idézik.

A hangruha hangtechnikai oldalában Kiss László médiadesigner, elektronikai oldalában Sik Eduár informatikus-designer, a Kitchen Budapest médialabor kutatói működtek közre, a megszólaltatásáért Jobbágy Bernadett táncművész volt felelős.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta