Kígyós nyaklánc a divat

Még javában tart a 68. Cannes-i Filmfesztivál, de már most könnyedén össze tudtunk szedni több hírességet, aki kígyós nyakéket vett fel estélyijéhez. Ezek javarészt több ezer fontos darabok, melyeket csak kölcsönbe kapnak a legnagyobb ékszerházaktól: Naomi Watts a Bulgrai arcaként természetesen tőlük kapott nyakéket, Sophie Marceau a Chopard kígyójában parádézott, míg Natasha Poly a francia Boucherontól kapott értékes kiegészítőt. Részletek a hajtás után!

Naomi Watts és a Bulgari

A színésznő az ékszerház márka-nagykövete, úgyhogy már a Golden Globe-on is lélegzetelállító Bugari kígyóval a nyakában jelent meg: a motívum maradt Cannes-ban is, de ez alkalommal egy kevesebb gyémánttal kirakott arany nyakéket kapott Watts, aki a filmfesztivál idejére időzített Cannes-i Bulgari üzlet megnyitójára vette fel a kiegészítőt. A Bulgari egyébként a kígyót az erő és bölcsesség szimbólumaként tartja számon, Serpenti névre keresztelt kollekciója évek óta meg-megújuló formában kapható. Nyakláncon kívül karkötők, gyűrűk, órák is a részét képezik. Meg se merjük becsülni az ékszer árát, merthogy akár 2,5 milliárd forintba is kerülhet (kérdés, van-e, aki megveszi annyiért).

Sophie Marceau és a Chopard

Sophie Marceau a Mad Max: Fury Road premierjén villantott sötétezüst színű, gyémántokkal kirakott kígyós nyakéket, mellyel túl magasan sliccelt Alexandre Vauthier estélyijét dobta fel. A nyakék a Chopard "Animal World" kollekciójának része, és mint tudjuk, a Chopard árai is a Bulgari közelében járnak, tehát nem filléres darabról van szó. Érdekesség egyébként, hogy a kígyómotívumot 2013-ban különösen nyomták az ékszerházak, mivel a kínai horoszkóp szerint az a kígyó éve volt: akkoriban sokszor kerültek elő ezek a szép ékszerek a vörös szőnyegen, de 2015-ben úgy tűnik, újra eljött az idejük.

És a Boucheron-hírességek

Talán a francia Boucheron nevét kevesebben ismerik, de a 150 éves divatháznak is komoly híre van: vásárlóik közt tudhatták Ava Gardnert, Edith Piafot, Sarah Bernhardt-t, királyokat, királynőket. Frédérique Boucheron 1858-ban alapított ékszerháza sem hagyta ki a kígyómotívumot, és a marketingesek ügyesen kihasználják a Cannes-i Filmfesztivált – így kerülhetett Natasha Poly majd Diala Makki nyakába is a kígyós "Serpent Opalescent Boucheron"nyakék. 

Poly aranylamé Michael Kors ruhához párosította a gyémántokat, sajnos a ruha csillogása kicsit elvonta a figyelmet a különleges ékszerről. Marilou Berry (francia színésznő) az Inside Out premierjén viselt nagyon hasonló kígyós nyakéket, Diala Makki pedig a Louder Than Bombs május 18-i premierjére kapott kígyót a nyakába. A Boucheron Poly mellett még Salma Hayekkel és Cécile Cassellel is elbüszkélkedett a Facebookon: ők kígyós Adam karkötőt viseltek Cannes-ban. Rossz hír, hogy ha hasonló Boucheron nyakéket szeretne, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a Christie's aukciós háznál tavaly 35 ezer fontért kelt egy hasonló. Az 15 millió forint.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek