Bevállalósan bénáznak a tinik a vörös szőnyegen

Kihívást jelentenek a nyilvános szereplések a fiatal színésznők számára? Tette fel a logikusan hangzó kérdést a minap a fashionista.com szerkesztősége, akik utánajártak annak, hogy mit tesznek a tinikorban lévő üdvöskék és azok profi öltöztetőnői annak érdekében, hogy a kamaszlányok ne tűnjenek a kritikus közönség szemében se túl fiatalnak, se túl szexinek, se pedig túl koravénnek.

Vannak sztárjelöltek, akik hamar hírnevet szereznek maguknak a szakmában és a vörösszőnyeges eseményeken. 18 éves kora előtt kezdett el rendszeresen megjelenni a filmpremiereken és a legjobban öltözött nők listáján többek között Emma Watson, Chloe Moretz, Hailee Steinfeld, Elle Fanning és Kiernan Shipka is. Az ilyen feltörekvő hollywoodi üdvöskék öltözködéséért felel például a Cool Teen stábja is, mely jelenleg a 17 éves Odeya Rush-t terelgeti a celebség rögös útján.

„Azt szeretnénk, hogy mindenki tudatában legyen annak, hogy ezek a lányok még 18 év alattiak. Túl nagy hatással vannak a többi fiatal lányra, így ez valóban nagyon fontos számomra" – mondta a stylistként dolgozó Tara Swennen, aki a kényes nyomatoktól és túl sok részlettől mentes, elegáns ruhakölteményeket részesíti előnyben a vörösszőnyeges eseményeken. „A szülők vagy a családtagok gyakran ülnek be a ruhapróbákra annak érdekében, hogy biztosan jól menjenek a dolgok. Odeya Rushnak csodálatos családja van. Fontos, hogy ezek a fiatal hölgyek ne tegyenek ki túl sok mindent ezeken az eseményeken" – mondja Swennen.

„Szerintem ezek a fiatal lányok a koruknak megfelelően akarnak kinézni, csak már nem akarnak túl aranyosnak tűnni" – állítja Harriet Byczok stylist, aki jelenleg a Trónok harca című HBO sorozat egyik sztárját, a 18 éves Maisie Williamset öltözteti. „Maisie előszeretettel hord kacér fazonú, színes ruhákat és szoknyákat. Ezek a lányok növekvő félben vannak, így a két véglet között kell mozognunk. Fontos, hogy ne viseljenek túl öreges, unalmas ruhákat, hiszen arra úgyis ott lesz az egész karrierjük. Most inkább az olyan ruhákra kell koncentrálni, amiket már nem fognak tudni viselni, ha érettebbek lesznek.

Természetesen ebben az esetben is a fiatal celebnőkre pályázó divatházak kapják a döntő szerepet. A kamaszkorú színésznők körében a Miu Miu az örök kedvenc, de Swennen mostanában Dior, Louis Vuitton és Proenza Schouler ruhákat is adott a fiatalabb csillagokra. A luxusmárkák egyre nyitottabbak a fiatal korosztályra és ez meg is látszik a kiskorú hírességek öltözködési szokásain. „Az egyetlen dolog, ami talán kihívást jelent, az az, hogy sok márka olyan nőknek tervezi ruháit, akik meg is tudják vásárolni azokat, így természeten a 17 éves korosztály nem igazán az ő célcsoportjuk. Szóval néha tényleg kihívás meggyőzni egy tervezőt arról, hogy egy 19 éves feltörekvő színésznővel is el lehet adni a 35 éves korosztálynak szánt ruhákat" – magyarázza Swennen.

Többek között ez az oka annak is, hogy sok stylist inkább a fiatalabb márkákat részesíti előnyben. Byczok például előszeretettel dolgozik együtt olyan brit tervezőkkel, mint Peter Jensen és Emma Cook. Egy nemrég megrendezett díjátadó ünnepségre a Self-Portrait kollekciójából választott ruhát Maisie Williamsnek. „A feltörekvő márkák rájöttek, hogy ezek a lányok akár a cégük arcaivá is válhatnak a jövőben, így ha lehetséges, akkor szeretik minél előbb felvenni velük a kapcsolatot” – meséli a kölcsönös karrierépítésről a stylist.

Az elmúlt években egyre több márka cserélte le szupermodelljeit olyan hírességekre és színésznőkre, akik tudatosan használják az olyan közösségi oldalakat, mint az Instagram vagy a Twitter, ahol a celeblányok általában azonnal megosztják követőikkel, hogy éppen milyen ruhában érkeztek a vörösszőnyeges eseményekre vagy melyik divatbemutatón ülnek a divathét alatt.

„A fiatal színésznők korát a vörös szőnyeges stílusfejlődésük miatt is érdemes kihangsúlyozni. Ott van például a most 25 éves Kristen Stewart, akinek a szemünk előtt vált szexisebbé és kifinomultabbá a stílusa. Úgy gondolom, hogy ha túl gyors tempóban haladnánk, azzal gátolnánk a színésznő karrierjét, így egy kis merészséggel, de igyekszünk fenntartani a megfelelő ütemet. Szeretem ezt a kort, mert az a tapasztalatom, hogy fiatalon még sokkal játékosabbak. Olyan ez, mint egy öltöztetős játék” – állapítja meg Swennen, aki nemrég egy kék Armani ruhát adott Odey Rushra Milánóban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek