22 órát várt, hogy bejusson a H&M-be

Megnyílt Budapest és a régió legnagyobb H&M üzlete a Váci utcában: nem túlzás azt mondani rá, hogy egy monumentális tükörország az egész, melyben még a dolgozók is el fognak tévedni pár napig.

Ön állna 22 órát egy bolt előtt?

A nyitásra természetesen hatalmas bulit rendezett a svéd cég, mint mindig, úgyhogy csak az lepődött meg a hangos zenén és bejáratnál táncoló eladókon, aki még nem látott üzletnyitást.

Az első 100 vásárló ajándékkártyát is kapott, 3000 forinttal, kivéve az első három sorbanállót, ők ugyanis jóval nagyobb összeget verhetnek el a H&M-ben. Ezért egyébként keményen megdolgoztak, az első két helyen ugyanis egy pár két tagja végzett, akik szerda délután egy óta, azaz 22 órája álltak a bejáratnál, mire bejuthattak. Cserébe kaptak egy 100 és egy 50 ezres utalványt, szóval nem is olyan rossz órabér ez.

A 11 órás nyitásra elképesztően sok ember felgyűlt, azonnal lerohanták a boltot, de mi még előtte körülnézhettünk: túlzás nélkül mondjuk, hogy érdemes beugarni a Váci1-be, ha arra jár, ugyanis a svéd építészek egy grandiózus tükörpalotát csináltak a műemléképületből. 5500 négyzetméteren, három szinten lehet H&M göncök között bolyongani és eltévedni. A legújabb kollekciók szettjei vannak kiállítva, és nem a Vörösmarty téri üzlet készletét hozták át – legalábbis nem egészében, ugyanis az az üzlet szerda este zárt be, az ottani készlet megmaradt darabjait el fogják osztani a különböző üzletek között.

"Három szempont alapján választjuk ki a boltjaink helyszínét, a legfontosabb, hogy nagy forgalmú legyen, sok potenciális vásárlóval, fontos a helyszín szépsége és persze előreláthatóan gazdaságilag jövedelmezőnek is kell lennie. Itt ez a három szempont teljesül és világszínvonalon is kitűnik ez az épület és helyszín a többi közül" – tudtuk meg Ralf Weintól, a H&M regionális country managerétől, aki azt is elárulta, hogy valóban nézelődtek az Andrássy úton is (egy ideig az a pletyka terjengett, hogy az Il Bacio di Stile helyén nyílik H&M).

És miért pont Budapesten nyitott meg a régió legnagyobb H&M-je? "Itt rengeteg a turista, az egész világ itt találkozik, nagyon szép város, nagyon szeretjük és remek lehetőség ez a helyszín, hogy megmutassuk a márkánkat" – mondja Wein. A bolt berendezését a svéd központban dolgozó építészek és belsőépítészek tervezték meg, hat hónapig tartott a felújítási munka.

A Váci1 H&M-je az első Magyarországon, mely a márka minden részlegét felvonultatja (Modern Classic, Everyday, Basic, L.O.G.G., Divided, Sport, H&M+, H&M Mama, stb), ezek mellett Home és Beauty részleg, plusz kibővített cipőrészleg várja a vásárlókat: ezek után fölösleges lesz már H&M-be menni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra