Ilyen ruhákkal készülnek a magyar tervezők az őszre

Az elmúlt hetekben mutatták be New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban a 2017-es tavaszi-nyári kollekcióikat a divatházak, amiből kiderült, hogy érdemes lesz virágmintás, katonai ihletésű, pornós, romantikus és rózsaszín ruhákra vadászni a következő szezonban. Mivel még előttünk van az őszi-téli időszak, a hajtás után megnézheti, hogy mit hoznak divatba az olyan hazai tervezők, mint a Nanushka, a Nubu, az Use Unused vagy a Tomcsányi!

Androgün és dadaista hatás a CUKOVY kollekciójában

A Tálosi Lívia és Csukovics Brigitta által alapított márka új kollekcióját a német dadaista művésznő, Hanna Höch inspirálta. “Höch képein visszatérő motívumként tűnik fel nő és férfi egyetlen egységes lényként ábrázolva” – áll a márka sajtóanyagában. A hangsúlyosan nőies vonalvezetésű kollekcióból, ami javarészt fekete, barna, élénkrózsaszín és türkizkék színeket kapott, szerettük a vidám színű kockás kabátot, az elöl cipzáras egyrészest valamint a rozsda színű blúzt és bodyt.

Hordható és elegáns darabok a Daige kollekciójában

A néhány szezonnal ezelőtt még lefagyott lábujjból inspirálódó márka legújabb kollekciója igencsak őszies hangvételűre sikerült. A Tóth Melinda által 2012-ben alapított díjnyertes brand szerint zöld, sötétkék, fekete, barna és szürke árnyalatokban töltjük a szezont. A kollekciókból szerettük az egyedi mintát kapott vastag pulóvereket, az elegáns kis fekete ruhákat és a csíkos ruhával kombinált zöld mellénykabátot.

Transzcendens világ és lezserség Konsanszky Dóránál

A tervező Deepy névre keresztelt kollekcióját a mély tengerek transzcendens világa valamint a kaliforniai organikus ambient banda, a Tycho 2011-es Dive című albuma határozta meg. A javarészt fekete, fehér, tengerkék, szürke és zöldessárga színeket kapott kollekció egyes darabjai már kaphatóak a márka webáruházában, egy bőrrel kombinált selyemfelsőért 244 eurót, 75.089 forintot, egy fekete színű túlméretezett kabátért 331 eurót, 101.867 forintot, egy denevérujjat kapott kapucnis bőrruháért pedig 514 eurót, 158.175 forintot kérnek a szezonban.

Nanushka kollekció dolgozó hippiknek

A letisztult vonalakban és hordható ruhákban erős tervező őszi-téli darabjaival sem okoz majd csalódást rajongóinak, mivel a 70-es évek hangulatát idéző kollekció tele van a nemzetközi trendeket követő kényelmes nadrágokkal, meleg kabátokkal és nőies mintákat kapott blúzokkal. A rózaszín, bézs, narancs, zöld és denim színeket kapott darabok nagy része már megvásárolható a márka online boltjában, egy túlméretezett kockás kabátért például 130 ezer forintot, egy két oldalt felsliccelt narancs színű egyrészesért 99 ezer forintot, egy hosszított fazonú farmerkabátért pedig 82 ezer forintot kérnek a Nanushkánál.

Neoavantgárd hatás a Nubunál

Míg a 2007-ben alapított márkát tavaly Gorka Lívia keramikus és a kínai tusfestészet inspirálta, addig idén a kortárs magyar képzőművész, Nádler István munkásságából merítettek ihletet a tervezés során. “Nádler a neoavantgárd mozgalom elindítója és képviselője. Metaforikus kifejezőereje és motívumai segítették abban, hogy strukturális geometrikus absztrakcióiba egyedi módon beleépítse a gesztusfestészetet. A 2000-es évek elején-közepén keletkezett festmények színre-szín technikája inspirálta a tervezőket a mintájában, szövésében és struktúrájában csíkos anyagok kiválasztásához.” – olvasható a márka sajtóanyagában. Az elsősorban fekete, sötétkék és fehér színpalettán mozgó kollekcióból szerettük a meleg szőrmekabátokat,az elegáns áttetsző anyagból készült darabokat és a minőségi táskákat is.

Tomcsányi Dóri és a keleti blokk témája

Az idén a berlini divathéten is bemutató Tomcsányi Dóri ezúttal is maradt a kelet-európai blokk ihlette tematikánál, de most nem a szocialista május elsejei felvonulások ihlették meg, hanem a régió egykori csempe mintái, buja szövetei és egzotikus színkombinációi. A vidám kollekció már elérhető a tervező online boltjában, egy rózsaszín árnyalatokat kapott hippi ruháért 143 eurót, 44 ezer forintot, egy ‘Joli' fantázianéven futó rozsdaszínű garbós ruháért 120 eurót, 36.939 forintot, míg egy ‘Marcsi' névre keresztelt kék bársonykabátért 255 eurót, 78.490 forintot kérnek a márkánál.

Kötött pulóverek és csíkok a Use Unused kollekciójában

Az olimpiai formaruhákat tervező márka két fős tervezőcsapata a nemzetközi trendekhez igazodva sötétkék, narancs,szürke sárga, zöld és rózsaszín árnyalatokat használt a 2016-os őszi-téli kollekció tervezése során. A 2004-ben alapított márka új kollekciójából szerettük a jól szabott kabátokat, a szőrmével kombinált felsőrészeket, a kötött pulóvereket valamint a csíkos együtteseket. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mi a divat a hazai tervezők szerint!

 

 

Fiatalos és városias cuccok a Betweentől

Idei új kedvenc márkánk inspirációforrásához az olyan egzotikus földrajzi területek színes vizű tavai , folyói szolgáltak, mint például a Serranía de la Macarena tartományban található “Öt színű Kristály folyó”, de a tervezés során szem előtt tartották a refrakciót, azaz a fénytörés jelenségét is a tervezők. “A kollekcióban egyenlő arányban alkalmaztuk a praktikumot, a kényelmes viseletet, illetve a rendhagyó darabokat. A puha, meleg anyagok, a szürke és a fekete árnyalatai mellett, a vékony, lágy esésű, élénk menta, vagy narancsos-rózsaszínűek, illetve mintás öltözékrészletek is egyaránt helyet kaptak.” – áll a márka sajtóanyagában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek