StyleCouch: Hol találok szép táskát 10 ezerért?

style couch.png
Dívány

Újra kedd, ami néhány hónapja itt a Díványon egyet jelent azzal, hogy új StyleCouch poszttal jelentkezünk. Ha lemaradt a múlt heti posztról, amiben pasiknak mutattunk "elronthatatlan" szetteket nyárra, akkor kattintson ide, ha pedig kíváncsi arra, mit válaszoltunk a tízezer forint környékén szép táskára vadászó Vicának, akkor pedig olvasson tovább.

„Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy sehol sem találok olcsón, jó táskát, amit hordhatnék a munkába, nem túl nagy, belefér pénztárca, iratok, egy kis sminkes táska és egy fél liter víz" – kezdte levelét Vica, majd hozzátette, hogy 15-20 ezer forintot nem tud rászánni annak ellenére, hogy tudja, egyszer kell minőségit venni és az kiszolgál. Megtudtuk azt is, hogy szeret csinosan öltözni és már csak egy szép táska hiányzik a ruhatárából. Nézzük, mik jöhetnek szóba!

Mi az a StyleCouch?

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

Ha helyben vennénk valamit

Vica Budapesten él és a levelében azt írta, lehetőleg itt szerezné be a táskát. A fast fashion boltok honlapjain kutatva meglepődtünk, milyen sok helyen megúszható egy-egy szép (műbőr) táska tízezer forintból, sőt: az árak inkább 7-8 ezer környékén mozognak. A Bershka hasított bőr változata nemcsak az idei nyári trendeket szolgálja ki, de egy őszi ruhatárba is simán átmenthető, a New Yorkerben kapható ötezres Chloé Drew hasonmásról pedig már év eleji gyűjtőposztunkban is megemlékeztünk. Nagy kedvencünk a Stradivarius bordó kézitáskája és a tízezres Zara mini hátizsák is jó lehet annak, aki szeret többféleképpen öltözni, ugyanis több stílushoz is passzol.

1. Zara, 9995 Ft, 2. Stradivarius 4995 Ft, 3. New Yorker, 4990 Ft, 4. Mango, 6995 Ft, 5. Bershka, 6995 Ft, 6. Mango, 6995 Ft, 7. F&F, 6990 Ft, 8. Stradivarius, 6995 Ft
1. Zara, 9995 Ft, 2. Stradivarius 4995 Ft, 3. New Yorker, 4990 Ft, 4. Mango, 6995 Ft, 5. Bershka, 6995 Ft, 6. Mango, 6995 Ft, 7. F&F, 6990 Ft, 8. Stradivarius, 6995 Ftreklámfotó

Ha rendelnénk

Az Inditex-boltokból bő egy hónapja házhoz rendelni is lehet, de azokkal ebben a bekezdésben nem foglalkozunk újra. A Mango outlet oldalával viszont igen, ugyanis egész jó táskákat találni rajta – nekünk az alábbi képen látható 1-es válltáska tetszik leginkább, igaz, majdnem 12 ezerbe kerül. Érdemes még felnézni a NewLook és a Topshop oldalára is, ugyanis mindkét cég a tízezres felső határ alatt árulja a kiegészítőit. Szintúgy tennénk egy látogatást az Asoson is, ahol az említett NewLookon kívül rengeteg márka képviselteti magát és a sajátmárkás cuccaik is elég szépek. Nekünk ebből a montázsból a babakék darab a kedvencünk alig 20 fontért. Jó hír: az Asosról a szállítás majdnem ingyenes és kiegészítőkkel nem is lehet (annyira) mellélőni, mint a ruhákkal és a méretükkel.

1. MangoOutlet, 11.595 Ft, 2. NewLook, 29,90 euró, 3. Topshop, 25 font, 4. Asos, 22 font, 5. NewLook (Asos) 19,99
1. MangoOutlet, 11.595 Ft, 2. NewLook, 29,90 euró, 3. Topshop, 25 font, 4. Asos, 22 font, 5. NewLook (Asos) 19,99reklámfotó

Magyar tervezők

Szóba jöhetnek még a magyar tervezők is, akik közül sajnos kevésnek van webshopja, így nemcsak a kínálatukkal, de az áraikkal sem lehetünk annyira képben. Kettő olyan tervezőről tudunk, akik nem kérnek olyan nagy összeget a táskáikért, ZoePhobic és Gabor Kiss. Előbbi éppen most frissíti a webshopját, így érdemes az Instagramja felé venni az irányt, ha képet kapnánk arról, hogy milyen stílusban tervez Szimon Ágnes Nóra. 

Gabor Kiss a Facebookra posztolja az elkészült táskáit, de hátizsákjai 20 ezer forint környékén kaphatók – magyar tervezőtől már ez is baráti ár. Ha mégis megjött a kedve és több tervező munkái között is szétnézne, akkor irány az OpenShowroom, ahol többek között ZoePhobic-darabokat is talál.

Balra Zoe Phobic munkája, jobbra egy Gabor Kiss darab
Balra Zoe Phobic munkája, jobbra egy Gabor Kiss darabFacebook: Zoe Phobic és Gabor Kiss Handbags

Hol máshol?

Érdemes turkálókba is ellátogatni, ugyanis ebből a keretből ott akár többet is vehetünk. Tavaly októberben itt mutattuk be a kedvenceinket, ezek közül táska szempontból a Brand&Trend üzletet ajánljuk, ahol nemrég egy Fjällräven Kanken táskát szereztünk be az eredeti ár harmadáért. Érdemes az üzlet Facebookját nézegetni az új árukért! A Humanicban is láttunk a leárazásokon csinos darabokat 4-5 ezerért, ezek teljes áron kerülnek 10 ezer forintba – honlap híján képet ezekről most nem tudunk mellékelni. Végezetül, az Asia Centerben is széles a táskakínálat, és baromi olcsó, ha van ideje, érdemes oda is kinézni, mert akár 4 ezer forintból megúszhatja a beruházást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra