TREND RÖVIDHÍR

Csak jó nők jelentkezhettek eladónak

2010. június 11., péntek 16:12

Az American Apparel márka egyik volt, amerikai eladónője szerint a céghez jelentkezők úgy érezhették, mintha modellversenyre neveztek volna. Ha elég szépnek találták őket, akkor a hajuk hosszát és a ruháik rövidségét kötötték ki.

cikk-tious-rovid

Az American Apparel egyik márkaüzletének volt eladója panaszt tett a cég ellen az Egyesült Államokban amiatt, hogy a márka olyan, diszkriminatív felvételi követelményeket szab a jelentkezőknek, mintha modellversenyre neveznének. Az alap kikötés, hogy csak portréval és teljes alakos képpel lehet jelentkezni. A panasz szerint a cégvezetők csupán a jelentkezők külső adottságai alapján döntötték el, hogy valaki jó munkaerő-e vagy sem. Ha az illető megfelelt, akkor további akadálypályák következtek: megszabták, milyen hosszú legyen a haja, milyen színűre festheti a körmét és milyen szempontok alapján válogassa össze a ruháit. A szempontok közt a legfontosabb az volt, hogy az összeállítás kihívó legyen.

A ruhamárkát egyébként többször elmarasztalták már, de leginkább szexista reklámjaiért. Legutóbb például a Vice magazinban megjelent fotósorozata miatt, amit olvasói panaszok után betiltott a brit reklámetikai hatóság (ASA). A sorozatban egy tinédzser lány levetkőzik egy amatőr fotós kedvéért, ez pedig a kifogás szerint káros üzenet a fiatalok felé.


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.06.25 12:33:40hablublu

    Na jó, de ez magyarországon, ha megnézzük a nagyobb divatcégeknél is jelen van... pl retro, tally weil, replay stb-ben is csak jó nők az eladók...

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta