18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megszólaltak a farokmutogató show modelljei

Ben a szerencsésebbek közé tartozott, az ő szettjéből nem igen villant ki semmi.
Ben a szerencsésebbek közé tartozott, az ő szettjéből nem igen villant ki semmi.Getty Images /www.gettyimages.com

Rick Owens bemutatói mindig képesek meglepetést okozni: legutóbbi, júniusi showja arról volt híres, hogy az egyik modell "Öljétek meg Angela Merkelt – ne!" feliratú pólóban szambázott végig a kifutón, ami így utólag, de már igazából akkor is tűnt inkább műbalhénak és szándékos médiacirkusznak, mint valódi botránynak. Amellett se menjünk el, hogy ezen az ominózus 2016-os tavaszi-nyári bemutatón milyen furcsa hajat eszkábáltak szerencsétlen modellek fejére, akik kész csoda, hogy nem a közönség soraiba sétáltak be a frizura miatt.

A legemlékezetesebb Rick Owens bemutatót viszont még ezek a furcsa alkalmak sem tudják überelni: talán még ön is emlékszik, hogy januárban a tervező olyan tunikákat tervezett férfiaknak, amiből premier plánban kilóg a farkuk. Míg a vásárlót megilleti az a luxus, hogy eldöntheti, akar-e rendelni magának az enyhén szólva extravagáns tunikából, vagy nem, szerencsétlen modelleknek nem volt más választása, mint végiglejteni a pódiumon és ország-világ előtt villantani egyet. Ha érdekli, mi játszódhatott le a modellek fejében, van egy jó hírünk: Jascha, Tomasso, Ryan és Ben végre megszólaltak!

"Nagyon bejöttek az összeállítások, nekem megvolt az a szerencsém, hogy nem igen látszódott ki semmim, miközben sétáltam, úgyhogy nem is idegeskedtem emiatt. Egy Rick Owens bemutatóért ennyi különben is belefér, kifejezetten magabiztosnak éreztem magam a show után, mondom ezt úgy, hogy mindig is komoly önértékelési problémákkal küszködtem. Bár azt azért kicsit élveztem, mikor láthatóan meghökkent a közönség" – részletezi Ben. ú

Egy másik modell, Jascha azért már nem ennyire lelkes, ő például nem biztos, hogy bevállalná a meztelenséget a kifutón: "Egyszer rendben volt, jól szórakoztam, igazából úgy fogtam fel, mint egy kihívást. Tiniként borzasztóan zavart, mennyire sovány vagyok, még a tengerpartra sem voltam hajlandó lemenni félmeztelenül. Mára viszont kifejezetten jól érzem magam a bőrömben, ezt pedig részben a bemutatónak is köszönhetem. Ettől függetlenül nem tudom, bevállalnám-e újra, igazából eléggé sajnáltam az előttem lévő srácot, akinek mindene kilógott a tunika alól. Nem csoda, hogy a sajtót bejárta a róla készült szerencsétlen fotó és gyakorlatilag vele illusztrálták a show-t."

Ryan, aki a legtöbbet mutatta meg magából a bemutatón, kifejezetten élvezte a kihívást.
Ryan, aki a legtöbbet mutatta meg magából a bemutatón, kifejezetten élvezte a kihívást.Getty Images /www.gettyimages.com

A harmadik srác, Tomasso szerint ez volt a legnagyobb önbizalom-tuning, amit valaha kaphatott, bár nem érti, mire fel volt a nagy felháborodás, mikor a félmeztelen női modellek látványa teljesen megszokott, ráadásul nem csak a kifutón. "A visszhang alapján eléggé úgy tűnik, hogy a közönség egyáltalán nincs felkészülve a kikandikáló pénisz látványára. Ezen teljesen meglepődtem, főleg ha belegondolsz, mennyi félmeztelen nőt látni a tévében és a reklámokban. Bár van különbség a kettő között, azért nem kellene, hogy ekkora legyen a szakadék. A sajtóvisszhangon nem lepődtem meg, bár még mindig furcsállom, hogy a nőknél mennyire rendben van ez a meztelenség-téma, miközben a férfiaknál ilyen harsány a fogadtatás. Az is sokat elmond az egészről, hogy most, fél évvel később is beszédtéma. Örülök, hogy a bemutató teljesen új kontextusba emelte a gender-határok közti különbséget, ugyanakkor furcsa, sokan mennyire provokatívnak találták a szándékos villantást. Nem kellene túlmisztifikálni ezt, a reakciók alapján viszont nagyon úgy tűnik, hogy még többet kell foglalkozni a témával. Egyébként simán bevállalnám még egyszer, baromi nagy buli volt részt venni a bemutatón, a családomtól és a barátaimtól is csak pozitív kritikát kaptam.

Jaschának mázlija volt, az ő leple alól nem igen lóg ki semmi.
Jaschának mázlija volt, az ő leple alól nem igen lóg ki semmi.Getty Images /www.gettyimages.com

Ön mit gondolt volna a modellek helyében?

Ryan szintén magabiztosnak érezte magát a kifutón, ehhez viszont nagyban hozzájárult a backstage-ben dolgozó szakemberek profizmusa. "Csak akkor jutott eszembe, hogy mindenem látszik, amikor az első sorban ülők elkezdtek mutogatni az ágyékomra. Később valósággal sokkolt az emberek reakciója, nem is gondoltam volna, hogy ekkora botrány lesz, sőt, eleinte kifejezetten ijesztőnek találtam a fogadtatást, még a családom és a barátaim is folyamatosan faggatóztak, tényleg engem látnak-e a képeken. Utólag visszagondolva viszont tök jó, hogy sikerült kicsit kizökkenteni az embereket, ami valljuk be, ritkaságszámba megy 2015-ben, főleg az én generációmnál, ami már szinte mindent megtapasztalt."

Oszd meg másokkal is!
Mustra