Ezekkel készülnek a pasiknak a ruhaüzletek télre

Lehet jósolgatni és tippelgetni, hogy mik lesznek a trendek egy adott szezonban, viszont a valóság mindig az, ami végül a boltokba kerül. Éppen ezért úgy döntöttem, elnézek öt üzletbe, hogy megnézzem, mit vehetnek a férfiak, ha éppen vásárolni támad kedvük (vagy csak valamilyen okból muszáj nekik). Két olyan boltban is jártam, ami nemrég nyitott, így lehet, hogy önnek is új (Cropp és House), ezeken kívül pedig benéztem a jó öreg(es) C&A-ba, a Reservedbe és a trendeket leggyorsabban követő (diktáló) Zarába is.

Cropp: valami sportos, valami új

A Cropp szűk egy hónapja, október végén nyitott meg a Corvin Plazában. Ne ijedjen meg, ha a termékek címkéjét illetően hasonlóságot vél felfedezni a Reserveddel: ezek és a következő House ugyanis egy cégcsoportba tartoznak. Az üzlet egyik fele teljesen átlagos, a másik viszont meglehetősen sportos – nekem a síelés ugrott be róla elsőnek, szerintem simán össze lehetne állítani onnan egy szettet. A másik csoportba tartozó ruhadarabok egyébként fiatalosak, de nem tinisek, simán hordanám őket. Egy télikabátot leszámítva konkrét termékbe nem szerettem bele, viszont ha egy ismerősöm megdobna egy ajándékkártyával, el tudnám költeni.

A farmerek egész szépek: ez alatt azt értem, hogy nincsenek csúnyán szaggatva és koptatva. Árban egyébként a Reservedhez hasonlóak: a télikabátok 20-25 ezer forint között mozognak és ami pozitívum, hogy a "bárányszőrrel" bélelt kabát végig az, nem csak a vállrészen. A cipők a 10 ezer feletti sávba kerültek és annak is a második felébe - igaz, egy részük pont akciós volt akkor, amikor ott jártam. A pulóverek 8-10 ezer forintba, a farmerek ennél kicsivel többe kerülnek, de pólókat találhatunk már kétezerért, dzsekiket pedig 15-ért. Bár a Joy kuponos ajánlatában nem vesznek részt, egész hétvégén 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhat náluk.

House: a H&M és a New Yorker keveréke

Se a H&M-ben, se a New Yorkerben nem jártunk és utólag arra jutottunk, jól is tettük: ez a bolt ugyanis pont a kettő tulajdonságait ötvözi. Hogy mit jelent ez? Jól néznek ki a cuccok, mint a svéd márkánál, azonban ha közelebb megyünk, sajnos sokszor csalódunk az anyagban vagy a minőségben, mint ahogy szoktam a New Yorkerben. Egyébként itt is van akció: minden második termékre 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Árban hasonlít a Croppra: mondjuk itt már kapni 8 ezerért farmert, de jellemzőbb a 10 ezer feletti sáv. Ami azért is sok, mert sajnos nem szépek, csúnyán szaggatták őket és egy csomón volt "fröcskölés" is, ami szerintem már nem annyira menő egy pár év(tized)e.

Inkább a lazább stílus kedvelői járnak itt jól, aki a Zarán szocializálódott, az valószínűleg nem sok mindent talál magának. Itt is vannak télies jellegű kabátok, de sajnos volumenben nagyok csak és amikor az ember megfogja, akkor össze tudja nyomni, mert nincs bennük anyag. Amúgy 20 ezer forint körüli áron kaphatóak, a dzsekik pedig ennél egy fokkal olcsóbban, 15 ezerért. A hátizsákot ennél is olcsóbban, 10 ezerből megúszhatjuk és egy egész szépre bukkantam, ha nem lenne már kettőm, akkor le is csaptam volna rá. 

C&A: évek óta ugyanaz

A német márkánál mintha megállt volna az idő és évek óta ugyanazt kínálná. A kicsit már védjegyükké (és legalább ennyire unalmassá) váló kockás favágó inget most is megtalálhatja az, akinek elkopott a tavalyi, de a papás kötött pulóverekből és az értelmetlen feliratokból ellátott felsőkből sincs hiány.

Kíváncsi voltam a télikabát-felhozatalra: szövetkabátból jó sok van, de az elég kevés télen, ami pedig télikabátnak néz ki, az itt is nettó poliészter. Az árak egyébként 15-20 ezer forint között mozognak és ennyiből megúszhatja azt a pufikabátot is, amit tollal béleltek – igaz, a Corvinban csak 2XL-esek voltak, de ha ön épp ekkora, akkor ez nagyon jó vétel lesz. A kínálat mellett az árak sem változtak, ingeket 4-5-6 ezer, pulóvereket ennél kicsit többért, farmereket pedig 6-10 ezer forintért vehet. Ottjártamkor éppen akció is volt, egész jó sportcipőket láttam 4 ezerre leárazva, de félcipőt is vehet 9-ért.

Reserved: steppelt minden mennyiségben

A Reservedben rögtön megakadt a szemem egy gyönyörű steppelt dzsekin – ha nem lenne már hasonlóm és nem fájna elképesztően 25 ezret kifizetni érte, akkor meg is vettem volna. Apropó steppelt: az üzletnek egy csomó terméke készült ezzel a technikával, legyen szó a már említett dzsekikről, pulóverekről vagy éppen ingvállakról. Kiskabátok már tízezer forintért kaphatóak, de az is betérhet, aki a teljesen egyszerű pulóverekért vagy a kockás ingekért rajong, hiszen bőven van belőlük.

Színes (chino) nadrágokat is találtam, így aki unja a fekete farmert, annak irány valamelyik üzlet – akciósan már 5 ezerért elviheti őket. A télikabátok sajnos itt is inkább csak látványosak: maximum hosszban különböznek a tavaszi dzsekiktől, amit nem is értek: idén is fázni fogok! Egyébként két mintás pulóver tetszett meg, a Superb és a RollingStones feliratú: ha megnézné őket, irány a galéria! Utóbbit csak azért nem venném meg, mert egyrészt kétezerrel drágább az előbbinél (az 4 ezerbe, ez 6-ba kerül), másrészt csak egyetlen számot ismerek a bandától, divatból pedig nem viselek zenekaros felsőket.

Zara: biztosra menés

Ezer éve nem voltam a Zarában, ezért kíváncsi voltam arra, hogy milyen most a kínálata a trendekre leggyorsabban reagáló fast fashion márkának. Ide is megérkeztek a télikabátok és bár ezeknek az összetevői között sem találtam nagyon mást a poliészteren kívül, ezekből legalább nem spórolták ki az anyagot. Egyébként főként elegáns darabokkal találkoztam, mintha azok lennének túlsúlyban: a farmereket leszámítva alig láttam az általában a fiatalabb korosztályt célzó mintás pólókkal és "trendibb" darabokkal.

Egyébként a márka honlapja példaértékűen naprakész, így ha nincs kedve feleslegesen elmenni valamelyik üzletbe, akkor két kattintással ellenőrizheti, hogy árulnak-e éppen olyasvalamit, ami önnek is bejön: de arra készüljön, hogy itt még az L-es is kábé akkora, mint egy M-es a H&M-ben, és nagyobb ritkán kapható bármiből. A kötött pulóvereken kívül szokás szerint óriási oversize sál kínálattal támad a márka, így ha pléddel csavarná be magát idén télen, oda menjen. Színek tekintetében egyébként nincs különösebb izgalom, de legalább a fekete-szürke-sötétkéken kívül találkozunk bézzsel, teveszínnel, burgundival és a zöld sötétebb, kifinomultabb verzióival is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek