A Zara már a modelleket is gömbölydednek látja?

A "curvy", azaz nőies domborulatokkal ellátott nők, akik még véletlenül sem túlsúlyosak, csak pont kellemesen gömbölydedek, itt-ott van mit fogni rajtuk – mondjuk olyan fenekük van, mint Kim Kardashiannek –, gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem találnak olyan konfekcióméretet, ami normálisan állna rajtuk.

A felsőknél még áthidalható a "probléma" (bár a mellnél szétnyíló ingek is kellemetlenek tudnak lenni), de farmereknél általában ami derékban jó egy igazi homokóra-, vagy körte-alkatra, az a széles csípőre nem megy fel, ami fenékben pont megfelelő, az eláll derékon. Erre találta ki ezer éve a Levi's "Curve ID" kollekcióját, és most a fast fashion óriás Zara is úgy tűnik, felszáll erre a vonatra. Csak sajnos baromi bénán csinálja.

Az angol twitterezők szúrták ki a Zara boltokban kihelyezett táblácskákat, melyeken a "love your curves", azaz kábé "szeresd domborulataid" felirat olvasható és a szöveg fölött két csinos, vékony modell látható. Egyiküknek mintha tényleg domborodna a feneke (bár ez is inkább Photoshopnak tűnik), de a másikuk tényleg nem tűnik seholsem gömbölydednek. Amivel nincs is semmi baj, mindenki úgy szép, ahogy van, de elég kontraproduktív kifejezetten vékony nőkkel gatyát hirdetni azoknak, akik nem éppen azok – véli a Mashable.

Az ír rádiós műsorvezető, Muireann O’Connell kezdte a háborgást:

De nem csak neki volt frappáns észrevétele, van, aki megkérdőjelezi, a Zara egyáltalán tudja-e, mik azok a domborulatok:

Talán a Zara tényleg csak viccel, mi meg felültünk neki?

Vagy csak segíteni szeretnének a vékony nőknek? Ez már tényleg túl áttételes poén:

Ön szerint ez most vicc vagy egy kínos baki? Szavazzon a beágyazott Tweet alatt!

Mit gondol a furcsa kampányról?

Oszd meg másokkal is!
Mustra