Elbénázott foltos haj az új őrület

Míg a celebvilágban éppen a hun hajviselet a felkapott, addig a mesterfodrászok a foltos frizura tökéletesítésén dolgoznak. Legalábbis a Redken koloristája, Chiala Marvici egészen biztosan, a mesterfodrász ugyanis ráunt a fodrászok által bevált ecsetes és fóliázós technikára és kifejlesztette a saját, kézzel nyomott hajfestési módszerét, amiért állítólag már most sorban állnak New Yorkban.

„Van egy nagyon színes festmény a lakásomban, amit egy barátomtól kaptam pár évvel ezelőtt. Egyik éjszaka arról álmodtam, hogy ezek a festékrétegek hogyan mutatnának egyetlen felületen. Amikor felébredtem, arra gondoltam, hogy milyen szépen mutatna ez az ötlet hajon és hogy hogyan tudnám én ezt az álmot ilyenféleképpen feldolgozni” – számol be a hagyományos alkalmazásoknál jóval rövidebb idő alatt kivitelezhető technika megszületéséről a mester.

Marvici szerint az eljárás leginkább a szitanyomáshoz hasonlítható. Első lépésben különböző színű formákat – köröket, vonalakat és hullámokat – kell felfesteni egy hat hüvelyk széles plexiüvegre, majd erre a festékes felületre kell ráhelyezni a hajtincseket. Ezután egy körülbelül hat centis spatulával nyomjuk bele alaposan a festéket a hajszálakba. Amiatt pedig ne aggódjunk, hogy a plexire felfestett körök és hullámok visszaköszönnek a hajunkon, mivel mihelyt rányomjuk a spaklit a hajra, a minták abban a pillanatban egy pacával lesznek egyenlőek.

Mikor készen vagyunk a művelettel, könnyedén kicsúsztathatjuk az üveglapot a hajunk alól és már kezdhetjük is a következő tincset festeni. Ennek a festési technikának az esetében a kezdéstől számítva körülbelül 30-45 perc a munkaidő, míg az ecsetes és a fóliás megoldásnál ez 45 perctől akár egy óra hosszat is eltarthat. Az időmegtakarítás részben annak is betudható, hogy ennél az módszernél a színkeverés és a felvitel nagyjából egyesült. A jól láthatóan otthon is elkészíthető,  bolondos technikát kidolgozó mesterfodrászt ide kattintva követheti az Instagramon, már ha akarja. Mi mindenesetre hálásak vagyunk Marvicinek, mert végre nem kell szégyellni, ha az otthoni festést elrontjuk és foltos lesz a végeredmény: csak annyit kell mondani a kritikusoknak, hogy ez a New York-i divat.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek