Menő vagy ciki a térképes póló?

Az áhított összegnél hétszer több pénzt sikerült összekalapoznia a grafikusként dolgozó Alex Szabo-Haslamnak, aki pólóra nyomtatott térképeivel hívta fel magára a figyelmet a Kickstarteren. Tehát a sikernek köszönhetően már nemcsak rozsdamentes acélból készített karkötőn gyönyörködhet New York, London, Párizs vagy Milánó főbb metróvonalaiban, hanem egyszerű szabású, trendi pamutpólókon is.

A TruthStudio brit tervezője az OpenStreetMap segítségével már nyolcvan város részletgazdag térképét nyomta rá a pólóira, melyek 38 dollárért, azaz 10.499 forintért már elő is rendelhetőek a Kickstarter oldalán – írja a Citee néven futó kollekcióról a citylab.com. Szabo-Haslam egyébként onnan vette a kézenfekvő ötletet, hogy szülővárosában gondot okozott neki minőségi térképeket beszerezni, ezért inkább úgy döntött, hogy kinyomtatja a sajátját. „Rengetegen személyes tárgyként tekintenek a térképekre. Én is szeretem őket. Van valami csodálatos abban, ahogy a térképeken a hatalmas városokat, falvakat, a folyókat, az utakat és a szép épületeket ábrázolják” – mondja.

„Sheffield az acélgyártásról, az elektronikus zenéről és a rettenetes focicsapatról ismert”– mutatja be szülővárosát a grafikus, aki minden egyes város ábrázolásánál igyekezett kiemelni a fontos részleteket, ami nyilván más egy olyan vízparti város esetében, mint Vancouver vagy Miami, és más az olyan folyó által kettészelt helyek esetében, mint Budapest vagy Brisbane. Ön mit gondol a bonyolult részletességgel kidolgozott pólókról? Menő Los Angeles vagy Peking térképét viselnünk, vagy már inkább cikinek és unalmasnak találja a hipszter körökben bizonyára népszerű térkép-őrületet? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1858) (1507) Ciki!
Mustra