Körkép: ön hordana használt cipőt?

Kedveljük a Csórát, és általában nem undorodunk a használt cipőktől, gondoltuk hát, hogy megnézzük, milyen használt lábbelik kaphatók még a használtruha-piacon, aztán kimentünk a Premier Outlets Centerbe is, hogy szemlézzük, mit tud egy outlet árban és stílusban. Utunkon elkísért minket a Dívány hivatalos kabalakutyája, egy mini yorkshire terrier is, mivel azt is szerettük volna megtudni, hogy az általunk bejárt boltok között melyek a „kutyabarát” helyek. Egy rossz élményünk volt csak, ami egyáltalán nem rossz arány. A parkolási és tömegközlekedési lehetőségeket is szemügyre vettük, hogy önnek ez se okozzon gondot. Mutatjuk az üzleteket.

Háda Outlet (Budaörs)

Ide már csak azért is szerettünk volna elzarándokolni, mert roppantul érdekelt minket, hogy hogyan lehet egy, már egyébként is alacsony árfekvésű használtruha boltnak outlet változata. Nos, az árakon meglepődtünk, mert arra számítottunk, hogy egészen olcsón, akár már 3-700 forintért is belefutunk pólókba, sortokba, ehelyett 900, de inkább 1000 forint fölött volt a legolcsóbb felső. A jobban kinéző ruhák kétezer forintos áron kaphatók – ami persze egyáltalán nem sok, ha kifog egy alig vagy egyáltalán nem használt márkás darabot.

Semmiképpen sem akarunk méltatlankodni, főleg, hogy a kutyát szó nélkül beengedték az üzletbe. Segítőkészek voltak mindenben, és a próbafülkék mérete is teljesen rendben van. Sajnos túl sok cipővel nem találkoztunk, de hátha megtalálja a fotók között, amire már régóta vadászik. Nézze végig az összeset! (Ha rászánja magát, hogy Budaörsig elbékávézzon/elkocsikázzon a boltba, ne a cipők és kiegészítők miatt tegye.) A Premier Outlets után érdemes elkanyarodni erre is – feltéve, ha kocsival közlekedik. Itt is ingyenes a parkolás és szintén macerás tömegközlekedéssel támadni. 

Alapinfók

Cím: 2040. Budaörs, Malomkő u. 5

Nyitva tartás: minden nap 10:00-20:00-ig

Honlap

Háda (Nagy Lajos Király útja)

A „Nagy Lajos” üzlet a Hádák királynője, úgyhogy ide is elnéztünk, hogy megnézzük, mivel tud egy "valódi" Háda többet, mint az outlet. Itt aztán valóban mindent megtalál, amire szüksége lehet: cipő, táska, takaró, ruha minden mennyiségben. Egy bibi volt csak, nem tudtunk belemerülni a kínálatba, ugyanis a bejáratnál azonnal ki is tessékeltek minket a boltból, merthogy velünk volt a kutya. Tulajdonképpen az történt, hogy a biztonsági őr ránk förmedt (mondjuk nem sértőn), hogy kutyával nem lehet ide bejönni. Megrökönyödve hallgattuk végig, hogy ennek higiéniai okai vannak, illetve, hogy ki van rakva a matrica is az üvegajtóra – miszerint ide kutyát behozni tilos. Meg egyébként is, ez benne van a törvényben!

Arra nem tudtak választ adni, hogy milyen törvényben is van ez benne igazából, de aztán valahogy csak kiokoskodták, hogy az ő házirendjükben ez van benne. Kicsit még erősködtünk, hogy a kutyát nem tesszük le a földre, és mivel élelmiszert nem árusítanak, így most igazán tehetnének egy kivételt. Még az áruház üzletvezetőjével is megpróbáltunk szót érteni, de nem adták be a derekukat, sőt, egy idő után már hárman estek nekünk, hogy ide aztán nem tesszük be a lábunkat amíg a jószág velünk van.

És a címben feltett kérdés: ön hordana használt cipőt?

Borzasztó kiábrándultan hagytuk el a terepet, és valahogy nem sikerül megértenünk, hogy ilyen feltételek mellett milyen óriási kárt tudott volna okozni a kutya. Azért, ha nem akar feltétlenül kutyával cipőt, ruhát vásárolni, ez a kis intermezzo ne kedvetlenítse el. Van parkolója az üzletnek, ráadásul ingyenes, de ha ott nem lenne hely, a környező utcákban mindig akad – szintén ingyen. Ha hétköznap tud időt szánni a vásárlásra, inkább akkor jöjjön, hétvégén itt mindig rengetegen vannak. Könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedési eszközökkel is. 

Mivel itt nem jártunk sikerrel a kutya miatt, gyorsan átmentünk a Csórába, Újpestre (erről később) és egy ottani Hádában megnéztük a ciípőkínálatot, ezt találja itt alább.

Alapinfók

Cím: Nagy Lajos király útja 157, 1149

Nyitva tartás: h-sz 9:00-20:00 hétvégén 21:00-ig

Webshop

Cipő Outlet

Kicsit csalódás volt ez az outlet – a cipőárak ugyanis itt a legmagasabbak a használt cipős boltok között, igaz, a rossz állapotban lévő darabok csak 3 ezerbe kerülnek és 10 ezer forintért már Tommy Hilfiger szandált kap. A márkák között van Buffalo, Tommy Hilfiger, Boss és persze angol fast fashion márkák is, némelyik cipő tényleg hívogató, de végül nem vásároltunk. Azért azt is meg kell említenünk, hogy 1000 forintos cipők is vannak, de sajnos ezek között sem láttunk olyat, amelyiknek örültünk volna. Voltak még használt Converse-ek is szép állapotban, 5-7000 forint között mozgott az áruk, ha éppen ilyesmire vágyik, ne rendeljen neten hamisat, vegyen eredetit – még hamisat se kap ugyanis 5-7 ezerért.

Alapinfók

Cím:  Nagy Lajos király útja / Gyarmat utca sarok, 1149

Nyitva tartás: hétköznap: 9:00-19:00-ig

Facebook

Csóra Cipő (negyedik kerület)

Ha már a cipő outlettel befürödtünk, adta magát, hogy elnézzünk (újra) egyik kedvenc cipőturkálónkba, a Csórába. Itt zömmel használt vagy kishibás lábbeliket lehet kapni, olcsón. Most egy olyan Csórát szemléztünk, amelyikben még nem jártunk, a negyedik kerületi boltot. 

A boltok mögött a lakótelepen van egy óriási parkoló, ahol ingyen lehet megállni, és úgy tűnt, hogy itt mindig akad üres hely. A cipőbolt nem túl nagy, viszont örülhetnek a kis lábúak is, mert 35-ös méretben is van miből válogatni. És igen, ebben a méretben nőies darabok is vannak, nem csak lapos szandálok és csillámpónis darabok. Abszolút átlátható a kínálat, minden méretre van bontva.

Sok a magassarkú, a saru és a platform, van néhány gumicsizma is, a színeket viszont hiányoltuk. Leginkább a fekete dominál, elvétve akad egy-egy fehér, rózsaszín vagy ezüst lábbeli. Az árak teljesen rendben vannak, a fotókon mutatjuk, mi, mennyibe kerül. A kutyát beengedték, igaz, csak ölben. Amit még mindig nem értünk, hogy egy használt cipőket árusító üzletben miért ne sétálhatna be egy minikutya is saját lábain? Mindegy, legalább beengedték. Összességében ez egy klassz bolt, de nagyobb árukészlettel még jobb lenne. Az ingyenes parkolás mellett busszal is jól meg lehet közelíteni az objektumot. 

Alapinfók

Cím: 1042. Budapest, Rózsa utca 20-22 
 

Nyitva tartás: h-p 9:00-18:00-ig

Facebook

Premier Outlets Center

És a használt cipők után jöjjenek az újak: a Premier Outletben régebbi kollekciós, de nem hordott, márkás, új cipők kaphatók – ennek megfelelően az árak is jóval magasabbak, mint a turkálókban, de még mindig alacsonyabbak, mint a belvárosban! A biatorbágyi outletbe most abszolút érdemes kinézni, ha cipővásárláson gondolkodik, ugyanis elárasztották az üzleteket a nyári cipők, és az edzőcipőket is nagyon kedvező áron lehet beszerezni.

Próbáltunk az összes cipőboltban fotókat lőni az árukészletről, illetve a lábbelik árairól, hogy minél nagyobb betekintést tudjunk adni a felhozatalról. Külön kiemelnénk az Adidas és a Nike választékát, tízezer forint körül már nagyon jó edzőcipőket kínálnak. Most azonban nem lőnénk le a poént, hamarosan ezekről a típusú cipőkről is olvashat nálunk egy átfogó cikket! Addig meg nézze meg a szandálokat – megéri. Az árak üzletenként eltérőek, pár ezresért is vehet egy egyszerűbb szandált, de volt olyan is, amelynek harmincezer volt az akciós ára. Igen, mi is felszisszentünk, bár gyönyörű saru volt. Van kép róla a galériában! Ide leginkább kocsival érdemes kijutni, egyébként meg Volánbuszra kell ülni. Parkolóhely mindig van, ráadásul ingyenes.

Alapinfók

Cím: Biatorbágy, Budaörsi út 4, 2051

Nyitva tartás: minden nap 10:00-20:00-ig

Honlap

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra