Oposszumban melegíti a kezét Katalin

Katalin és Vilmos nemrég síelni voltak, vitték a gyerekeket is, és remek beállított családi képek készültek róluk. A Daily Mailnek azonban a cuki fotókon szemet szúrt Katalin kesztyűje, amiről hamar ki is nyomozták, honnan van és mennyibe kerül: az alexski márka 295 fontos, azaz 117 ezer forintba kerülő kiegészítőjét viseli a hercegné. Ha ez nem lenne elég, a kesztyű belsejét oposszumbunda borítja! Az oposszum pedig cukin néz ki, látja?

A felháborodás az oposszumbundán egyébként a márka szerint nem jogos – persze tőlük nem is várhatjuk, hogy saját terméküket savazzák –, a szőröket Új-Zélandról importálják, ahol az oposszum kártevőnek számít. Az oposszumbunda az alexski márka alapítója, Alexandra Bennett elmondása szerint kétszer olyan meleg, mint a nerc- vagy a rókabunda, ezért nem véletlen, hogy az egyik vezető síkesztyűgyártó, az alexski ilyen bundákkal dolgozik. Azon is fölösleges háborogni, hogy a kesztyű drága, mivel Katalin az anyjától, Carole Middletontól kapta – aki annyira örült, hogy lánya szereti a kesztyűt, hogy vett egy pirosat Pippa Midlettonnak is, de ennek már két éve.

Az aranyos külsejű oposszum egyébként azért számít kártevőnek Új-Zélandon, mert az 1800-as években az európaiak azért telepítették be a szigetre, hogy beindítsák a bundaipart, csakhogy mivel ott nincs az oposszumnak természetes ellensége, így nagyon elszaporodott. 1996 óta irtják őket és engedélyezték, hogy a vadon élő állatok bundáját is felhasználhassák a ruházati iparban. A PETA ennek ellenére háborog, és azt ígérik, meg fogják keresni Katalin, akiben csalódtak, hogy valódi szőrmét hord, illetve felhívják a figyelmet arra is, hogy az állatokat kegyetlen csapdákkal fogják be és akár napokon keresztül szenvednek mielőtt elpusztulnának.

A 15 éve működő alexski-t ez nyilván nem nagyon érdekli, Bennett elmondása szerint soha nem költöttek reklámra, mert hírük szájról szájra terjed és már nincs olyan királyi család a Földön, melynek ne lenne legalább egy pár alexski kesztyűje. Az, hogy Katalin is ilyen kesztyűt villantott, nagyon megdobta az ealdásokat. Ennyit a szőrmés kiegészítőről: a galériában talál képeket a síelésről, oposszumokról, de arról is, hogy Katalin és Vilmos annyira keményen dolgoznak, hogy egy nap két hivatalos eseményen is résztvettek – Jonny Benjamin és Neil Laybourn társaságában töltötték a napot, Benjamin munkásságáról itt tudhat meg többet – és Katalin a kettő közt átöltözött.

Oszd meg másokkal is!
Mustra