A hamis esküvői ruháknál nincs rosszabb

Az esküvői ruha kiválasztása nem kis tortúra: minden menyasszony a lehető legszebb szeretne lenni a nagy napon és ezért bármekkora összeget hajlandó kifizetni. Az esküvői ruhák nem csak ezért olyan baromi drágák, hanem azért is, mert csodaszép anyagból kell őket elkészíteni (ezek métere simán kerül 50-80 ezer forintba) és mindig a menyasszonyra kell őket szabni, tehát magas az anyagköltség és sok vele a munka is. Az, hogy ez önnek megéri-e a többtízezres – százezres – bérleti díj árát, már más kérdés. Azok, akik nem hajlandóak – vagy nem tudnak – akár egymillió forintot kifizetni egy fehér alkalmi ruhára, amiben uszkve 12 órát töltenek, nagy elánnal vetik bele magukat a netes keresgélésbe.

A Knock Off Nightmares Facebook oldalon és az International Ownership Facebook oldalán ezeknek a rendeléssel végződő kereséseknek balul sikerült eredményét csodálhatjuk meg: hát igen, vannak bajok a kínai Vera Wang koppincsokkal, az tény.

Ha valamit nem rendelnék Aliexpressről, az a fogfehérítő szetten és sminken kívül az esküvői ruha: kényes darab. Ha későn érkezik meg és nem tetszik, már nincs esélyem (időm és pénzem) másikat venni, úgyhogy ahelyett, hogy arra gondolnék, hogy 100 dollárért talán lehet egy szép ruhám, inkább körülnézek a hazai kölcsönzőkben, hogy hátha hasonló összegért tudok bérelni valami szépet (amit fel is tudok próbálni), ráadásul kis szerencsével bele lehet futni hazai szalonok kiárusításába vagy egy szép H&M ruhába.

Pozitív sztorinak viszont ott van egyik barátnőm rendelése: ő Aliexpressen járt sikerrel, igaz, futott pár sikertelen kört is. Az olcsó, 10-20 dolláros, stockfotóval vagy egyértelműen lopott, műtermi képpel hirdetett alkalmi ruhák mögött ugyanis a legtöbbször nem áll valós termék, de ilyenkor visszautalják a pénzt, ha a vevő nem kap semmit. A pár bukta után az illető levelet írt a kinézett ruha eladójának és addig leveleztek, míg a kínai gyártó az ő méretére igazítva legyártotta a kívánt ruhát, amit rendben meg is kapott, tökéletesen passzolt, szép volt az anyaga és tényleg jól mutatott az esküvői fotókon is.

Ennyit a pozitív élményekről, jöjjenek a rémálmok: a csúnya, fényes, poliészer anyagok, slendrián szabások, rossz színben leszállított ruhák, melyek ráadásul nem is 10-20 dollárba, hanem simán 200-400 dollárba is fájtak a csalódott vevőnek, aki persze pénzt nem kapott vissza az agresszív, lehúzós eladóktól. Tudjuk, hogy szereti a nyomi aliexpresses képeket, szóval kattintson a galériára és szórakozzon önfeledten szegény menyasszonyokon, akik megszívták!

Oszd meg másokkal is!
Mustra