Moss csapban, most az a menő

Tavacska: ez a fantázianeve Zhong-Fa Lie és Yoori Koo formatervező páros új alkotásának. A tervezők megunták az energiapazarló mosógépek uralmát, ezért a hagyományos kézi mosáshoz készítettek segédeszközt.

A mosógépgyártó cégek regimentje ígéri, hogy gépeik a koszos ruhákat gyorsan, energia és víztakarékos módon varázsolják tisztává. Ennek ellenére két formatervező egy merész húzással visszatért az alapokhoz, és kézi mosásra tervezett mosdókagylót - olvasható a Yanko Design honlapján. A kézzel mosott ruhák tisztábbak lesznek, de senki nem szeretne órákig görnyedni a padlón. Ezen a kellemetlenségen változtat a "Pond", amely egy mosdókagylóba helyezhető, lépcsős burkolat, amin kényelmes a szennyes súrolása és álló helyzetben is egyszerű a kézi mosás.

"Nemcsak a kézi mosást szerettük volna megkönnyíteni, hanem szeretnénk az embereket arra bátorítani, hogy több vizet spóroljanak meg" – mondják a tervezők. Azzal, hogy ez az egyszerű eszköz megkönnyíti a kézi mosást, azt remélik, hogy az emberek kevesebbet használják a vízelnyelő mosógépeket. Nem kell két pólóért bekapcsolni a gépet, elő a mosódeszkával és a nagyi mángorlójával.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek