Megint koppintásért perlik Steve Maddent

Annak ellenére, hogy a divatipar továbbra is védtelen a hamisítók ellen, a firenzei luxuscipőket készítő Aquazzura nem adja fel és Ivanka Trump után a koppintásokban jártas Steve Maddent is beperelte a New York-i szövetségi bíróságon – írja a Fashionmag.com.

A márkát 2011-ben alapító kolumbiai tervező, Edgardo Osorio szerint az amerikai Madden “Sharlit”, “Lecrew” és “Sassey” néven futó női cipői jól láthatóan hasonlítanak az Aquazzura “Sexy Thing”, “Christy”, valamint “Wild Thing” fantázianéven futó, kézzel készített darabjaira, csak éppen Steve Madden szalonjában 129 dollárt, 37 ezer forintot kérnek egy rojtozott piros szandálért, az olasz márkánál pedig 785 dollárt, 224 ezret kell otthagyni érte. Ezt a típust egyébként a DIY bloggerek is megirigyelték, ezért ide kattintva megnézheti, hogy hogyan készítheti el magának házilag.

Bal oldalt látható a Steve Madden féle változat, jobbra pedig az eredeti.
Bal oldalt látható a Steve Madden féle változat, jobbra pedig az eredeti.Facebook / PurseBlog

“Nem ez az első alkalom, hogy az Aquazzura azért perel be egy márkát, mert az használta a dizájnját. Továbbra is harcolni fogunk a hamisítás ellen és igyekszünk megállítani ezt a folyamatot. A márka a kezdetek óta fontosnak tartja a hitelességet és az eredetiséget, ezért minden áron megfogjuk azt védeni” – mondta nyilatkozatában a márka vezérigazgatója, Jean-Michel Vigneau, aki szerint a vásárlóik azonnal felismerik a különbséget a hamis és az eredeti Aquazzura cipők között. Bár azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy más divatházak is követnék az elszánt Aquazzura példáját a közeljövőben, de azért kíváncsian várjuk, hogy hogyan sikerül a márkának megvédenie saját szellemi termékét a bíróság előtt.

Bal oldalon Steve Madden 'Sharlit' cipője, bal oldalt pedig az Aquazzura 'Sexy Thing' bőrszandálja.
Bal oldalon Steve Madden 'Sharlit' cipője, bal oldalt pedig az Aquazzura 'Sexy Thing' bőrszandálja.Facebook / PurseBlog

A márka helyében egyébként körülnéznénk kicsit a fast fashion boltokban is, mert például a Bershka is tud, ha akar:

bsk
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek