TEJBEN-VAJBAN

Hidjábban sportolni: a Nike-val már ezt is lehet

2017. március 8., szerda 11:04

A Nike mottója: „Ha van tested, sportoló vagy.” Ezt a koncepciót szem előtt tartva alkotta meg a sportmárka a forradalmi Nike Pro hidzsábot, amely a Nike innovációs technológiáit ötvözi a sportolói igényekkel. A kollekció a jövő év elejétől lesz elérhető a közel-keleti piacon, fekete, sötétszürke és obszidián színekben.

Az elmúlt évek során a Nike beavertoni központjában a tervezők sportolókkal szorosan együttműködve dolgoztak azon, hogy megalkossanak egy olyan ruhadarabot, amely nem akadályozza viselőjét sportolás közben. Amna Al Haddad, egyesült arab emírségekbeli női súlyemelő elmondta, hogy mozgás közben a nem légáteresztő, nehéz ruhadarab elfordul a testen, ez pedig befolyásolja a teljesítményt. Al Haddad azt is kifejtette, hogy egyetlen olyan hidzsábja van, amelyben megfelelően tud mozogni, ezért minden este kézzel kellett kimosnia versenyek után.

A Nike tervezőcsapata erre a problémára keresett megoldást, amikor elkezdett a Nike Pro hidzsáb prototípusán dolgozni, melyet súlyemelők, és egyéb, hidzsábot viselő sportolók körében teszteltek. A nők visszajelzései alapján az eredeti dizájnt még könnyedebbé, lágyabbá alakították, amely már-már egy második bőr érzetét kelti. Szintén fontos szempont volt, hogy az alapmodell alkalmazkodjon különböző országok hidzsáb stílusaihoz, illetve a különböző fej- és arcformákhoz, így a fejet takaró rész XS/S, illetve M/L méretben is elérhető.

A végleges Nike Pro hidzsáb egy tartós, egyrétegű, könnyű hálós Nike Pro anyagból készült, melyen stratégiailag elhelyezett lyukak biztosítják az optimális szellőzést. A puha, rugalmas anyag alkalmazkodik a viselője arcához és a sport intenzitásához, legyen szó akár műkorcsolyáról, akár biciklizésről. A hidzsáb hátulja meghosszabbított kialakítással rendelkezik, hogy véletlenül se lazuljon meg mozgás közben. A nyaknál kifejezetten puha cérnát használtak, hogy izzadás közben ne irritálja, dörzsölje a varrás a sportoló bőrét. A Nike célja, hogy az úttörő ruhadarabbal még több nőt inspiráljon mozgásra olyan országokban is, ahol az öltözködés határt szabhat a sportnak.

A kampány lélegzetelállító képeit egy magyar fotós, Balla Vivienne készítette, úgyhogy nem csak annak örülhetünk, hogy végre a közel-keleti nők is nagyobb szabadságot kapnak a mozgásban, hanem Ballára is büszkék lehetünk: nem sok magyar fotós tudhat magáénak ilyen komoly karriert.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés