TEJBEN-VAJBAN

StyleCouch: hol találok nem pincérnős fehér inget?

2016. február 16., kedd 18:44

style couch.png
Fotó: Dívány

Sorban érkeznek a StyleCouch-os megkeresések (amit egyébként nagyon köszönünk), most Zsófi levelére válaszolunk. „Segítsetek: hol tudok normál áron (~10 ezer forint) vásárolni fehér inget? Nehezítés: nem a sima pincérnő fazonra gondolok, hanem olyanra, amiben van egy kis csavar, és amit bármihez veszek fel, elegánssá teszi a szettemet. Ritkán a Zarában fogok ki ilyet, régen a Peek and Cloppenburgban, de már régóta nem találom sehol a kedvenc ruhadarabomat" – így szól a kérés, ha kíváncsi a válaszunkra, olvasson tovább!

Fehér ing kis csavarral

A pincérnős ing egyik ékes példája a H&M 4 ezres darabja, ami derékban szűkített, alatta pedig bővül, így szinte csak betűrve lehet hordani. Ezzel sincs gond, mert úgyis a körítésen múlik, hogy végül mennyire lesz kreatív egy szett, de sokkal jobb kiindulópont lehet egy kevésbé "hivatalos" darab. Ha szeretnénk a Zsófi által behatárolt tízezres keretben maradni, akkor több utat tudunk ajánlani.

Fast fashion

Talán meglepően hangzik, de mi a Tescókban található F&F-ekben bukkanunk rá időről időre olyan ingekre, amikről simán elhinnénk, hogy valamelyik drágább fast fashion üzletből való – ráadásul szinte mindig van valami akció, így az egyébként is pár ezer forintos darabokhoz sokszor 1-2-3 ezer forintért hozzájuthatunk. Sajnos a honlapjuk nem valami friss, így személyesen kell elmenni és megnézni a kínálatot: F&F szempontjából a két legjobb áruház a Soroksári, illetve a Váci úti Tesco.

Tízezerből megúszhatja a fehér blúzt a Zarában is: nagy kedvencünk ez a masnis, de a harangujjút is simán beszereznénk (hogy aztán midiszoknyával hordhassuk), illetve van még itt egy aszimmetrikus is, aminél figyeljen, hogy (a szabása miatt) ne túl bő nadrággal hordja.

A Mangónál a cikk készítésekor még éppen akció van, így féláron lehet megvenni a blúzokat – de teljesen áron is 13-14 ezerbe kerülnek, így nem nagyon lógnak túl a kereten. Az első nyakrésze már önmagában olyan, mintha nyakláncot viselne (így nem kell bajlódnia, hogy mit vegyen fel hozzá), a második egy anyagában mintás darab, ha éppen azzal dobná fel a szettjét, az utolsó pedig egy laza, kétrétegű, hosszított fazonú, amihez szintén valamilyen nem túl bő alsót ajánlunk. (Ráadásul ha nem akar személyesen vásárolni, a Mangónál online is megteheti!)

Nekünk a Chanel jut eszünkbe arról a masnis blúzról, amit két verzióban is kapni a H&M-ben - ahol egyébként a legnagyobb kedvencünket is árulják: a derékban megkötős, karatefelsőre hajazó inget. Lassan jön a jó idő és a nyár, így ha egy extra vállkivágással dobná fel a felsőjét, arra is mutatunk opciót. (Ráadásul ha nem akar személyesen vásárolni, a H&M-ben online is megteheti!)

Szintén nagy kedvencünk a Mango Outlet oldala, ahol már 1595 forintért lehet szép blúzokat venni. A szállítás 8000 forint felett ingyenes, de érdemes barátokkal összeállni és akkor hamar megvan ez az összeg (de egyébként az apróságokból egy embernek is hamar összejön...)

Licites oldalak

Ha valaki sokat olvassa a Díványt, az tudhatja, hogy Ebay- és Aliexpress-függők vagyunk – kézenfekvő tehát, hogy utolsóként ezeket ajánljuk. Ha nem zavarja, hogy kicsit sokat kell várni a termékre (bár van, hogy két héten belül megjött), akkor utóbbi ajánljuk – már csak azért is, mert ott a women shirt kifejezés elé a ZA szócskát írva Zsófi egyik bevált lelőhelyének termékeit listázza az oldal. A keresésnél érdemes beállítani, hogy ingyenes szállításos cuccokat mutasson csak és azt is, hogy akár egy darabot is vehessünk a termékből, ne kelljen nagy tételben rendelni. Innentől pedig már csak ízlés dolga.

Természetesen itt is kapni aszimmetrikus fazonút és mindössze 7 dollárt, azaz nem egész kétezer forintot kérnek érte. Fontos, hogy ne megszokásból rendeljen, mindenképpen mérje le magát és aszerint válasszon méretet a kínálatból! Az extra csavarok közül nagy kedvencünk a mókás gallér: van már a nevünkkel hímzett és ludakkal díszített is a szekrényünkben, de ezt a cicásat is elfogadnánk. Ha a szokásosnál nagyobb csavarban gondolkodunk, akkor mindenképpen érdemes egy pillantást vetni erre a fodrokkal tűzdelt darabra.

Magyar tervezők

Ha egy kicsit többet szánna ingre, érdemes felkutatni a magyar tervezőket - elsősorban azokat ajánljuk, akik streetwearben gondolkodnak. Ilyen például a 2014-ben showroomot nyitó Bridget&Olivia, a minimalizmusáról híres Nubu, a USE Unused, a légies Anna Daubner, vagy az egyik nagy kedvencünk, a Daige vagy a The Four. Talán nem mondunk újdonságot, hogy sok esetben egyedi tervezésre is lehetőség nyílik, így ha éppen nincs olyan, ami önnek tetszik, nem kell elkeserednie.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés