TEJBEN-VAJBAN

Oposszumban melegíti a kezét Katalin

2016. március 11., péntek 20:53

Katalin és Vilmos nemrég síelni voltak, vitték a gyerekeket is, és remek beállított családi képek készültek róluk. A Daily Mailnek azonban a cuki fotókon szemet szúrt Katalin kesztyűje, amiről hamar ki is nyomozták, honnan van és mennyibe kerül: az alexski márka 295 fontos, azaz 117 ezer forintba kerülő kiegészítőjét viseli a hercegné. Ha ez nem lenne elég, a kesztyű belsejét oposszumbunda borítja! Az oposszum pedig cukin néz ki, látja?

A felháborodás az oposszumbundán egyébként a márka szerint nem jogos – persze tőlük nem is várhatjuk, hogy saját terméküket savazzák –, a szőröket Új-Zélandról importálják, ahol az oposszum kártevőnek számít. Az oposszumbunda az alexski márka alapítója, Alexandra Bennett elmondása szerint kétszer olyan meleg, mint a nerc- vagy a rókabunda, ezért nem véletlen, hogy az egyik vezető síkesztyűgyártó, az alexski ilyen bundákkal dolgozik. Azon is fölösleges háborogni, hogy a kesztyű drága, mivel Katalin az anyjától, Carole Middletontól kapta – aki annyira örült, hogy lánya szereti a kesztyűt, hogy vett egy pirosat Pippa Midlettonnak is, de ennek már két éve.

Az aranyos külsejű oposszum egyébként azért számít kártevőnek Új-Zélandon, mert az 1800-as években az európaiak azért telepítették be a szigetre, hogy beindítsák a bundaipart, csakhogy mivel ott nincs az oposszumnak természetes ellensége, így nagyon elszaporodott. 1996 óta irtják őket és engedélyezték, hogy a vadon élő állatok bundáját is felhasználhassák a ruházati iparban. A PETA ennek ellenére háborog, és azt ígérik, meg fogják keresni Katalin, akiben csalódtak, hogy valódi szőrmét hord, illetve felhívják a figyelmet arra is, hogy az állatokat kegyetlen csapdákkal fogják be és akár napokon keresztül szenvednek mielőtt elpusztulnának.

A 15 éve működő alexski-t ez nyilván nem nagyon érdekli, Bennett elmondása szerint soha nem költöttek reklámra, mert hírük szájról szájra terjed és már nincs olyan királyi család a Földön, melynek ne lenne legalább egy pár alexski kesztyűje. Az, hogy Katalin is ilyen kesztyűt villantott, nagyon megdobta az ealdásokat. Ennyit a szőrmés kiegészítőről: a galériában talál képeket a síelésről, oposszumokról, de arról is, hogy Katalin és Vilmos annyira keményen dolgoznak, hogy egy nap két hivatalos eseményen is résztvettek – Jonny Benjamin és Neil Laybourn társaságában töltötték a napot, Benjamin munkásságáról itt tudhat meg többet – és Katalin a kettő közt átöltözött.

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés