Meleg színek, meleg bundák ősze jön

Mivel lassan a boltokba kerülnek az őszi-téli kollekciók, ideje a leárazások után ezekkel is foglalkoznunk – főleg, hogy több márka már nyár elején prezentálta, mivel készül az őszi szezonra. Általánosságban elmondható, hogy divat lesz a narancsszín, a rozsdás árnyaltok, a retro fazonok, de a futurizmus is helyet kap, például a H&M-nél.  A Gas és a Levi's is újszerű farmerekkel készül az őszre, az Intimissimi-Calzedonia-Tezenis trió megtesz mindent az alsóruházatunk felfrissítéséért, a Van Graaf és a Promod a kényelmes, nőies trendeket részesíti előnyben. Még több márka és részletek a hajtás után!

Gas: szuperfeminin vs. katonás trend

Az olasz márka idén őszre modern szabású, oversized és egyenes vonalú ruhákat tervezett, melyek egyszerre nőiesek, de helyenként katonásan szigorúak. A parka-kabát már-már a Gas védjegyének számít, így természetesen 2015-16 telén is megvásárolhatjuk, egyre több a pulóver a kollekcióban és chambray- és farmeringek is nagy választékban kaphatóak lesznek. Kötött pulcsik, bomberdzsekik, A-vonalú miniszoknyák láthatók a női kollekcióban és egyre több a bőszárú farmer. A népszerű fazonokat csillogó díszítésekkel, különleges anyagokból is kifutóra küldte a márka, jellemző volt az elegáns szaténblúzok, hatalmas szőrmekiegészítők és laza, koptatott farmerek párosítása.

A férfiak idén bőr motorosdzsekiket kaptak és sportos kollekciót, meg sok kötött pulóvert és chambray-inget. A fakított színű bomberdzsekik is maradtak az új kollekcióban, és sokféle, különleges koptatott, színezett farmer és vidám mintás póló közül is válogathatnak a pasik. Aki szívén viseli az állatok sorsát, valódi bőr és szőrme helyett a Gas-nél mindig választhat eco-bőrt és eco-szőrmét (ők hívják így), azaz műbőrt és műszőrt.

Levi's: Kalifornia Pesten

 A Levi’s otthonát jelentő Kaliforna mindig is nagy hatással volt a márka életére: ezúttal a 2015-ös őszi szezon kollekcióját a ‘Lost Coast’ inspirálta. Az elhagyatott Észak-kaliforniai csodás természeti adottságai egy színekben és anyagokban gazdag kollekcióban materializálódtak, a cég fenntarthatósági céljait is szem előtt tartja. A női kollekciót a márka tervezői állítólag idén egy felmérés után a vásárlók igényeihez igazították, kicsit alakítottak a fazonokon, rugalmasabbak a szabások, így jóval több testalkatra is tökéletesen illik ugyanaz a farmer. A 700-as széria nadrágai elvileg mindenkinek jól állnak, az 501-es is megújult kicsit, többféle színben elérhető.

Az ingek közt is nagy a választék, a laza ’Boyfriend Shirt’-ön kívül kapható egyzsebes ing többféle hosszúságban. A férfi kollekcióban is bővült az 501-es szín- és méretválasztéka, idén ősszel az 511-es Slim Fit farmer is komoly szerepet kap a kollekcióban, de akinek ez is túl bő, az vehet 522-es Slim Taper-t. Az őszi kollekcióban a férfikabátok is nagy hangsúly kapnak, az ’Engineer’s Coat’ például jól ötvözi a klasszikus stílust a modern elemekkel. 

Van Graaf: skandináv hangulat

A multibrand üzlet ismét többféle kollekcióba rendezve mutatta be őszi-téli ruháit. Például öltözhetünk kényelmes "casual" ruhákba, melyek visszafogott szürkés, pasztellkékes színekben úsznak, lezser, bővebb szabásukkal pedig valóban kényelmesek. A "nature league" kollekció a természetes őszi színeket, etnós mintákat hozza el, a puha, kötött felsőkben, kényelmes farmerekben és leggingsekben stílusosan kirándulhat, ha épp ahhoz van kedve. A férfiak angolos visszafogottsággal tölthetik az őszt halszálkás zakókban és minőségi pulcsikban, hétvégente pedig jellegzetes "country side" stílus szerint vehetnek fel farmeringet, kasmírpulóvert, pelerin-kabátot. A galériában talál képeket a kollekció prezentációjáról!

Promod: lágyan nőies

A Promod koraőszi, augusztus elején debütáló kapszulakollekciójához a "You Are So French" című bestseller illusztrátorával, a neves divatillusztrátorral, Clément Dezelus-szel működött együtt. A ruhákon a párizsi nő köszön vissza. A kapszulakollekció után lassan boltokba kerül az őszi-téli kollekció is, melyben trapéznadrágok, visszafogott színek , nőies, de kényelmes ruhák kaptak helyet.  

F&F: 70-es évek műszőrrel, hasított bőrrel

Az idei őszi/téli szezont a ’70-es évek határozza meg a Tesco ruhamárkájánál. Hasított bőr, irha, patchwork anyagok, bő térdnadrágok, blézerek és kabátok vonultak végig a kifutón. Az igényes anyagok egymással párosítva is jól mutatnak, idén télen nyugodtan hordhat a sifonruha fölött kötött garbót, hasított bőrt és műszőrt vegyesen.

Ami a színeket illeti: nem kell feketébe borulni, pink, málna, rozsdabarna, teveszín, narancs és kékeszöld árnyalatokban tölthetjük a telet. Kedvencünk az egyébként igen drága, 61 ezer forintos irhakabát és a jóval olcsóbb, 6900 forintos, narancsszínben úszó virágmintás ruha voltak. A szettekhez leginkább rövid fülű válltáska vagy keresztpántos táska illik.  A férfidivatban is a szezonra jellemző vintage vonal vonul végig. Mind az anyagok, mint az apró részletek nosztalgiát idéznek. A bőr motoros dzsekikhez, szürke nadrágokhoz borostyán és narancs árnyalatú kötött pulóvereket ajánl az F&F. A minimalista vonal kedvelői a sötét és világos tónusok kontrasztjával játszhatnak majd.

H&M: retro az űrben

 A H&M idén is még márciusban, a párizsi divathéten mutatta be őszi-téli kollekcióját, melyet nyáron aztán egy sajtóbemutató keretében is szemlézhettünk. A ruhák egyszerre árasztanak elképesztően futurista, de mégis kicsit régies, sportos, diszkós, de elegáns hangulatot. A minták retrósak, de a szabások nagyon modernek, az anyagok pedig tényleg az űrkorszakot idézik – ez a kontraszt egy-egy ruhán belül nagyon erős jelleget kölcsönöz a szetteknek, a kollekció mintha nem is egy fast fashion boltnak készült volna. A sportos űrutazó ruhák amúgy tényleg jól mutatnak a kifutón, és a sajtóbemutatón felállított babákon is, de némelyik darab azért elég nehezen kombinálható a hétköznapokban. Például a feltűnő pufi-csizmák, a túlméretezett táskák, az áttetsző csipke-, és vastagabb sínadrágok jó eséllyel nem nagyon fognak a hazai utcai divatban visszaköszönni, de ki tudja, mi drukkolunk!

Tezenis: 90-es évek és soft punk

A fiatalos fehérnemű- és fürdőruhamárka (ami persze bőven kínál utcai ruhákat is), Veronában mutatta be őszi-téli kollekcióját, melynek arca Rita Ora lesz. A fehérneműk és ruhák a 90-es évek pop kultúrájából inspirálódtak, akárcsak a show, melyben nyomokban azért a Moschino stílusjegyeit is fel lehetett fedezni. Sötét színek, rengeteg csipke, toll és nőies elemek jellemzik a kollekciót, a ruhák anyaga sokszor csillogó, vagy épp műbőr hatású, de vannak puha, prémes tapintású felsők, pulóverek is a kínálatban. És persze idén is lesz karácsonyi kollekció, mely általában vicces, vidám és szexi.

Intimissimi: boudoir-hangulat

A nőies fehérneműket és kényelmes hálóruhákat kínáló márka az idei télre tervezett egy bronzos kollekciót, melynek darabjai meleg színekben, fémszálakkal átszőve csillognak, és egy boudoire-hangulatú kollekciót, melyben virágos motívumok váltakoznak. Jellemzőek a fehérneműkre a barnás-vöröses árnylatok, az aranyos csillogás és a meleg színek kombinációi, de kékes és fekete szettek is kaphatók lesznek. Az otthoni, kényelmes kollekcióban dominál a puha pamut és a szürke szín, a férfiak pedig idén is fantáziadús alsók közül válogathatnak – nézze meg a galériában!

Calzedonia: jön a sportkollekció

A téli harisnyadivat még vadabb lesz, mint eddig, gyárilag szakadt harisnyák, csipkés combfixek, pöttyös, vékony harisnyák találhatók a márka kínálatában. A vicces zoknik is helyet kapnak végre a Calzedoniánál, ahogy a visszafogott, egyszínű, aligmintás darabok is. De ha ön mégis a furcsa szabású és szexi harisnyákra bukik, itt akkor is megtalálja számítását, sőt, olyan leggingseket is láttunk, amiket el sem tudjuk képzelni, hova és milyen alkalomra lehet felvenni. A harisnyák mellett a nyáron fürdőruhákat kínáló márka idén egy fitness-kollekcióval is előrukkol, melynek arca Camille Rowe. Az augusztus végétől kapható sportruhák divatosak és praktikusak, a speciális felületkezelésnek, a gyors száradási képességnek és a szellőzésnek köszönhetően kényelmet és jó közérzetet biztosítanak. A hálós betétek és mini zsebek teszik a cuccokat még hordhatóbbá, kapható lesz futó-leggings, kifejezetten az utcára tervezve, fényvisszaverő betétekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek