Flitterekben, felvarrókban és ocelotokban bő nyarunk lesz

Október 15-16-án tartották meg a 2017-es tavasz-nyári kollekciókat felvonultató Mercedes Benz Fashion Week Central Europe-ot (ez volt korábban a Fashion Week Budapest), melynek sűrű programjáról több cikkben fogunk beszámolni. Alább öt magyar tervező jövő nyári munkáját mutatjuk meg, érdemes végigböngészni a galériát, mert szuperjó, csinos és érdekes összeállítások követik egymást!

Kata Szegedi

A tervezőt ismét a nagyvárosi élet ihlette meg, illetve a művészettől sem szakadt el, a ruhákon Jean Nouvel francia kortárs építész formavilága köszön vissza. Az uniszex darabok mellett a nők most sok légies, fekete vagy fehér ruhát is kaptak, a férfiak pedig merész, hálós részletekkel megtoldott pulóverekben is járhatnak majd jövőre, ha Szegedinél vásárolnak. A nők a könnyed nyári ruhákon kívül különleges, piros és királykék színekkel kevert, absztrakt mintás, térdig érő ruhák és kabátok közül válogathatnak, ha ki akarnak tűnni a pesti szürkeségből. Szegedi ismét sok hordható, mégis különleges darabot küldött a kifutóra, nézze csak meg a galériában!

Tomcsányi 

Tomcsányi Dóri már Berlinben is bemutatta jövő nyári ruháit, mellyel egy időben nevet is változtatott a márka: már simán csak "Tomcsanyi"-nak hívják. A fantáziadús és szép mintákban gazdag kollekciót egyébként a szocialista május elsejei felvonulások ihlették – a zászló a kézben, a szegfű a mellényzsebben, virsli, mustár, vidáman éneklő elvtársak –, de a márka egyszerűen a dolgozó nőket szeretné ünnepelni, mindenféle ideológiai vagy politikai felhang nélkül.

Kedvenceink nyilván a kéznyomatos ruhák, overálok, mustárszín pulcsik és a virágos felvarrókkal díszített ballonok voltak, de a jól szabott blézerek is nagyon szép színekben várják a vásárlókat majd tavasszal. A nemrég a Tisza cipővel kollaboráló Tomcsányi Dóri ismét egy remekül hordható, izgalmas kollekciót rakott össze nyárra!

Je suis belle

A márka jelmondata (JSB loves women, azaz a Je suis belle szereti a nőket) nem változott, sőt, Dévényi Dalma és Kiss Tibi 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját a világ női inspirálták, olyan különleges karakterek, akik nem hagyományos életet élnek, kívül-belül különlegesek. Érdekes keverék volt a kifutón látott kollekció, egyfelől Gáldi Vinkó Andrea fotóssal közösen készített printeket, másfelől rengeteg flitteres, gondosan kimunkált részletekben gazdag ruhát és kabátot láthattunk - és egy adag teljesen őrült, tüllből és flitterből álló szettet. Az biztos, hogy erről a kollekcióról még sokáig fogunk beszélni, plusz: rengeteg jól kombinálható, szépen kimunkált ruhát láthattunk a kifutón (a kígyós, majmos és halas szettek isteniek) és biztos, hogy a lámafejes ruháknak is nagy sikere lesz.

Konsanszky

A tervezőnő hű maradt önmagához és 2017 nyarára is fekete-fehér színekben gondolkodott: a ruhákat és felsőket néhol felhőn hintázó alakok díszítik, de jellemzőbb a teljes letisztultság. A teljesen hétköznapias, lenge kabátok mellett esti viseletnek is beillő, szaténos csillogású maxiruhákat és érdekes bőrkiegészítőket láttunk Konsánszky Dóra kollekciójában. A fekete-fehér mellett még a kékeszöld és a tűzvörös jelenik meg, mely nagyon jól kiegészíti a komorabb színpalettát. Szerettük a vastag csíkos, bő nadrágokat és a belül fémesen csillogó, háton, vállon és/vagy kézben hordható táskákat: a tervező rajongói most sem csalódtak!

Winner Sport x Abodi

A számos A-listás hírességet öltöztető Abodi Dóra a fent említett magyar tervezőkkel ellentétben Milánóban mutatta be 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját, a budapesti Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe utolsó napján pedig egy sportos kollaborációt vonultatott fel a Winnersporttal karöltve. Tehát Abodinak Kanye Westhez és Rihannához hasonlóan lehetősége nyílt arra, hogy megmutassa milyen az, amikor a sportruházat hétköznapi, elegáns viseletté lényegül át.

“A gyűjtemény nagy része uniszex, jól kombináltató, pragmatikus és időtálló darabokból áll. Bár minden eleme egyértelműen designer és különleges, mégis gyakorlatilag helytől, életkortól, nemtől és testalkattól függetlenül könnyen viselhetőek, a Winner Sport pont a minőségi sportos kulcsdarabokra fókuszál”- mondja Abodi a kollekcióról, amiben a védjegyévé vált unisusok helyett ezúttal a tervező által rajzolt gepárdok kaptak helyet, a “Cheetah képregényes” vonalat erősítő állatok történetét pedig szezonról-szezonra követhetjük majd.

A hazai gyártású Winner márkát egyébként a megváltozott munkaképességű munkavállalók bevonásával készülő termékeket előállító Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. alapította.“A különleges darabok és az érdekes tervezési megoldások nagyon tetszettek nekem, mikor például a varrás vonala is a design részévé vált” – nyilatkozta a Winner Sport egyik mintavarrójja, Illés Adrienn.

A nemzetközi “athleisure” trendekbe remekül beleillő, labdákkal kiegészült kollekció darabjai a nemzetközi piacra is kikerülnek majd, a hazai vásárlók pedig a Király utcai boltban, és a novemberben induló webáruházban szerezhetik majd be a menő darabokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra