A Szíj Melinda szatyor az őszi szezon slágere

A márciusi divathét óta várunk rá, hogy végre megtudjuk, mégis mennyi pénzt kíván majd elkérni a piacra vagy mosodába járós táskákra emlékeztető csíkos luxustáskáiért a Balenciaga. A francia divatház oldalán végre felbukkant a hazánkban csak Szíj Melinda szatyorként emlegetett darab bőrből készült változata, amiért mérettől függően 1495-1695 dollárt, 415.849-471.489 forintot kérnek a Demna Gvasalia vezetése alá tartozó márkánál.

Ezért a táskáért kérnek közel félmillió forintot.
Ezért a táskáért kérnek közel félmillió forintot.Catwalking / Getty Images Hungary

Persze a divatvilágot újragondolni kívánó 35 éves grúz tervező őszi-téli kollekciójának egyik fő szenzációja nem nejlonból, hanem minőségi bőrből, Olaszországban készült, a ‘Bazar' néven futó táskára pedig még egy aranyból készült dombornyomott logó is felkerült – írja a Hintmag.com a Thaiföldön gyakran ‘Sampeng' táskaként emlegetett hétköznapi bevásároló szatyor felturbózott változatáról.

Ez pedig a pár száz forintos hazai változat.
Ez pedig a pár száz forintos hazai változat.Facebook.com

Bár hasonló mintában korábban gondolkodott már Tomcsányi Dóri, a francia Céline, illetve Raf Simons a Jil Sandersnek tervezett 2010-es kollekciójában dolgozta fel a népszerű utcai motívumot, de mégis a Vetements tervezőjének csíkos táskája láttán kezdett el ezen viccelődni az Instagram népe. 

A közösségi oldalakon hónapok óta pózolnak a táska olcsósított változatával.

Ugyanaz, de mégis más. Állítják a divatellenes tervező ötletét kifigurázó divatrajongók világszerte. Mi pedig már nagyon várjuk, hogy a csíkos kiegészítő luxusváltozata a táskamániás celebnők kezében is feltűnjön a közeljövőben.

ไม่ค่อยมีตังค์เลย ถอยใบเล็กๆมากก่อน #balenciaga #balenciagathailand #อ่านว่าบาเลนเซียก้า

Una foto publicada por ช่างแต่งหน้าหนวดฟู* (@fam_makeup) el

Ön mit gondol a jelenségről? Szavazzon!

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek