Kabátkörkép: divatosan fogunk megfagyni a télen?

A hidegebb napok beköszöntével sajnos elő kell túrni a szekrény mélyéről a tavalyi meleg kabátokat, vagy kétségkívül frissítenie kell a gyűjteményét az új szezonra. De milyen kabátokat lehet kapni most a boltokban? Szemezgettünk hat ruhabolt kínálatából, mégis mit fogunk idén hordani, mindenesetre az biztos, hogy a réteges öltözködést most se felejtsük el!

Asia Center

Az első hely, ahol kabátokat néztünk, az az Asia Center volt, ami annyiban érdekes, hogy az üzletközpont egy boltjában körülbelül megtaláltuk az összes lehetőséget, amit hordhatunk idén: az enyhébb napokra farmerkabátokat és bomberdzsekiket – átlagosan 5000 forintért –, a hidegebb napokra pedig szövet- és pufikabátokat, és persze szőrmés változatokat is láttunk. Ezen felül vannak extra darabok is: a szőrmés kapucnis, felvarrós télikabát mindenképpen ide tartozik, és még mindig megússza ezt a vásárlást is 15 ezer forint alatt. Ha jó áron szeretne kabátot venni, akkor itt érdemes nézelődnie, mert alacsonyabb árfekvéssel találkozhatnak, mint a többi boltban.

C&A

Már írtunk arról, hogy idén minden ruha rózsaszínbe borult ősszel, így a melegebb kabátok sem maradtak ki ebből a színből. Ahogy beléptünk a C&A-ba, rögtön kiszúrtuk a rózsaszínű, már-már mályvás szövetkabátot, ami az egyik alapdarabja lehet a szezonnak. A szövetkabátokból amúgy sincs hiány a boltban, hosszú és rövid fazonú, szürke vagy akár kockás mintással is találkozhatunk, ezek körülbelül 15-20 ezer forintba kerülnek. 

New Yorker

Ha az elmúlt években már beszerzett egy szőrmés gallérú kabátot, akkor azt ismét előveheti, ugyanis szinte az összes boltban találkoztunk idén is ilyennel. A pufi-, műbőr-, és szövetkabátok egyik díszítőeleme a szőr, és ezekből jócskán találtunk a New Yorkerben. Ezek a kabátok nem éppen a legolcsóbbak, de annál melegebbeknek tűnnek, általában 18-20 ezer forint körül mozognak. Ha nem szeretnénk még nagyon meleg dolgokat hordani, akkor nagy választék van hasítottbőr kiskabátokból, amiket 10 ezer forint környékén tud megvásárolni több színben, illetve fazonban is.

H&M

Ha rendeznénk egy képzeletbeli szatén bomberdzseki versenyt, akkor a boltok közül tuti, hogy a H&M lenne a befutó. Bár az összes boltban fellelhető ez a ruhadarab, itt láttuk a legtöbbfélét: arany, rózsaszín, lila, felvarrós, katonai stílusú, sőt még hosszabb fazonú bomberdzsekit is találtunk. Ezek körülbelül 10.000 forint környékén mozognak. Aki valami melegebb kabátra vágyik, az is megtalálhatja számítását: homokszínű és szürke szövetkabátokból, valamint pufikabátokból sincs hiány.

ORSAY

Az Orsay kabátainak színvilága erősen bézs és homokszínű, inkább klasszikus, nőies kabátokat találtunk. Kedvenceink voltak a szövetkabátok, melyek enyhén oversize fazonok, szabadon kihajló gallérral, megkötővel a derekukon, amiket változatosan tudunk hordani, áruk 15-20 ezer forint körül van. Nagy plusz az Orsaynak, mert itt láttuk az egyik legmelegebbnek tűnő kabátot, ami kívülről hasított bőr, belül pedig finom gyapjúbélés található, ami igazán segíthet túlélni a hidegebb napokat.

Tally Weijl

A Tally Weijl üzletekbe úgy tűnik, még nem nagyon köszöntött be a rossz idő, hiszen választékukban elvétve találtunk melegebb kabátokat, inkább a bomberdzsekik voltak nagyobb számban. Viszont ha be akar nevezni egy pufi bomberre, vagy egy falvarrósra, akkor azt itt megteheti!

Oszd meg másokkal is!
Mustra