Koppintják Abodi Dóra táskáját

Ez az eredeti Twin Unisus Clutch
Ez az eredeti Twin Unisus Clutchfacebook.com/abodi.dora

Mi sem bizonyítja jobban Abodi Dóra sikerét, mint az, hogy a celebnőket öltöztető tervező egyedi munkái megtetszettek a hamisítóknak is, aminek köszönhetően már a világ egyik legismertebb online butikjában, a nordstrom.com-on is beszerezhető a 'Twin Unisus Clutch' fantázianéven futó kiegészítő rossz minőségű koppintott változata 'Natasha Couture Unicorn Clutch ' néven, amiért az eredeti ár töredékét, mindössze a 27.095 forintot kérnek a mások szellemi tulajdonára utazó készítők.

Ez pedig a webáruház verziója.
Ez pedig a webáruház verziója.nordstrom.com

„A Twin Unisus nálunk olyan, mint egy szobor, mivel egy fémműves teljes egészében kézzel készíti, speciális fémműves technikával. Ez egy több százezer forintos couture darab, egy műalkotás. A táskán a védjegyünk részét képező Twin Unisus van, az Unisus logó pedig le van védetve, ezért nem csak szerzői jogokat sért, hanem védjegybitorló is. A védjegybitorlás és a szerzői jogok megsértése mindenhol jogellenes, illetve a szerzői jogok megsértése bűncselekmény is. Én személyesen nem fogom őket megkeresni, hanem jogi lépéseket tervezünk az ügyben és feljelentjük védjegybitorlásért.” – válaszolta megkeresésünkre a tervező, mi pedig kíváncsian várjuk az ügy folytatását. A mutatós táskát egyébként az Egyesült Államokban az Independent Handbag Designer Awardsra is jelölték, valamint az elmúlt években olyan hírességek kezében volt látható a vörös szőnyeges eseményeken, mint Rhonda Rousey, Trish Summerville vagy Tia Mowry.

Abodi táskáját Hollywood egyik legmenőbb stylistja,Trish Summerville vitte el  Costume Designers Guild Awardsra.
Abodi táskáját Hollywood egyik legmenőbb stylistja,Trish Summerville vitte el  Costume Designers Guild Awardsra.Christopher Polk / Europress / Getty

Abodi 'Unisus' formájához hasonló, de azért mégsem teljesen olyan mintával díszített pólók pár hónappal ezelőtt feltűntek a másik felkapott online boltban, az aliexpress.com-on is, ahol mindössze 9.90 dollárt (2739 forint) kértek egy aranyflitterekkel kirakott unikornisos darabért. (De az Aliexpress azért nem egy Nordstrom, ott az ember nem eredeti designercuccokra vadászik, míg a Nordstrom például eredeti Burberry és Marc Jacobs termékeket is árul.)

Abodi Dóra egyébként az év első felét sem lazsálta el, a napokban a 39 éves amerikai énekesnőt, Fergiet kapták lencsevégre a designer pulóverében Santa Monicában, február 23-án pedig a szeptemberi divathéthez hasonlóan Londonban mutatja be 2015-ös őszi-téli kollekcióját.

Ferfie Abodi pulóverében sétált Santa Monicában.
Ferfie Abodi pulóverében sétált Santa Monicában.Spot / Northfoto
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra