Multi-pakolás az új őrület

#multimasking #boscia #sundayflow #warpaint #loveisabattlefield

@b0rnflyyy által közzétett fénykép,

Sokan találkoztak már azzal, hogy arcbőrük nem egységes típusú, míg néhol zsíros, más helyeken kimondottan száraz. Az egyre jobban terjedő "multimasking" technika lényege pont az, hogy az arca különböző területeire használjon különböző pakolásokat és problémája egy csapásra megoldódik! Az ötlet nem új, viszont egyre több helyen hódít, és valamiért az is divatba jött, hogy az Instagramot elárasszák a kísérletező kedvű nők az arcpakolásos szelfikkel.

A Daily Mail gyűjtötte össze a bizarr trend néhány követőjét – persze nem az a bizarr, hogy olyan krémet kennek az arcuk különböző területeire, amilyenre a bőrüknek éppen szüksége van, hanem az, hogy ezt mindenképpen szeretnék megosztani a nagyvilággal, bár a bohóckontúros szelfik után már semmin sem lepődünk meg. A multi-pakolással könnyen elérhető, hogy a T-vonal zsíros bőrére tisztító anyagok, a szem alá ránctalanító, az arcbőrre frissítő, bőrnyugtató pakolás kerüljön.

"Az arc különböző területei más tulajdonságokkal rendelkeznek, más a típusuk, de ha az adott területnek megfelelő termékkel kezeljük, akkor célzott hatást lehet elérni, ráadásul időt is spórol" – mondta Sami Salt, aki évek óta használja ezt a technikát a szépségszalonjában.

"Az orca gyakran kipirosodik és kitágulnak az erek, ezért oda nyugtató hatású terméket javaslok, míg az orr és az áll területe gyakran zsíros és ott jelennek meg a mitesszerek is, oda tisztító pakolást érdemes alkalmazni. A kor előrehaladtával a homlokra ránctalanító pakolás kerülhet, az egészet pedig érdemes dunsztkötés alá tenni, hogy még hatásosabb legyen" – tanácsolja Salt azoknak, akik profi szintre szeretnék emelni a különböző arcpakolások használatát, de fontos leszögezni, hogy az egészet azzal kell kezdeni, hogy egy szakember segítségével kideríti, pontosan milyen típusú az arcbőre és csak utána vásárol be 2-3 különböző terméket (ha nem biztos a dolgában, akkor használjon hidratáló pakolást mindenhova, kivéve az orrára és a T-vonalára, ami inkább a zsírosodásra hajlamos). 

Dr Yannis Alexandrides a 111SKIN márka alapítója is azt vallja, hogy egy termék nem oldja meg az arcbőre különböző problémáit. "Ahelyett, hogy egymás után használja a specifikus maszkokat, használja őket egyszerre és ezzel időt takarít meg" – javasolja Alexandrides. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra