TEJBEN-VAJBAN

Nézze meg a legújabb párizsi trendeket!

2017. március 9., csütörtök 16:05

A párizsi bemutatókkal véget ért a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét sorozat, aminek milánói, londoni és New York-i állomásait végigkövethették a Díványon. A hajtás után mutatjuk, hogy mi lesz a menő a világ legmeghatározóbb luxusmárkái szerint és megnézheti azt is, hogy milyen szettekbe szerettünk bele a francia divatfővárosban!

Chanel: már nincs sok hátra a Holdra szállásig

Hova mehetne az, aki már Kubától-Dubai-ig mindenütt járt, hát persze, hogy a világűrbe. Legalábbis Karl Lagerfeld szerint, aki az űrkutatás nagy korszakából, a hatvanas évekből merített ihletet. A Vogue.com kritikusa szerint Lagerfeld irtózik a reménytelenségtől, ezért a világ jelenlegi állását elnézve logikus lépés volt tőle, hogy előre megy, a cél pedig a Chanel világegyetem. Ez pedig teljesen elfogadható, sőt vidám húzás annak tudatában, hogy milyen káosz van kialakulóban itt a Földön.

Az új kollekcióból szerettük a 60-as évek stílusát idéző A-vonalú ruhákat, az ezüst holdjáró csizmákat, a gyöngyökkel díszített fejpántokat, a látványos űrhajós nyomatokat és a bolygó formájú minaudiére táskákat. Ide kattintva megnézheti a teljes showt, aminek a végén egy pillanatra már majdnem elhittük, hogy a pirotechnikai bravúroknak és a hidraulikának köszönhetően fel fog szállni a Grand Palais közepére felállított Chanel csillaghajó.

Új közönségre hajt a Dior

Nemcsak a Chanel gondolkodott el a világegyetem milyenségén a szezonban, hanem a Dior tervezője, Maria Grauia Chiuri is, aki sötétkékkel és military stílussal keverte a Dior felirattal, holddal és csillagokkal díszített ruhadarabokat. Az új Dior kollekció legnagyobb meglepetése talán mégis a farmer volt, azon belül is a farmeroverál, amit a világháború alatt dolgozó női gyári munkások és a róluk készült 1942-es sláger, a Rosie the Riveter ihletett és ami összeolvadt a 70-es évek feminista mozgalmaival is. Tehát a tervező továbbra is szeretné megérteni és megszólítani az új generációt, ami jól láthatóan egyel lazábban megy neki, mint elődjének, Raf Simonsnak. A kollekcióból szerettük a Picasso és Chagall festményekre emlékeztető ruhakölteményeket, az asztrológiai hímzéssel ellátott tüllruhákat, a Stephen Jones féle sapkákat és az éjkék szetteket.

Saint Laurent: szuperminik, innovatív ujjmegoldások és mellvillantás

Annak ellenére, hogy a Hedi Slimane-t váltó Anthony Vaccarello igyekszik hű maradni önmagához, azért már jól láthatóan ráérzett a legendás Saint Laurent életérzésre és provokatív szuperminikben gondolkodott a tervezés során. De mivel a Saint Laurent egyike azoknak a divatházaknak, ahol nincs két egyforma vélemény ugyanarról a ruháról, ezért a kritikákat átolvasva szinte lehetetlen konszenzusra jutni abban, hogy mégis milyen lett az új kollekció. Szerintünk összeségében egy magabiztos és modern kollekciót rakott le asztalra a 34 éves olasz-belga tervező.

Nekünk tetszett, ahogy bekeverték a luxusruhákat a hétköznapi ruhadarabokkal, de szépek voltak az extravagáns koktélruhák, a báránybőr kabátujjra emlékeztető kesztyűk, a gyárilag kifakult farmernadrágok, a gigászi ujjakat kapott ruhák és az ezüst csizmák is.

A divatház slágereit mutatta be a Balenciaga

“A Balenciagánál a viselt ruha inspirálja az új ruhát. Közel 30 év fotóit néztem vissza Cristobal (Balenciaga) lookbookjaiból és sok modell úgy fogta meg a kabátot, mint ez itt. Szeretem az egyszerű és hordható dolgokat, lényeg, hogy egyformán legyen elegáns és szexi” – magyarázta a félregombolt kabátjait és a kollekciót Demna Gvasalia, aki a divatház fennállásának 100. évfordulójára kilenc emlékezetes Balenciaga couture ruhát is bemutatott. “Először próbáltunk kezdeni velük valamit, de túl soknak találtam, én meg szerettem volna, ha megmaradnak ilyen letisztultnak” – mondta Gvasalia, aki egyszerűen egy óriási méretű piacozós szatyorral dobta fel az ikonikus estélyiruhákat, amivel valóban elérte célját, a végeredmény elegáns és menő egyszerre.

Politikai hangvétel a Louis Vuittonnál

“A Louvre a világ egyik legnépszerűbb múzeuma, több mint 7 millió ember látogat ide évente” – mondta Nicolas Ghesquière, aki a Richelieu szárnyban található Cour Marlyben, 17. és 18.századi szobrok között és több száz vendég előtt mutatta be új kollekcióját. “Szerintem a divat mindig is áttudta törni a határokat. Különösen igaz ez Párizsra, ami a külföldi tervezők országa, annyira multikulti” – mondta a divatház tervezője, aki feltehetően a bevándorlási válságra illetve az Egyesült Államok és Mexikó között épülő falra kívánt célozni mondanivalójával.

Ennek tudatában Ghesquière mintha szembe ment volna a zord valósággal és egy nagyon praktikus, de a szezonális trendeknek ellentmondó kollekciót küldött kifutóra, amiből szerettük a kamufarmer gyapjúnadrágot, a térdig érő kombinéruhákat, a luxus játszósnadrágot és a tervezőtől viszonylag távol álló szőrmés szetteket.

+1 kedvencek

A divathét legjobban várt, utolsó része idén sem nem okozott csalódást, ezért nem volt könnyű dolgunk, mikor a legszerethetőbb darabokról készítettük az összeállítást. A galériára kattintva mutatjuk a párizsi divathét legfranciább szereléseit Alexander McQueen, a Loewe, a Sonia Rykiel és a Valentino kifutójáról!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés