Ivanka Trump lemond divatmárkájáról

Az olasz Altuzarrával perben álló Ivanka Trump hivatalosan is feláll a nevét viselő márka igazgatói székéből, illetve a Trump Organization alelnöki posztjáról is lemondott annak érdekében, hogy az elkövetkező hetekben megkezdje a munkát apja mellett a Fehér Házban. Hasonlóképpen cselekedett Ivanka Trump milliárdos férje, Jared Kushner is, aki a szintén ingatlanban utazó családi vállalkozást (Kushner Companies), illetve az egyik legolvasottabb New York-i lap, a The New York Observer vezetői állását cseréli le azért, hogy a republikánus elnök vezető tanácsadója legyen. Amiben egyébként semmi meglepő nincsen, hiszen aki követte az amerikai elnökválasztást, ahhoz biztos eljutott az a pletyka, miszerint a vej mentette meg Trump kampányát és nyerte meg a választásokat.

Ivanka Trump és Jared Kushner lesznek Donald Trump jobb kezei.
Ivanka Trump és Jared Kushner lesznek Donald Trump jobb kezei.Team GT / Getty Images Hungary

Az etikai törvényeket betartva Ivanka Trump minden tisztjéről lemondott a divatmárkánál és a jövőben nem részesül a Trump Organization nyereségéből sem. A New York-i elithez tartozó fiatal milliárdos házaspár tehát úgy tűnik, hogy ráunt az ingatlanbizniszre és politikai hatalomra tör. A 35 éves Ivanka Trump egyébként 12 évvel ezelőtt költözött be a Trump Tower 25. emeleti irodájába és lett a vállalat ügyvezető alelnöke, majd néhány évvel később elindította saját nevén futó márkáját, mely ruhákat és kiegészítőket dobott piacra. Sőt, a szerencsés örökösnő még könyvet is adott ki, tavaly pedig a dolgozó nőket célozta meg a #womenwhowork címre keresztelt kampányával. Hasonlóképpen alakult az üzletasszony férjének karrierje is, Kushner 25 évesen vette ét apja cégét és a napokban töltötte be a 36-ot – írja a Vanity Fair az ambíciózus fiatal párról, akiknek eddig is szokatlanul nagy hatalom volt a kezében.

Ivanka Trump a több, mint 3 milliós karkötővel a csuklóján.
Ivanka Trump a több, mint 3 milliós karkötővel a csuklóján.Drew Angerer / Getty Images Hungary

“Cégünk küldetése nem politikai jellegű – soha nem volt és soha nem is lesz az” – áll a divatmárka nyílt levelében. Ivanka Trumpot egyébként az apja kampánya alatt rengeten támadták azért, mert a család hölgytagjai gyakran Ivanka Trump márkájú cipőben vettek részt a hivatalos eseményeken és ő maga is népszerűsítette saját üzletét a kampány alatt. Novemberben például egy Ivanka Trump kollekcióból származó, 10.800 dolláros (kb.3.1 millió forintos) gyémántokkal kirakott aranykarkötő miatt estek neki. De előfordult olyan is, hogy visszafogta magát és egy csak 138 dolláros, nagyjából 40 ezer forintos ujjatlan Ivanka Trump ruhában (import!) tolta apja szekerét. Az elnök lánya általában szereti keverni a drága dizájnerruhákat a saját neve alatt futó márka kollekcióival, stílusát ide kattintva csekkolhatja le.

Gyakran visel megfizethető ruhákat.
Gyakran visel megfizethető ruhákat.Bloomberg / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra