TEJBEN-VAJBAN

Az új divat még Kendall Jennernek is szörnyen áll

2017. február 22., szerda 11:11

A férfi és az haute couture divathetet követően kezdetét vette a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét sorozat New Yorkban. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak a legismertebb tervezők, de megnézhezi azt is, hogy milyen lesz a plus-size és a puccéruha trend az év második felében!

Elstartolt a Raf Simons féle Calvin Klein

Szakmai körökben már hónapok óta mentek a találgatások arról, hogy vajon mit fog bemutatni a Diornak búcsút intő belga tervező New Yorkban. Bár nemcsak a francia divatháznál volt nagy a nyomás, itt is óriási a tét, mivel azt várják Raf Simonstól és jobbkezétől, Pieter Muliertől, hogy visszalehelje a Calvin Kleint a palettára és olyan menő amerikai márkákkal emlegessék egy lapon a jövőben, mint a Proenza Schouler vagy a Rodarte.

Ahogy az a debütáló tervezőknél lenni szokott, Simons is visszanyúlt a márka 1968-as gyökereihez és azt gondolta újra az aktuális trendeknek megfelelően. Ehhez pedig olyan celebeket sikerült beültetni a bemutató első sorába, mint Julianne Moore, Naomie Harris, Gwyneth Paltrow, Asap Rocky vagy a Calvin Klein kampányban is helyet kapó Millie Bobby Brown. “22 éves voltam, amikor először jártam Amerikában, mindig is az volt az álmom, hogy eljöhessek ide” – nyilatkozta Simons tervezőtársa, akinek James Dean és Barack Obama a kedvenc ikonjai. Tehát a Calvin Klein szerint bankárszerkóban, áttetsző műanyaggal bevont köntöskabátban, farmerben, oldalt csíkos nadrágban, pilótakabátban és tollas koktélruhában töltjük az őszi-téli szezont. Ide kattintva megnézheti, hogy hogyan unatkozta végig Anna Wintour a szezon legjobban várt showját.

MC-nek öltözünk Marc Jacobs szerint

Az ipar egyik legnagyobb showmanje tavaly a rave kultúrából merített inspirációt, idén pedig a Hip-Hop Evolution című dokumentumfilm volt rá nagy hatással. “New Yorkban születtem és nevelkedtem, de csak a High School of Art and Designban töltött évek alatt láttam meg, hogy mekkora hatással van a hip-hop a művészetre és az öltözködésre” – mondta a wwd.com-nak Jacobs a kollekcióról, amivel azelőtt a generáció előtt kívánt tisztelegni, amelyik egy életre meghatározta az utcai öltözködés alapjait. Tehát Jacobs egy olyan stílus előtt emelte meg kalapját, amit a New York-i lemezlovasok és a város fekete közössége fejlesztettek ki a 70-es évek végén.

A Park Avenue Armory előtt tartott bemutatót elnézve divatba jön az alkalmi sportcucc, a bézs, a retro stílusú platform, a prémgallér, a kordbársony kabát, a pasinadrág, a feltűnő kalap és a túlméretezett fukszok.

Jeremy Scott válasza az amerikai elnökválasztásra

Valamilyen formában a legtöbb amerikai divatház elmondta véleményét a kellemetlen helyzetről, Jeremy Scott például a maga módján, játékosan, de jól láthatóan paprikás hangulatban nyúlt a témához. “Mintha egy LGBTQ partit tartottak volna Mike Pence házában” – összegezte a látottakat a Vogue kritikusa, aki szerint Scott a szabadságjogok elnyomásának veszélyeire próbálta felhívni a figyelmet kollekciójával. A tréfásra sikerült kollekcióból szerettük a hippis patchwork nadrágot, a 90-es éveket idéző csíkos egyrészest, az Elvis Vegas-korszakát idéző darabokat, a pongyola szerű ruhákat valamint a Jézus arcával ellátott szereléseket.

Nagy lóvé van a teltkarcsú nők öltöztetésében

Szerencsére egyre több divatház alkalmaz 38-as méretűnél teltebb modellt és épít be kollekciójába olyan ruhadarabokat, amit a plus-size méretű nők is viselhetnek. Ez többek között annak tudható be, hogy a számokban gondolkodó divatipar meglátta a lehetőséget a plusz méretű nők öltöztetésében, mivel 2016-ban 20.4 milliárd dollár értékben adtak el pluszos méretű ruhát a piacon, míg ez a szám 2013-ban “csak” 17.4 milliárd dollár volt. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mit tervezett Christian Siriano, Michael Kors vagy a Gypsy Sports!

Nem ússzuk meg a pucérruhát

Mivel nemcsak az haute couture héten, az A-listás vörös szőnyeges eseményeken és a hazai Story-gálán volt pucérruha cunami, hanem a New York-i divathéten is, így félő, hogy lassan a fast-fashion boltokban is megjelenik valamilyen formában a kacér trend. Ilyen ruhában gondolkodott a szezonban többek között a La Perla, a Calvin Klein és Prabal Gurung is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés