TEJBEN-VAJBAN

100 év rúzsdivatja 3 percben

2016. február 9., kedd 09:14

Nagy kedvenceink azok a videók, amelyből néhány perc alatt kiderül, milyen volt az elmúlt száz év trendje. Bár azt már megmutattuk, hogy mi történt egy évszázad alatt a sminkekkel, most azonban kimondottan a rúzsok divatját nézheti meg. 

Kandee Johnson mutatja be a videóban, hogy honnan indult és hol tart most a rúzsdivat. A kezdeti, ajakírhez hasonló, teljesen színtelen rúzsok az 1910-es években voltak divatok, majd 1925 környékén már a barnás, sötétebb lilás árnyalatok hódítottak. Nem újdonság a matt hatás sem, a nők már 1939-ben is erre esküdtek, mindenki Marlene Dietrich stílusát szerette volna követni, ha a rúzsozásról volt szó, de ne felejtsük el az Elfújta a szél című film főszereplőjének hangsúlyos rúzsát sem. Az 1940-es években már minden az ajkakról szólt, vörös és narancssárgás árnyalatokat használtak a nők. 1954-ben jelent meg az első hosszan tartó rúzs és a sötétvörös ajkak vették át a hatalmat a rúzstrendekben, majd éles váltásként 1967-ben előrukkoltak a fehér rúzzsal.

1976-ban beköszöntött a diszkó-stílus élénk színekkel és nagyon sok csillámló szájfénnyel. 1989-ben is a bátor színválasztás volt a divat, Debbie Harry és Jerry Hall voltak a legnagyobb követői ennek a trendnek. 1997-ben köszöntött be az a trend, amikor a szájkontúrt sötétebbre húzták, majd az ajkakat világosabb színnel festették ki, ettől pedig teltebbnek tűntek az ajkak. Már ha jól készítették el ezt a típusú sminket, ami az esetek többségében sajnos nem így történt. 2005-ben újra a szájfény lett a nagy divat és a jeges ajkak, 2016-ra pedig elértünk a sötét ajkakhoz, amiket a Kardashian családnak köszönhetünk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA A cukormentes sütik jolly jokere

Nem csak cukor nincs benne, de tej és tojás sem. Édesség, bűntudat nélkül.

OTTHONTÉRKÉP Nincs éjjeliszekrényed? Nézz körül, és lesz!

Nem kell erre feltétlenül sokat költeni, egy mutatós polc, szék, utazóláda, régi komód mind-mind alkalmas lehet arra, hogy végre legyen egy praktikus és stílusos pakolóhely az ágy mellett.

HATÁRÁTKELŐ Néhány napon belül indul az új-zélandi vízumosztás

Minden évben száz magyar kaphat egy éves utazó-dolgozó vízumot, április 27 a dátum, és legyetek gyorsak, mert nagyjából 10 perc alatt elfogy. Tudnivalók
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés