Másnapos gótnak sminkeljük magunkat idén

A 2016-os őszi-téli divathét nemcsak az új ruhatrendek felvonultatásáról szólt, de itt mutatták be a legújabb smink- és frizuradivatot is a luxusházak sminkesei és mesterfodrászai. A hajtás után mutatjuk, hogy mi váltotta le a több szezonon át is menőnek mondott kék szemfestéket és azt is megnézheti, hogy hogyan érdemes sminkelni télen!

Szüksége lesz egy fekete szemceruzára

Míg jópár szezonon át a kék szemceruzák és festékek határozták meg a sminktrendeket, addig idén szinte minden formában visszatér a népszerű fekete szemceruza és szemhéjtus, de menő lesz a gyárilag elkenődött, másnaposság látszatát keltő smink és a füstös szem is a divatrajongók körében. Feketével kihúzott szemekkel küldte kifutóra modelljeit többek között az Emilio Pucci, a Chloé és Roberto Cavalli is.

Modern gótnak is sminkelheti magát

“Szétrúgom a segged, ha szórakozol velem!” – mutatta be elsőre kicsit ijesztőnek tűnő munkáját a Rodarte sminkmestere, James Kaliardos, aki ennél jobban nem is jellemezhette volna a már-már feketébe hajló ajkakkal vonuló modellek látványát. Hasonló őszies és zord színekben gondolkodott Peter Philips a Dior sminkmestere, a Marc Jacobs valamint a Bottega Veneta is.

Menő lesz a hamvas, natúr smink

Ez a típusú, úgynevezett háromlépcsős eljárás (pirosító, ajakbalzsam, szempillaspirál) leginkább a tavaszi-nyári kollekciók bemutatóin szokott felbukkani, de idén mégis számos divatház vetette be a romantikus hatást keltő taktikát. Ilyen kifinomult sminket készített Diane Kendal a Prabal Gurung modelljeinek, de a váratlan trend megjelent a Marchesa, a Ralph Lauren és a Dolce & Gabbana kifutóján is a szezonban. – írja a Harpersbazaar.com.

Bátran tegyen fel egy kis csillámot a pirosító helyett

A csicsa és a feltűnés nemcsak az öltözködésünkben lesz jelen a következő szezonban, mivel akár a szemhéjunkat és az arccsontunkat is feldobhatjuk egy kis ezüst vagy színes csillámporral. Ilyen, inkább a hétvégi mulatságokra ajánlott sminket készített Pat McGrath a Tommy Hilfigernek, Tom Pecheux pedig egyfajta ékszert rittyentett az Anthony Vaccarello modelljeinek szemhéjára, de nem spórolt a csillámmal a Burberry és a Giambattista Valli sem.

Művészkedni is ér

Reméljük, hogy lesznek olyan sminkőrült vloggerek, aki megpróbálják majd maguknak elkészíteni a Chanel shown látott szem sminket, amin a francia divatház ikonikus steppelt táskájának mintája köszönt vissza. De nemcsak Tom Pecheux sminkesnek indult be a fantáziája, hanem Peter Philipsnek is, aki a Fendi modelljeinek készített fesztivál hangulatot idéző, pszichedelikus hullámokat, de más kifutón is feltűnt a modellek arcán a hatvanas évek pop-art stílusa.

Piros ajkakkal idén sem lőhet mellé

Meglepő, de szinte semmit nem változnak az őszi-téli rúzs trendek a tavaszi-nyári cukorkapiros és sötét rózsaszín árnyalataihoz képest. Ilyen színekben gondolkodott a Balmain, Mary Katrantzou illetve a Prada is a szezonban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan sminkelünk majd az ősszel!

Oszd meg másokkal is!
Mustra