Szilas Ritától inspirálódott a Moschino?

Ki inspirálódott kitől?

Szilas Rita tervező meghökkentő munkáiról mi is szoktunk írni időnként, ám most nem ez került a fókuszba, hanem a Moschino 2017-es tavaszi/nyári kollekciója, valamint Szilas ruhái, melyek akár hasonlíthatnak is egymásra. Ami tény, hogy Szilas a Moschino előtt mutatta be kollekcióját, melynek egyik hangsúlyos darabját a Story gálán viselte Sallai Nóra.

Az öltöztető babákkal megálmodott kollekció nyolc részből áll, és tavaly óta kapható, míg a luxusmárka csak most mutatta be a darabokat. Azért mielőtt tolvajt kiálltanánk – ami nem lenne meglepő, a divatházak előszeretettel inspirálódnak egymástól, a kevésbé ismert tervezőktől is – jó tudni, hogy a trompe l'oeil (szemet becsapó) technika ruhákra való alkalmazásának hosszú története van, az olasz Roberta di Camerino például már az 1950-1960-as években dolgozott vele, de Thom Browne is tervezett hasonlót. 

Így néz ki a boltokba kerülő kollekció, amit Karafiáth Orsolya költőnő visel.

Az „Öltöztetős” kollekció #SzilasRita #BudapestFashion #fashion #fashiondesigner #hungariandesigner #womensfashion #designerwear #womenswear #fashionable #fashioninsta #fashionstyle #style #stylish #design #designerlife #designerwear #MagyarDivat #magyardivattervezo #oltoztetoskollekcio

A photo posted by Szilas Rita (@szilasrita) on

Jeremy Scottot, a Moschino vezetőjét többen vádolták lopással, egyes esetekben nehéz letagadni a tökéletes egyezetést, ám ez sem elég a győzelemhez. Egy graffitis, Joseph Tierney, művésznevén Rime esetében például arra hivatkozott a divatház ügyvédje, hogy a graffiti vandalizmus, ergo nem művészet, ezért nem is lehet védett. A Moschino kollekciójának egy darabja így néz ki, kétségkivül hasonló.

Viszont az öltöztető babás szettet már Galliano is bemutatta, ráadásul még 2000-ben. Balra Galliano, jobbra a Moschino látható.

Oszd meg másokkal is!
Mustra