TREND RÖVIDHÍR

Luxustermék lett a barátságkarkötő

2011. június 9., csütörtök 11:04

Minden a hetvenes években kezdődött, az amerikai tini divatból indult a barátságkarkötő-hullám. Olyan kitartó, hogy még ma is lehet látni utcai árusoknál a jellegzetes csomózott vagy fonott, olcsó karkötőket, amiket ha egyszer felkötöttünk, nem lehet levenni többet, legfeljebb ollóval levágni.

Az egész divat eredete természetesen nem a vásárolt, hanem kézzel készített ajándék, amivel a készítők az elkötelezettségüket és barátságukat jelzik a másiknak. A hagyományos, színes barátságkarkötő minták az indián művészetből erednek, a csomó és a fonás pedig félreérthetetlen szimbóluma az összekapcsolódásnak. Ez utóbbi motívumot tartotta meg a Bottega Veneta, amikor felnőtteknek készült barátságkarkötőt dobott a piacra - adta hírül a Refinery29.

A bőrből készült karkötő rendkívül egyszerű - az apró márkajelzéstől eltekintve nincs rajta semmi különös, bár épp ez a lényeg, ez az amitől 180 dollárba kerülnek, szemben a bazárban vásárolt 180 forintos verzióval. Mégsem teljesen hajmeresztő ötlet egy nagy divatház részéről ilyen gesztussal előállni - egyre nagyobb szerepet kapnak a nosztalgikus tárgyak, az ékszerek terén a drágakövek és nemesfémek mellett komoly tényezővé vált az érzelmi kötődés és a személyesség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta