StyleCouch: elegáns lapos talpú, ami nem balerina?

style couch.png
Dívány

Előző StyleCouch posztunkhoz (nem túl sportos kabát bringázáshoz) hasonlóan most is egy kreatív kérdést kaptunk: Eszter olyan cipőt szeretne, ami elegáns, viszont nem magassarkú és nem is balerinacipő. Ha kíváncsi, mit ajánlottunk neki, olvasson tovább.

„Súlyos cipő problémám van. A probléma, hogy közel 180 cm vagyok, és nem tudok csinos cipőt találni, mert ami tényleg alkalmi/csajszis/trendi az magas sarkú" – kezdte levelét Eszter, majd hozzátette, hogy abban pedig mindenki fölé magasodik, amit helytelen görnyedt testtartással kompenzál. „Nálam a kerek orrú balerina szóba sem jöhet, mert a vékony talpa miatt nagyon kényelmetlen, plusz nyomja a körmöm a lapos eleje. Szinte csak tornacipőt húzok mindenhez – ez persze az öltözködést is korlátozza. Nagyon szeretek nőiesen öltözködni, imádom a szoknyát és a ruhákat" - tette hozzá.

Mi jöhet számításba?

Általában azzal kezdjük, hogy mivel nem érdemes próbálkozni, Eszter azonban egyértelműen tudtunkra adta, hogy mit nem szeretne viselni. A magassarkúk és a balerinák kilőve – mi marad még? Be kell vallanunk: elég sok minden.

Mi az a StyleCouch?

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

A lista előtt megjegyeznénk, hogy a törpesarkú lábbeliket mi nem hanyagolnánk 180 centiméternél sem: nem az a 3-4 centis sarok számít majd, viszont a vékony (és kemény) talppal szemben megoldás lehet. Semmi szégyellnivaló nincs abban, ha egy nő magas, így a behúzott vállal járást is nyugodtan el lehet felejteni.

Amiben gondolkodhatunk:

  • Slipon: A belebújós fazonú cipők nemcsak sportos változatban léteznek. Kaphatóak olyan darabok is, amik bőrből készültek, ezek pedig elegáns szettekhez is felvehetőek.
  • Oxford cipők: A fűzős, általában bőrből készült lábbeliknek minimális sarka van, így a magasságon akkora mértékben nem változtatnak. Viselhetőek farmerrel és chinóval, de akár ruhával vagy szoknyával is – utóbbira lent mutatunk egy példát is.
  • Mokaszin és loafer: Bár sokan keverik őket, a nagy különbség köztük, hogy előbbinek fűzője van, utóbbinak pedig sarka. 
  • Espadrilles/gyékénytalpú cipő: Egy kicsit még várni kell a viselésükkel, ezek a lábbelik ugyanis általában nagyon vékony anyagból készülnek és bár a talpuk gyékényből készül, nem annyira vékonyak, mint egy baleriánáé és nem is annyira merevek.
  • Szandál: A jó idő közeledtével remek választás lehet egy szandál is, ami tényleg szó szerint bármivel (sort, farmer, chinó, szoknya, ruha) felvehet, talán egyedül csak kosztümmel nem. Bár általában vékony talpuk van, rövid kereséssel könnyen találni olyat, aminek párnázott a talpa. Itt is érdemes egy alacsony (1-2 centis) sarokkal rendelkezőt választani a tartás miatt.

Természetesen mutatunk alternatívákat is: az itthoni vagy hazánkba szállító márkák termékei közül válogattunk, a jó hír pedig az, hogy az újonnan nyíló webshopoknak köszönhetően ezek nagy részéért ki sem kell mozdulnia otthonról. A montázson nyolc kedvencünket láthatja, ezeket mindenkinek ajánljuk, aki hasonló gondokkal küzd, ha pedig többre vágyik, akkor a képaláírásban megnézheti, mely márkáktól szemezgettünk és elnézhet a honlapjukra.

1. Zara, 9995 Ft, 2. MangoOutlet, 11.595 Ft, 3. H&M, 6990 Ft, 4. Massimo Dutti, 22.995 Ft, 5. Stradivarius 9995 Ft, 6. New Yorker, 4990 Ft, 7. Asos, 19,5 font, 8. Massimo Dutti, 24.995 Ft. A kép kattintásra nagyobb lesz!
1. Zara, 9995 Ft, 2. MangoOutlet, 11.595 Ft, 3. H&M, 6990 Ft, 4. Massimo Dutti, 22.995 Ft, 5. Stradivarius 9995 Ft, 6. New Yorker, 4990 Ft, 7. Asos, 19,5 font, 8. Massimo Dutti, 24.995 Ft. A kép kattintásra nagyobb lesz!reklámfotó

Bár a mi kedvencünk az alig hétezer forintba kerülő, mentaszínű H&M cipő, mégis az oxford cipőt és a slipont használtuk fel alábbi montázsban, hogy megmutathassuk, egy sportosnak hitt cipő is lehet elegáns, ha úgy öltözünk fel hozzá. Egyébként ha olcsón megúszná a lábbeli vásárlását, akkor ajánljuk az egyik kedvenc cipőturkálónkat, amiről itt írtunkTipp espadrilles cipőkhöz: nem érdemes négy számjegyű összeget fizetni értük, ugyanis gyakorlatilag nincs különbség az olcsóbb és a túl drága darabok között.

Eszter megemlítette, hogy a balerina lapos eleje nyomja a körmét. Ebben az esetben sem kell lemondani a lábbeliről, ugyanis egyre több boltban kaphatóak széles (wide) fazonú darabok, amik egy kicsit nagyobb teret hagynak a lábfejünknek, mint az általános méretűek, a Deichmannban és a CCC-ben érdemes nézelődni, de a Humanicban is tudnak segíteni.

Hogyan viselje?

Ahogy említettük, két sportosabb fazont választottunk, hogy velük szemléltessük, bizony nem kell magassarkú ahhoz, hogy egy szett elegánsnak tűnjön. Mivel hivatalosan is itt a tavasz, arról szó sem eshetett, hogy sötét színek közül válogassunk: a virágos H&M szoknyához egy világoskék blúzt választottunk, amihez tökéletesen passzol a fémes orrésszel rendelkező slipon és az első pillanatra talán meglepő, mustár színű táska is. 

Blúz - 6295 Ft (MangoOutlet), Slipon - 19,5 font (Asos), Mustár táska - 7995 Ft (Zara), Szoknya - 9990 Ft (H&M), Ruha - 7490 Ft (F&F), Napszemüveg - 2995 Ft (Pull&Bear), Táska - 49 font (Marc B @ Asos), Cipő - 9995 Ft (Stradivarius)
Blúz - 6295 Ft (MangoOutlet), Slipon - 19,5 font (Asos), Mustár táska - 7995 Ft (Zara), Szoknya - 9990 Ft (H&M), Ruha - 7490 Ft (F&F), Napszemüveg - 2995 Ft (Pull&Bear), Táska - 49 font (Marc B @ Asos), Cipő - 9995 Ft (Stradivarius)reklámfotó

Ruhák közül egy derékban megkötős farmerhatásút választottunk (ez a legtöbb alakon jól mutat), hozzá pedig egy fiús Oxford cipőt. Hogy erősítsük a 70-es évekbeli hatást, egy csau színű bőrtáskát és egy vidám, mintás napszemüveget tettünk mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek