Virslinek és mustárnak öltözünk Tomcsányi Dóri szerint

Számos izgalmas divatesemény zajlott Európában a nyári szezonban, a férfi divathét és a párizsi haute couture hét mellett Berlinben megtartották a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató Mercedes-Benz Fashion Week Berlint, amire az esemény szervezője, az IMG beválogatta Tomcsányi Dóri új kollekcióját is.

Míg a tervezőnő a 2016-os tavaszi-nyári kollekcióhoz a hetvenes évek balatoni hangulatából merített ihletet, addig a frissen bemutatott kollekciót a szocialista május elsejei felvonulások ihlették: a zászló a kézben, a szegfű a mellényzsebben, virsli, mustár, vidáman éneklő elvtársak – olvasható a sajtóközleményben, miszerint ezzel a kollekcióval a dolgozó nőket ünneplik a márkánál, mindenféle ideológiai vagy politikai felhang nélkül.

*Such an amazing show last night!* * @mirandamakaroff #TOMCSANYI #mercedesbenzfashionweekberlin #mbfwberlin #MercedesBenzHu #omorovicza #unicum #csakpozitivan #unicumofficial #designterminal #HungarianEmbassyBerlin #BalassiInstitute #runwayshow #zadorfinebar

Una foto publicada por TOMCSANYI (@tomcsanyi_budapest) el

A Design Terminál és a berlini Magyar Nagykövetség közös támogatásával bemutatott kollekció egy másik, a márka életében fontos eseménnyel is egybeesik, mivel nevet váltottak és ezentúl Tomcsanyi néven fut majd a Dori Tomcsányiként ismert brand.

“A *dori tomcsanyi* márka 2010-es indulása óta felnőtt, megérett, így nevével és arculatával is egy komolyabb, letisztultabb image-et szerettünk volna kommunikálni. A márka neve mától TOMCSANYI, amely jobban közvetíti a márka lényegét külföldön is. Ez a kemény, kelet-európai hangzású név összhangban áll a márka poszt-szocialista ihletésű inspirációs és vizuális világával” – olvastuk a logikus magyarázatot. A galériára kattintva megnézheti, hogy mit tervezett a jövő nyárra hazánk egyik legismertebb tervezője!

Oszd meg másokkal is!
Mustra