Átszúrt arcú modell vonult a londoni divathéten

A szokásoshoz képest elég izgalmasan zajlott a londoni férfidivathét: az Alexander McQueen show egyik modelljének arcát gigantikus biztosítótűvel szúrták át, a Burberry egybeolvasztotta kollekcióit és a 10-én elhunyt Bowie előtt tisztelgett, a Topman és a Moschino pedig olyan kollekciót küldött a kifutóra, amitől legalább egy hétig álmatlan éjszakáink lesznek.

Burberry: változások szezonja

Az angol divatház úgy döntött, egybeolvasztja különböző vonalait (Prorsum, Brit, stb.) és Burberry név alatt futtatja az összes alájuk tartozó terméket. Ráadásul a bemutató is eltérő volt a megszokottól: eddig széles kifutón mutatták be a fél évvel későbbre szánt ruhákat és kiegészítőket, most viszont egy szűk, vendégek övezte folyosón cirkáltak a modellek. A kabátok, dzsekik és nadrágok most is jól szabottak voltak, de a luxusháztól szokatlanul bő fazonúak, a kockákat pedig újraértelmezték és a lábbeliket tekintve a Burberry úgy gondolja, hogy még idén ősszel is sportcipőben fogunk nyomulni.

Egy kedves gesztus: az egyik modell a 10-én elhunyt Bowie felirattal a kezén vonult fel.

Alexander McQueen: a bárányok hallgatnak

A McQueen show egyik legsokkolóbb pillanatáról (eleinte ügynökségi fotók híján) Suzy Menkes divatkritikus Instagramján értesültünk: az egyik modellnek az arcán óriási biztosítót szúrtak át. Lehet, hogy csak nekünk, de a lepkék miatt A bárányok hallgatnak című film jutott eszünkbe – az érzésre ráerősített a McQueentől megszokott darkos összkép is.

Agi&Sam: hordanánk!

Mielőtt megmutatjuk a Moschino és a Topman 2016-os őszi-téli kollekcióját, beszélgessünk egy kicsit az Agi&Saméről. Ez volt az a bemutató, ahol majdnem mindent elfogadnánk: az összkép is passzolt, de a ruhadarabok önmagukban is megállják a helyünket és simán lenne helyük a ruhatárunkban is. A kedvencünk talán a fenyőzöld kabát, ami először nevetségesnek tűnik, de ha sokáig nézi, önnek is biztos megtetszik majd. Akarjuk még a vízszintesen csíkozott trikolór pulóvert és a "hozzá tartozó" nadrágot is.

Moschino: csak a szokásos

Ha ismeri a Moschinót, akkor tudja jól, hogy a márka nem éppen a visszafogott eleganciáról híres. A skótkockára hajazó minták elég sok ruhadarabon visszaköszöntek, nálunk viszont az "annyira csúnya, hogy már szép" kategóriát a virágos szett frakkal nyerte el.

Topman: teljes elborulás

Azért is sokkoló az angol márka tervezői kollekcióját látni, mert a hétköznapra szánt és Magyarországra is rendelhető ruhadarabjaik egészen hordhatóak. Itt ennek nyoma sem volt: elég csak a fura, kényszerzubbonyszerű vagy összevarrt bőrszettre gondolni. Ha mindez nem lenne elég fura: egy-két modell elég érdekes sminket kapott.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek