Milánói divathét: Philipp Pleinnél elgurult a gyógyszer

A New York-i és a londoni divathét után Milánóban is bemutatták a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat. A hajtás után mutatjuk, hogy mennyiben más trendeket hoznának divatba az olyan luxusmárkák tervezői, mint a Dolce & Gabbana, a Gucci, vagy a Moschino, illetve mutatunk egy gyűjtést arról is, hogy mi mit viselnénk szívesen jövő nyáron!

Philipp Pleinnél elgurult a gyógyszer

A milánói divathét egyik legkomolyabb műsorát a Phlipp Plein divatház rakta össze, ahol "Alice in Ghettoland", avagy Alice gettóországban címen egy komlpett vidámparkot építettek kifutó helyett, kisházakkal, fagyiskocsival, körhintával – írja a Fashionista. A fellépők között volt Fergie és Fat Joe, Paris Hilton pedig modellként jelent meg. Nekünk a "pimp" (strici) feliratos törpe volt a kedvencünk, de a zárásként bevetett, mdoellekkel megpakolt körhinta se semmi: ha még több képet nézegetne a showról, keressen rá az aliceinghettoland hashtagre vagy kövesse be a divatház Instagramját! Persze azért galériánkban is talál pár jó képet!

Idén sem váltott koncepciót a Gucci

Vitathatatlanul nagy a nyomás a Gucci vezetőtervezőjén, amióta mindenki olyan szürreális ruhadarabokat szeretne árulni, mint az olasz divatház. A 2017-es tavaszi-nyári kollekciót a 70-es évek szórakozóhelyeit idéző füstös környezetben mutatták be, a rózsaszín szőnyegen felvonultatott ruhák közül pedig szerettük a hálóruhaszerű estélyiruhákat, a reneszánsz és a 20. századi pop-kultúra összemosását és a meglepő fejdíszeket. Egyébként a Gucci szerint is bugyinadrágban és bikiniben járunk majd, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy Alessandro Michele jövőre is képes lesz-e elsütni ezeket a filmbe illő darabokat, vagy idővel kénytelen lesz majd változtatni a profin felépített koncepcióján.

A Prada is divatba hozná a bugyinadrágot

“Ahelyett, hogy az elmúlt szezonokhoz hasonlóan a nők történelmi szerepét dolgoztam volna fel, inkább úgy döntöttem, hogy a jelenre koncentrálok és megpróbálom benne megtalálni az eleganciát” – mondta a showt követően Miuccia Prada, aki szerint fontos figyelemmel kísérni, hogy mi folyik ma a világban és el kell gondolkoznunk azon, hogy milyen szerepet játszik a divat az életünkben. A divatház ugyanúgy beépítette új kollekciójába a 90-es évek minimalizmusát, mint a 20-as vagy 30-as évek Art Deco, stílusát illetve a 40-es évekre jellemző magasított derekú forrónadrágot.

Papírmasé divat a Moschinónál

Akkora rajongótábora van a divatháznak és az azt vezető Jeremy Scottnak, hogy a játékos ötletekből kifogyhatatlan tervező még azt is megteheti, hogy hülyét csináljon vásárlóiból és papírmaséknak öltöztesse azokat. “Azoknak ajánlom ezeket a darabokat, akik már a digitális korban nőttek fel” – mondta Scott, aki egyik korábbi, barbie-s kollekciójából és a Moschino múltjából merített ihletet a tervezés során. Az efféle trompe l'oeil (szemet becsapó) technika ruhákra való alkalmazásának egyébként hosszú története van, az olasz Roberta di Camerino például már az 1950-1960-as években dolgozott vele, de Thom Browne is hasonlóan mókás formában gondolta újra a trendeket, illetve magyar vonatkozásban Szilas Ritát tudjuk említeni, aki már a Moschinót megelőzően ehhez hasonló kollekciót dobott piacra.

Suhogós és játszós cuccok a Versace kollekciójában

Elsőre úgy tűnt, hogy Donatella Versace eltévesztette a szezont és véletlenül a nyaralós-, vagy sportkollekcióját küldte kifutóra a várt ready-to-wear helyett. A jól megszokott nőies és csillogó szereléseket ugyanis sportos felsők, nylon kabátok és Teva flatform szandálok váltották fel a szezonban. A kollekcióból egyébként szerettük az asszimetrikus, zsinórral állítható, zöld és kék színben játszó ruhákat, a méretes kabátokat, a színblokkolt motoros dzsekiket és a patenttal ellátott szonyákat.

Jönnek a túlárazott D&G logós pólók 

A 30. születésnapját egy emlékezetes 4 napos nápolyi bulival ünneplő Dolce & Gabbana a 2017-es tavaszi-nyári kollekciójába is beépítte a dél-olasz örökséget, de a jól bevált fekete csipkeruhák, fejdíszek és díszes napszemüvegek mellett jövőre visszatérnek a D&G logós pólók, a csicsás farmernadrágok, de tésztával, fagylalttal vagy koktélos pohárral díszített szerelésekben sem lesz majd ciki járni.

Kedvenc darabjaink

A legendás divatházak kollekciói mellett szerettük többek között a Marni, a Roberto Cavalli, a Fendi, illetve a No.21 kollekcióját, melyekből kiderül, hogy jövőre nyáron sem lesz ciki feketében, rózsaszínben, hippi szerelésben vagy áttetsző anyagból készült ruhában utcára lépni. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy nekünk mi tetszett meg a 2017-es nyári divatból!

Oszd meg másokkal is!
Mustra