Karl Lagerfeld sem öltözött mindig így

Azt már tudjuk, hogy a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour sem öltözött mindig ennyire kiszámíthatóan, de azt azért nehéz elképzelni, hogy még a Chanel 81 éves tervezője, Karl Lagerfeld is eggyel változatosabban öltözött a 20. század második felében, mint napjainkban, mikor leginkább a jól bevált fehér ingben, fekete zakóban, szűk nadrágban és az elmaradhatatlan napszemüvegben, illetve bőrkesztyűben lép a nyilvánosság elé.

A monokróm öltözködést preferáló lófarkas tervező stílusfejlődésére a Dazeddigital.com hívta fel a figyelmünket, amin felbuzdulva készítettünk egy óriásgalériát a japánokért és az Art Deco irányzatért megszállottan rajongó Lagerfeld különféle korszakairól, azaz arról, hogy hogyan lett a hatvanas-hetvenes évek „dzsigolónak” öltözött dizájneréből a világ legkiszámíthatóbban öltözött híressége, aki nemrég egy vele készített interjúban azt állította, hogy jelenleg két hasonló öltözéke van, egy különleges frakk szabású Dior zakó és egy másik Dior öltöny, amiből öt darabot tárazott be. 

When Karl used to be cool #karllagerfeld #imagesruletheworld

IMAGES RULE THE WORLD (@imagesruletheworld) által közzétett fénykép,

„Van pár régi darabom, de azokat már soha nem fogom újra felvenni, mert sokat változott a világ” – magyarázta egységes ruhatárát Lagerfeld, aki a hetvenes években még egy Andy Warhol és Paul Morrissey által rendezett kísérleti filmben is szerepelt, sőt csókjelenete is volt barátjával, Donna Jordannel.

A L'Amour egyébként két Párizsba szakadt amerikai hippiről szól, akik bármit képesek megtenni azért, hogy gazdag férjet fogjanak. A videóban megnézheti Lagerfeld nem mindennapi csókjelenetét, az óriásgalériában pedig lecsekkolhatja, hogy mennyit változott a tervező stílusa az elmúlt évtizedekben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek