TEJBEN-VAJBAN

Zsidó imasálat másolt a H&M?

2016. január 8., péntek 15:20

Bár még csak pár nap telt el 2016-ból, már meg is van az év első koppintós botránya: míg decemberben a Chanelt érték tetten, most a Twitter-felhasználók lázadtak fel, szerintük ugyanis az egyik H&M-ben kapható sál az egyik zsidó imasál másolata. Minderről a Seventeen számolt be, mely meg is kereste a svéd márkát, hogy tisztázzák a helyzetet.

„Kedves H&M! Ne, ne, ne, ne és ne. Utóirat: NE!" – foglalta össze a véleményét az egyik twitterező, Eli Langer, amikor meglátta a H&M kínálatában 17,99 dollárért, itthon 3990 forintért kínált sálat. A problémája valószínűleg az volt a krémszínű, fekete csíkokkal és a két végén rojtokkal díszített darabbal, hogy azt egyébként a zsinagógákban használják imádkozáshoz. Nem mellesleg jóval többe is kerül: a Judaica oldalán például majdnem négyszer ennyit, 70 dollárt, azaz 19.250 forintot kérnek érte.

A magazin megkereste a H&M-et is. „Nagyon sajnáljuk, ha bárkit is megbántottunk ezzel a termékkel. A H&M-nél mindenkit elfogadunk és soha nem foglalunk vallási vagy politikai állást. A csíkos egyike a szezon trendjeinek, senkit sem szándékoztunk feldühíteni" – foglalta össze a választ a cég egyik szóvivője.

Bár sokszor pengeélen táncol az a tervező, aki a vallás felé fordul, a Dolce&Gabbana új, abajakollekciója egész sok embernek bejön.

Ön szerint jogos a kiakadás?

  • 144
    Igen, mindennek van határa!
  • 305
    Részben, én nem tettem volna szóvá.
  • 2261
    Jaj, hagyjuk már!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés