Ilyen ruhákkal készülnek a feltörekvő magyar tervezők a nyárra

Bár a nagyobb divatfővárosokban már az őszi-téli kollekciókkal vannak elfoglalva a luxusmárkák, a butikokban csak mostanában jelentek meg az aktuális trendek, ezért mi is készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen szín- és formavilággal készülnek a hazai tervezők a tavaszi-nyári szezonra.

Mivel annyi friss magyar márka került piacra az elmúlt években, ezért listánk kétrészes lesz, a hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak az olyan feltörekvő márkák, mint a Between, a Tamara Toth, a Daige vagy az Enihorn!

Fekete és világoskék táskák Kovács Ágnestől

Április 1-től kerül az üzletekbe AGNESKOVACSSilhouette' névre keresztelt kollekciója, amit többek között a japán pagodatetők elemről elemre épülő és éles sarkokban találkozó szerkezetei ihlettek. “A Silhouette kollekció az egyedi és lenyűgözően stílusos nő számára nyújt alapdarabokat” – mutatja be kollekcióját a márka, amibe tavaly 30 millió forint értékű kockázati tőkét fektetett be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap. Kattints a galériára és nézd meg a fekete és világoskék színeket kapott táskákat!

A 90-es évek divatja szerint öltözünk Tóth Tamara szerint

Tóth Tamara tavaszi-nyári, ‘Lorainne' nevű kollekcióját a fekete, a fehér, a szürke színek, valamint a farmer határozzák meg. “A Lorainne-kereszt Charles de Gaulle által a francia ellenállás jelképéül választott kereszt. A LORAINNE kollekció szintén az ellenállásról szól, a gyűlölet, a kirekesztés és a negatív megkülönböztetés elutasításáról. A LORAINNE kollekció nem hisz az erőszakban,az elfogadást, a békét hirdeti” – magyarázza inspirációforrását a tervező, aki először épített be farmert is kollekciójába. A hétköznapokba könnyen beilleszthető, hordható kollekcióból szerettük a feliratos pólót, a bokaverdeső farmert és divatos sportos vonalat is.

Uniszex darabok és szexi fehérneműk a Betweentől

Már tavaly is szerettük a márka városias ruháit, nincsen ez máshogyan a ‘Crash' néven futó kollekcióval sem. A Between idén olyan határvonalakat feszegetett, mint a női és férfi ruhák összemosodása vagy a fehérnemű és az utcai ruha közötti átmenet illetve alig látható különbségek” Hétköznapi értelemben véve az egyes ruhadarabok megalkotása abból az életérzésből ered, amikor a nő belenyúl a barátja szekrényébe, és úgy érzi, annyira jól érzi magát a bőrében, hogy ma az ő XL-es pólójában,vagy a sport nadrágjában megy dolgozni, hiszen úgy is jól fog állni rajta” – írja sajtóközleményében a márka. Egyes daraboknál különösen nagy hangsúlyt kapott a részletkidolgozás, kattints a galériára és nézd meg, hogy milyen multifunkcionális pántokat, layeres megoldásokat és fodor díszítéseket vetett be a Between a szezonban!

Pasztellszínek és kontrasztok az Émé-től

A Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra által 2013-ban alapított márka 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját Laura Soto különleges kortárs alkotásai inspirálták, melyek az eltérő anyagminőségek és azok kölcsönhatásai által születnek. A ‘Glittering Universe' nevű kollekcióból szerettük a fiatal márka saját mintáit, a nőies formavilágot és ruhákhoz passzoló táskákat. A kollekció egyébként már kapható a márka webáruházában, egy pulóver 25 ezer forintba, a fodros hátizsák 22 ezer forintba, az örökzöld ballon kabát pedig 35 ezer forintba kerül.

Klasszik nyaralós ruhák az Enihorn kollekcióban

A 2013-ban indított márka tervezője, Horn Enikő nyaralása során közelebbről is megismerkedhetett a szeles, de barátságos Kükládok szigetvilágával, a jellegzetes meltemi széllel, ami csak arra a vidékre jellemző. Ezekből az élményekből született meg az új táska és ruha kollekció, ami színeiben inkább a víz végtelenségét és szeszélyességét ragadja meg. A hamisítatlan nyaralós, virágmintás és matrózos ruhadarabok mellett egy új táska modellel, a LISANNE-el bővült a márka táska vonala, ami Grace Kelly húgáról kapta a nevét és négyféle változatban lesz majd kapható a boltokban.

A Cukovynál is összemosódnak a feminin és maszkulin stílusjegyek

“Kettőség egyben. Ahogy ezt tökéletesen mutatja be Stav Strashko is. Nem válik külön élesen férfi és nő. Nőies férfiasság és férfias nőiség. Mi a különbség” – mutatja be kollekcióját a márka, aki az ismert transznemű modellt, Stav Strashkót szerződtette le a ruhák népszerűsítésére. A tavaszi-nyári kollekciót egyébként a venezuelai származású op-art és kinetikus művész,Carlos Cruz-Diez ihlette, a végeredményből pedig szerettük a farmer szereléseket, a vállrésznél kivágott narancs árnyalatú zakót valamint az ing és kabátruhákat.

Bujaságra buzdít a Zigi

Megoszlottak a vélemények a közösségi oldalakon Oláh Zsigmond tavaszi-nyári kollekciójának katalógusán, voltak akik nagyviláginak tartották, míg mások túl erotikusnak találták a látottakat. A márka provokatív sorozata azonban cseppet sem vonja el a figyelmet a kollekcióról, ami szerint kékben, zöldben, bézsben és lazac színekben töltjük az év első felét.

Letisztult kollekcióval jött ki a Daige

A szezon egyik legnagyobb meglepetése a korábban fagyott ujjlábbal ijesztgető, cápás ruhákat piacra dobó Daige volt, mely egy fiatalos és hordható, fehér, bézs, világoskék illetve rózsaszín színpalettán mozgó kollekciót készítettek a nyárra. Kattints a galériára és nézd meg, hogy mi lesz a divat a fiatal dizájnerek szerint!

Oszd meg másokkal is!
Mustra